Bolagsjurist med IT-bakgrund

Rekryterare
Folksam
Plats
Stockholm
Annonserat
den 5 mars 2019
Stängs
den 4 april 2019
Kategori
Övriga jobb
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Det här gör du som bolagsjurist på Folksam
Bolagsjuridik bistår verksamheten med stöd i bolagsrättsliga, näringsrättsliga och avtalsrättsliga frågor med fokus på försäkringsrörelse. I Folksam finns såväl sakförsäkring som livförsäkring, vilket gör att vi har en bred variation av frågeställningar. Idag arbetar 13 personer på Bolagsjuridik, varav många är seniora jurister. Bolagsjuridik präglas av ett mycket gott samarbetsklimat och en trevlig stämning.

Din huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara förhandling, granskning och upprättande av IT-avtal samt andra affärs- och samarbetsavtal.

I arbetet kan därutöver ingå bland annat löpande rådgivning i samband med tolkning och tillämpning av lagregler och avtal, ansvar för bolagsformalia för företagen i Folksam samt kontakter med Finansinspektionen, Datainspektionen, Konkurrensverket och andra myndigheter.

 

Vi söker en jurist med vana att förhandla och ingå större IT-avtal och andra viktiga affärsavtal. Om du har kunskap och erfarenhet av juridiskt arbete inom IT-området kan det här vara något för dig.

Du kommer att tillhöra Bolagsjuridik som ingår i den centrala koncernjuristfunktionen inom Koncernstaben. Folksam går mot en utökad digitalisering, vilket bland annat ställer stora krav på konkurrenskraftiga avtal inom IT-området. Vi vill därför stärka den IT-kompetens som redan finns inom Bolagsjuridik med ytterligare en jurist inom detta område.

Är du den vi söker?
Vi söker dig som har en jur.kand. eller juristexamen och som har minst fem års yrkeserfarenhet av arbete med framför allt IT-avtal från advokatbyrå eller som bolagsjurist. Det är meriterande om du har erfarenhet från försäkringsföretag eller annat företag inom finansbranschen.

För att trivas i rollen bör du vara självgående, ha god samarbetsförmåga, vara serviceinriktad, kvalitetsmedveten och ha en god analytisk förmåga.

Hos oss gör du karriär i ett ansvarstagande företag
Vi är ett stort kundägt företag med kontor på flera håll i landet. Här finns många spännande yrkesroller och goda chanser till karriär på olika sätt. Vi stöttar våra medarbetares utveckling och har bra anställningsförmåner. För att öka samarbete och kreativitet arbetar vi aktivitetsbaserat. Här kan du se filmen om hur det är att jobba på Folksam.

Så söker du jobbet
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta chefen för Bolagsjuridik, Anders Andersson, 0708- 31 65 54.

Fackliga representanter: FTF Anneli Ersson 0708-31 69 22, Akademikerföreningen Ann-Louise Andersson 0708-31 61 44 och HKF Mikael Carlsson 0708-31 51 32.

Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev redan idag, men senast den 8 april 2019. Urval till intervju sker löpande och vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem.Vi är cirka 3 900 medarbetare inom Folksamgruppen som erbjuder försäkringar och pensionssparande som skapar trygghet i livets alla skeden. Nära varannan svensk är försäkrad hos oss och vi är en av Sveriges största kapitalförvaltare. Vi engagerar oss i det våra kunder bryr sig om och vår vision är att de ska känna sig trygga i en hållbar värld. Därför är vi måna om att våra kunder är rätt försäkrade och arbetar långsiktigt med bland annat trafiksäkerhet, miljöarbete och ansvarsfulla investeringar.

Liknande jobb

Liknande jobb