Lösningsarkitekt till IT-enheten

Plats
Uppsala (Län)
Annonserat
den 7 mars 2019
Stängs
den 29 mars 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Läkemedelsverket verkar för att läkemedel och övriga produkter inom vårt ansvarsområde är säkra, effektiva och av god kvalitet. Läkemedelsverket ska vara en ledande kraft i samverkan för bättre hälsa genom att bidra till utvecklingen av folk- och djurhälsan, hälso- och sjukvården, den medicinska forskningen och industrin i Sverige och Europa.

Vi är en kunskapsintensiv myndighet som erbjuder dig intressanta arbetsuppgifter i en spännande och lärorik miljö. Vårt löfte till dig, varandra och alla våra intressenter är öppenhet, professionalism och proaktivitet.
Vi vill ge dig goda förutsättningar för balans i livet och erbjuder friskvårdsbidrag samt möjlighet till friskvård på arbetstid. Vi tillämpar flextid och förmånliga villkor gällande semester och föräldrapenningtillägg.


Om tjänsten
IT-verksamheten drivs utifrån en helhetssyn för att stödja genomförandet av Läkemedelsverkets uppdrag samt samverkan både nationellt och internationellt. LV har hundratalet affärsapplikationer och en löpande projektportfölj på 15-20 parallella projekt och förstudier. Just nu växlar vi upp och befinner oss i en spännande utvecklingsfas med nya arbetssätt och stora förändringar i systemlandskapet där nya tekniska plattformar ersätter de gamla och där vi jobbar tätt tillsammans med kärnverksamheten för att möta framtida behov. Genom digitalisering skapar vi bättre förutsättningar för Läkemedelsverket att vara en ledande kraft för bättre hälsa. Du som lösningsarkitekt är en nyckelperson i vår resa.

Vår enhet består idag av ett sjuttiotal medarbetare fördelade på fyra grupper: IT Drift och support, IT Utveckling 1, IT Utveckling 2 och IT Verksamhetsutvecklingsstöd. Vi söker nu en lösningsarkitekt till gruppen IT Verksamhetsutvecklingsstöd, som inkluderar ca 10 arkitekter.

Arbetsuppgifter
Läkemedelsverket söker en lösningsarkitekt som primärt kommer att arbeta med att definiera nya eller förändrade IT-systemlösningar inom ramen för projekt och förvaltningsuppdrag samt vägleda vid implementation eller anskaffning av systemlösningar. Som lösningsarkitekt ansvarar du för att identifiera arkitekturdrivande krav och beskriva och värdera alternativa IT-lösningar utifrån olika perspektiv. Arbetet genomförs vanligen i nära samarbete med olika medarbetare inom både verksamhet och IT.

I rollen arbetar du också tillsammans med övriga arkitekter med olika linjeuppdrag som t ex att ta fram övergripande arkitekturprinciper och riktlinjer, standarder och målbilder.

Utbildning och erfarenhet
Vi söker dig som verkat som lösningsarkitekt några år i en omfattande och komplex IT-miljö. Meriterande är också god erfarenhet av systemutveckling med java eller .NET, samt systemintegrationer. Du ska ha god förståelse för informations- och processmodeller. God övergripande förståelse för IT-infrastruktur är meriterande.

Du har god förmåga att kommunicera med olika roller som projektledare, användare, utvecklare, infrastrukturtekniker och andra intressenter. Då vi arbetar agilt är det meriterande om du har arbetat med lösningsarkitektur i en agil miljö.

Meriterande är också erfarenhet av förvaltningsmodellen Pm3 och projektarbete, gärna i en större organisation och inom offentlig sektor.

Du har relevant högskoleutbildning inom området eller motsvarande arbetslivserfarenhet. Du behöver ha goda kunskaper i svenska och engelska.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som brinner för att ta fram den bästa lösningsarkitekturen för behoven! Du behöver vara genuint intresserad av de möjligheter som tekniken ger och sträva efter att förstå hur vi borde ta fram lösningar som inte bara löser dagens utan också morgondagens behov. Du är engagerad, resultatorienterad, systematisk, noggrann och säkerställer att viktig information kommer fram och dokumenteras. Du har naturligtvis en mycket god social förmåga, stor förmåga att samarbeta och kan anpassa dig till vad situationen kräver. Du är tydlig, är initiativtagande och ser till att saker och ting blir utförda. Vi värdesätter lyhördhet för verksamhetens behov samt en god relation med förvaltnings- och projektledning, projektmedarbetare, utvecklare, arkitekter och andra medarbetare inom IT-området.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Sista ansökningsdag: 2019-03-29
Anställningsform: Tillsvidare
Tillträde: Enligt överenskommelse
Enhet: IT
Diarienummer: 2.4.1-2019-016044

Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Intyg som styrker din ansökan tas med vid intervju.

Kontakt
Du välkommen att kontakta gruppchef Kellie Russell. Du kan även kontakta de fackliga företrädarna Ulf Olsson, SACO och Pia Wictor, ST. Vi finns alla på telefon 018-17 46 00 eller nås genom e-post fornamn.efternamn@lakemedelsverket.se
 
Välkommen med din ansökan!

Denna rekrytering sker helt genom Läkemedelsverkets försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Liknande jobb

Liknande jobb