Informationssäkerhetsspecialist till avdelningen för säker kommunikation

Rekryterare
PTS
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 5 mars 2019
Stängs
den 24 mars 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Förändringar i omvärlden ställer högre krav på hur PTS och sektorn för elektronisk kommunikation arbetar långsiktigt och systematiskt med informationssäkerhets- och säkerhetsskyddsfrågor. Till vår enhet för säkerhetsskydd och intern informationssäkerhet söker vi nu en informationssäkerhetsspecialist.

PTS arbetar för att alla ska ha tillgång till bra telefoni, bredband och post. Hos oss får du verka i en innovativ och kreativ miljö, med uppgifter som präglas av den snabba teknikutvecklingen. Vi strävar efter att vara en av Sveriges bästa arbetsgivare, och har på senare år tilldelats utmärkelser som kvitto på vårt arbete.

Vad ska jag arbeta med?
Som informationssäkerhetsspecialist kommer du att 

  • verka för ökad kunskap och medvetenhet om säkerhetsskydd såväl inom myndigheten som hos operatörer, t.ex. genom rådgivning, utbildning och tillsyn,
  • bidra till att systematisera arbetet med säkerhetsskydd och intern informationssäkerhet,
  • utveckla regelverk inom enhetens ansvarsområden, t.ex. interna styrdokument för myndigheten samt föreskrifter för sektorerna,
  • kravställa och granska säkerhetsskydd och intern informationssäkerhet,
  • identifiera skyddsvärden samt genomföra säkerhetsskyddsanalyser och riskanalyser,
  • delta i projekt, arbetsgrupper, utredningar och regeringsuppdrag,
  • samverka med operatörer, myndigheter och andra organisationer,
  • medverka och representera PTS i nationella och internationella sammanhang och
  • aktivt följa vad som händer i branschen för elektronisk kommunikation, t.ex. hur teknikutvecklingen påverkar frågorna inom relevanta ansvarsområden.

Vem söker vi?
Vi söker dig med en relevant akademisk examen med inriktning it- eller informationssäkerhet eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt. Du har flerårig erfarenhet av kvalificerat arbete med informationssäkerhetsfrågor samt har erfarenhet av kravställning och granskning av kravuppfyllnad inom informationssäkerhet. Vidare har du erfarenhet av kvalificerat analys- och utredningsarbete. Du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, på svenska och engelska.

Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med säkerhetsskydd samt erfarenhet av kravställning på it-driftsansvariga funktioner inom området informations- och it-säkerhet. Likaså är det meriterande med kunskap om och erfarenhet av kontroll-, gransknings- eller revisionsarbete. Certifieringar som t.ex. CISSP, CISA och CISM är också meriterande.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som person är du drivande och initiativrik, analytisk, prestigelös och lösningsorienterad. Det är viktigt att du är pedagogisk, utåtriktad och kommunikativ. Du har god förmåga att samarbeta samt bygga och utveckla personliga nätverk.

Var på PTS ska jag jobba?
På avdelningen för säker kommunikation arbetar jurister, ingenjörer och ekonomer för att nät och tjänster ska vara tillförlitliga, att samhällets behov av elektronisk kommunikation ska uppnås samt att det finns ett väl anpassat säkerhetsskydd hos såväl PTS som hos aktörer inom elektronisk kommunikation.

Du kommer att arbeta vid en relativt ny enhet som har bildats genom att samordna myndighetens tidigare delade ansvar för internt säkerhetsskydd respektive säkerhetsskydd för området elektronisk kommunikation samt myndighetens interna informationssäkerhet. Vid enheten arbetar i dagsläget sju personer.

Hur är det att jobba på PTS?
Hos oss får du jobba på en modern myndighet med ett meningsfullt uppdrag, till nytta för samhället. Vi är angelägna om att våra medarbetare mår bra och har förutsättningar att uppnå goda arbetsresultat. Därför tar vi väl hand om dig och låter dig tidigt få ansvar och växa.

För att bidra till vår kultur värdesätts förmågor som flexibilitet, initiativrikedom och samarbete. Vi kan på så sätt utveckla verksamheten vilket är en förutsättning för att uppnå vår målsättning att vara en av Sveriges bästa arbetsplatser.

En god balans mellan arbete och fritid är viktigt för oss vilket innebär att våra medarbetare har god möjlighet till friskvård.

Om anställningen
Tjänsten är en tillsvidareanställning med inledande provanställning om sex månader. Placering i Stockholm med start snarast möjligt enligt överenskommelse.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning i enlighet med bestämmelser i Säkerhetsskyddslagen. Vid tillsvidareanställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Hur ansöker jag?
Välkommen med din ansökan senast den 24 mars 2019. Diarienummer 19-1673.

För mer information kontakta enhetschef Henrik Christiansson, 08-678 58 99, eller HR-specialist Johan Gustavsson, tel. 08-678 58 11.

För kontakt med våra lokala fackliga arbetstagarorganisationer maila till saco@pts.se eller st@pts.se

Såhär registrerar PTS dina personuppgifter.

Liknande jobb

Liknande jobb