Teamchef till Kronofogden it

Rekryterare
Kronofogden
Plats
Sundbyberg (Kommun), Stockholm
Annonserat
den 7 mars 2019
Stängs
den 26 mars 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Just nu arbetar Kronofogden med ett stort teknikskifte. Vi söker nya kollegor som vill vara med och utveckla verksamheten och samtidigt utvecklas själva till­sam­mans med oss!
 
Hos oss finns det stora möjligheter att påverka och utveckla, såväl arbetsupp­gifterna som din egen kompetens. Vi sitter centralt i Sundbyberg och är ca 200 kollegor. Vi jobbar med komplexa miljöer och många integrationer där vi samarbetar flitigt med många andra myndigheter.
  
Vi har en bra arbetsmiljö med många glada och kompetenta kollegor. För tillfället jobbar vi med att utveckla och lansera vår digitala plattform där mycket ny teknik används. Samtidigt pågår arbete med att ersätta våra stordatorer med nya lösningar.

Nu är vi nyfikna på dig! Vill du vara med och driva det moderna ledarskapet framåt?

 

Ditt nya jobb
Att vara teamchef hos oss innebär att du både får arbeta med ett coachande ledarskap, att utveckla medarbetare men också att ansvara för ett specifikt funktionsområde där du tar ett helhetsgrepp och jobbar med att knyta ihop och blicka framåt gällande organisationens arbete kring ”ditt” område. Du får med andra ord det bästa ur två världar. 

I teamchefsrollen har du personalansvar för ett team med 15-25 medarbetare, samt ansvar för teamets budget. Du agerar som en intern konsultchef som lånar ut personal till olika applikationer, din roll blir att stötta medarbetarens personliga utveckling snarare än att vara hens dagliga ledare, det är leveransledaren som ansvarar för applikationen som helhet.

Funktionsområdet du ansvarar för, kan variera över tid och vilket område som är aktuellt påverkas både av dina erfarenheter och kompetensområden som av organisationens behov. 

För att bli framgångsrik ser vi att du arbetar i nära samverkan med övriga chefer inom it-avdelningen men hr-avdelningen och kommunikationsavdelningen är också nära samarbetspartners.
 
På ett övergripande plan bidrar du till att utveckla organisationen utifrån myn­dighetens vision, strategier, mål, framtida arbetssätt, värderingar och kultur. Ledarskap handlar för oss till stor del om att förbereda arbetsplatsen för framtida utmaningar.

 

Har du den bakgrund och de egenskaper vi söker? 
Du har flera års erfarenhet av att leda medarbetare inom en it-organisation samt att leda förändringsarbete i en växande organisation. Det är viktigt att du har erfarenhet av att arbeta strukturerat med uppföljning för att skapa kontinuerliga förbättringar i arbetet. Du har lätt för att skapa goda kontakter och nätverk, både internt och externt. Det är mycket meriterande om du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter från en konsultorganisation.
 
Vi vill att du tycker att det roligaste i ditt arbete är att coacha andra människor till utveckling och framgång och att du utöver det har ett par områden som du vurmar extra för och som kan bli potentiella funktionsområden i rollen. Funktionsområdet i rollen kan variera över tid och det är inte dina specialistkunskaper som är det viktigaste utan snarare ditt genuina intresse för att förstå och att söka områdeskunskap, oavsett om det gäller teknik, verktyg, modern kompetensförsörjning eller arbetsmetodik. Din nyfikenhet kommer att ge dig möjligheter till flera djupdykningar i teknik och organisation och kring samspelet mellan dessa.
 
Det är nödvändigt att du har förmågan att se helheten och förstå drivkrafter och behov i verksamheten och agerar som en lagspelare. Vidare behöver du ha förmågan att se problem och lösningar ur olika synvinklar. För att lyckas måste vi ha förståelse för såväl våra kunder som användare och beställare av systemen. Du har en mycket god ledarförmåga, är nyfiken och intresserad av att utveckla andra människor. Du är öppen för att delge dina kunskaper till andra och själv utveckla dina färdigheter genom samarbete.
 
Vi är fortfarande en ganska ny organisation och det händer mycket hela tiden så du måste vara beredd på att vara flexibel och förändringsbenägen.
 
Du ska ha mycket god förmåga att kommunicera både skriftligt och muntligt på svenska och kunna anpassa din kommunikation till mottagaren.
 
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Urvalstester kan komma att användas.

 

Information
Anställningen är tillsvidare och vi tillämpar provanställning på sex månader.

Du måste vara svensk medborgare då arbetsuppgifterna är placerade i säkerhetsklass.

Tillträde är enligt överenskommelse.

Intervjuer sker löpande.

Om du vill läsa mer om vår IT-avdelning; https://www.kronofogden.se/itjobb.html  Följ gärna Kronofogden på LinkedIn!

Vi använder det statliga ramavtalet för annonsförmedling. Vi undanber oss vänligen samtal från annonsförmedlare.

 

 

Kontaktpersoner

Annika Eriksson
enhetschef
010-579 25 74

Susanna Jalmert
rekryteringskonsult
072-853 71 11

Mikael Skogström
facklig kontaktperson ST
010-579 00 19

Henrik Jonés
facklig kontaktperson Saco
010-579 25 35

Du ansöker senast 2019-03-26 genom att klicka på knappen nedan.

Liknande jobb

Liknande jobb