Polismyndigheten

Teknikspecialist till Polisens IT-säkerhetsenhet

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 6 mars 2019
Stängs
den 27 mars 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi bygger inga virtuella världar eller pokerbord – det vi utvecklar är avgörande för att brott ska klaras upp, att brottsligheten ska minska och för att alla i Sverige ska känna sig trygga.

Arbetsplatsbeskrivning

CSL är Polisens Centrala Säkerhetslogg, en säkerhetsfunktion för insamling, arkivering och analys av loggdata från IT-system inom myndigheten. Vi arbetar både med logg över vad användare gör i systemen och logg över vad som händer i nätverk och infrastruktur.
Vidare så täcker även vårt ansvar hantering och förvaltning av själva driftsmiljön, vilket innefattar arbete för att säkerhetsställa att livscykelhantering, uppgradering, utveckling av vår miljö hanteras och skapar en långsiktig strategi. Utöver de mer tekniska åtaganden så innefattar även vårt ansvar att tillhandhålla analys av den logg som hanteras. Konceptet kring CSL innebär att logganalysen sker på den samlade åtkomsten till Polisens information oavsett om användaren är en slutanvändare, system- eller databasadministratör. Det är logganalytikerns uppgift att skriva dessa regler samt hantera utfallen av aktiverade regler.

En systemspecialist inom loggning förväntas ha en teknisk bakgrund och en analytisk förmåga och ha en god förståelse för hur loggning sker inom infrastruktur, applikationer, operativsystem och databashanterare. Viktigt att det finns intresse att hantera såväl analysarbete inom logg som att bidra i det tekniska förvaltningsarbetet. På grund av den omfattande informationstillgången och informationens art är det av vikt att den sökande är en person med stark integritet.

Som anställd på IT-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt.
Våra system används i polisernas vardag – dygnet runt, året runt. Från ett ingripande mitt i natten till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång.
Polisens IT-avdelning har ca 800 anställda och ansvarar för all it som används av myndighetens ca 30 000 medarbetare.

Arbetsbeskrivning

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att förvalta och säkerhetsställa drift av Polisens centrala loggningsmiljö, i kombination med logganalysarbete. Mer konkret så innefattar arbetet översyn och förvaltning över existerande infrastruktur kopplad till den centrala säkerhetsloggen.

Du kommer arbeta med

• Anslutningar av Polisens olika IT-system till vår centrala logganalysmiljö, livscykelhantering av de verktyg vi använder, och åtgärder på incidenter som kan uppkomma i den dagliga driften.

• Att ansvara för uppgraderingar och förändringar i vår miljö samt tillsammans med gruppen säkerhetsställa att vi utvecklar vår miljö i rätt riktning baserat på omvärldsanalys och behov inom myndigheten.

• Utformning och utveckling av rapporter, övervakningsregler och larm i vårt logganalysverktyg, detta för att bistå utredningar inom Polisen.

• Insamling av loggdata från myndighetens IT-system med hjälp av logghanteringsverktyget samt sätta upp regler för övervakning baserade på loggbeställningar och den gällande policyn och regelverken.

• Att genomföra logganalyser baserat på korrelering av loggdata som genererats av olika källor.

• Vägledning i form av att bistå med stöd mot andra förvaltningar och systemutvecklingsprojekt i frågor som rör loggning i Polisens applikationer, operativsystem, databashanterare och komponenter.

• Kravställning i frågor som omfattar insamling, arkivering och analys av loggdata. Samt beskriva och uppdatera de loggenererande IT-systemens tekniska administrativa miljö.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:
• Relevant högskoleutbildning eller motsvarande förvärvad erfarenhet inom IT
• God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift
• Goda kunskaper av loggning inom något av följande områden; infrastruktur, applikationer, operativsystem och/eller databashanterare.
• Goda kunskaper om Windows, Linux och databashanterare.
• Goda kunskaper inom området IT-säkerhet.

Meriterande
Det är meriterande om du har
• Erfarenheter av logganalyser inom högsäkerhetsorganisationer.
• Kunskap om Polisens infrastruktur och arkitektur.
• Erfarenhet av att jobba agilt.
• Grundläggande programmeringskunskaper.
• Grundläggande kunskaper i reguljära uttryck (Regex).
• Kunskap om SIEM-verktyg.

Personliga egenskaper
Personliga egenskaper är ofta lika viktigt som teknisk kompetens för en grupps utveckling och dynamik. Vi ser att du som söker har en positiv inställning till människor och arbete, är engagerad och pålitlig. Du tycker om att lära dig nya saker och vill gärna dela med dig av vad du kan till andra. Du har god samarbetsförmåga, är ansvarstagande, noggrann och ser till helheten. Vi ser gärna att du har ett stort intresse för IT-säkerhet.

Vi kommer att lägga mycket stor vikt vid personlig lämplighet då arbetet innebär många kontakter inom myndigheten.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer? Välkommen att kontakta gruppchef Malin Isaksson, 0105635652

Fackliga företrädare

Facklig information lämnas av: Kent Svärd, SACO, tfn: 010-56 34211; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn: 010-56 38710; Johan Gertz Fackförbundet ST, tfn: 010 5677092; Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn: 073-249 04 22.

Övrig information

Arbetsort: Stockholm
Anställningsform: Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet, säkerhetsprövning, med registerkontroll enligt säkerhetskyddslagen, kommer genomföras före anställningen.

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och bidrar till att skapa förtroende för polisen.

Ansökan
Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast: den 27 mars 2019.
Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan via post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta hr.support@polisen.se
Den rättsliga grunden för behandling av personuppgifter är att du som kandidat samtycker till sådan behandling som en del av ansökan till tjänsten, där du som kandidat väljer vilken typ av personuppgifter som delas med Polismyndigheten i detta avseende. Observera att du som kandidat är berättigad att när som helst dra tillbaka det nämnda samtycket genom att kontakta Polismyndigheten.
Dina personuppgifter behandlas hos oss under rekryteringsprocessen och i den utsträckning detta är nödvändigt för att uppfylla lagstiftningen, dock längst två år. Du som kandidat kan när som helst kontakta Polismyndigheten för att utöva rätten att få tillgång till, korrigera eller radera personuppgifter. Även för att begränsa eller invända mot behandlingen av din data samt rätten till dataportabilitet. Dessutom har du som kandidat rätt att lämna ett klagomål till dataskyddsmyndigheterna när det gäller behandling av dina personuppgifter.
De personer som har tillgång till personuppgifterna är rekryterande chef samt HR-konsulter hos Polismyndigheten. Har du frågor kring integritet, kontakta Polismyndigheten för ytterligare information. Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter
Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.
Varmt välkommen med din ansökan!

Polismyndigheten
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 30.000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.
Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Varmt välkommen med din ansökan!

Liknande jobb

Liknande jobb