Scania

Testande teamledare för mjukvarutest på helfordonsnivå

Rekryterare
Scania
Plats
Sodertalje, Stockholm
Annonserat
den 5 mars 2019
Stängs
den 5 mars 2019
Ref:
20190827
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Gillar du nya tekniker? Gillar du att testa mjukvara på en riktig produkt där du kan se resultatet? Vill du både jobba som teamledare och mer hands-on?

För att vara ett världsledande företag inom hållbara transportlösningar och autonoma fordon ställs det höga krav på vältestade produkter.

Har du tidigare erfarenheter från mjukvarutest och vill vara en del av testning och kvalitetssäkring av våra befintliga och framtida produkter kan detta var ett tillfälle för dig!

Gruppen "System Integration Automation Test" utvecklar och utför test av mjukvara på helfordonsnivå. Testerna utförs i en Hardware-in-the-loop (HIL) rigg som supportar ett stort antal lastbils- och busskonfigurationer. Testerna består både av manuella och automatiserade tester. Vi testar både nya funktioner som introduceras i våra produkter och ser även till att redan existerande funktioner inte påverkats. Våra testskript utveckla i Python på ett egenutvecklat testramverk.

Vårt ansvar på helfordonsnivå innebär att vi påverkas av alla nya funktioner i våra fordon vilket gör att man får en bred kunskap om våra produkter samt ett stort kontaktnät.

Vår stora utmaning nu är att hitta bra metoder att testa de nya teknologierna för autonoma fordon och elektrifierade fordon.

Ditt uppdrag
Ditt uppdrag är att planera våra tester och synkronisera med andra testgrupper såväl som hålla koll på när saker är klara för test. Du leder teamets dagliga möten samt sprint planering. Teamet består av 7 personer. Arbetet kommer också att innebära att ta fram testfall och utföra tester. Fördelningen mellan teamledning och test är ungefär hälften på varje del.

Din profil
Du har en BSc eller MSc examen. Du har en passion för testning är ett krav, gärna från bilindustrin. Vi ser gärna att du har jobbat med testautomatisering innan eller på annat sätt har lite programmeringserfarenhet.

För att kunna göra ett bra jobb så behöver du ha ett genuint teknikintresse och intresse för fordon för att snabbt kunna sätta dig in i de funktioner som ska testas. Du måste också vara öppen för att lära de nya tekniker som kommer in kring autonoma fordon för att kunna förstå hur vi testar detta.

Du ska kunna driva saker själv och se till att "det händer" såväl som vara en inspirerande teamledare som lyssnar på den erfarenhet som finns i teamet och på sektionen.

Du bör behärska svenska och engelska i tal och skrift.

Du måste ha B-körkort, C/CE är meriterande.


För mer information
Kontakta Per Lernman, Gruppchef, +46 8553 82059

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Traton Group. För ytterligare information, besök www.scania.com.

Liknande jobb

Liknande jobb