FRA

Teknisk underrättelseanalytiker

Rekryterare
FRA
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 8 mars 2019
Stängs
den 31 mars 2019
Kategori
Nätverk, Säkerhet, Webb
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du göra samhällsnytta och lägga det komplexa informationspussel som bidrar till Sveriges oberoende i världen? Just nu söker vi en teknisk underrättelseanalytiker (TUA) som vill vara med och utveckla framtidens underrättelsemetodik. För rätt person kan vi erbjuda ett varierande arbete i en utmanande och komplex verksamhet. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

Ditt uppdrag

I den här rollen får du kombinera dina tekniska kunskaper och analytiska förmåga med internationella relationer och samtidigt bidra till unika underrättelser till våra uppdragsgivare. Som TUA arbetar du med bearbetning och efterforskningar i olika slag av källmaterial, däribland IP-trafik. Du analyserar, söker och bearbetar information metodiskt samt drar relevanta slutsatser och dokumenterar dina upptäckter i underrättelserapporter. En stor del av jobbet kräver att du har, förutom förståelse för teknikfrågor, förmågan att samarbeta med andra analytiker med fördjupningar i källmaterial.

De företeelser vi följer finns inom vitt skilda områden Arbetet påverkas i hög grad av den snabba teknikutvecklingen, vidareutbildning och kompetenshöjning är därför en naturlig del av verksamheten. En framtida utmaning består av att tillsammans med dina kollegor utveckla rapporteringen, oavsett källa och bearbetningsdisciplin, samt att anpassa produktion i linje med kundernas behov. I detta ingår att vidareutveckla metodik, verktyg och prototyper för att hitta nya sätt att ta sig an dagens och morgondagens utmaningar. Resor inrikes och utrikes förekommer i tjänsten.

Du kan

Du har en akademisk examen, lämpligen med IT-inriktning, alternativt motsvarande kunskap förvärvad genom arbetslivserfarenhet inom IT-branschen. För tjänsten krävs att du har erfarenhet av bearbetning av information eller analysverksamhet, antingen från högskola eller från tidigare arbete. Vi ser det som meriterande med utbildning inom informationssäkerhet, webbutveckling, kryptologi eller databaser. Det är även en fördel om du har förståelse för nätverkskommunikation samt hur applikationer och operativsystem är uppbyggda. Har du tidigare arbetat med att hantera och hitta relevant information i stora mängder data samt analysera dessa är det ett stort plus.

Du får gärna ha ett intresse för omvärldsfrågor och det är meriterande om du har jobbat i en underrättelseverksamhet. Dina IT-kunskaper är mycket goda, vi ser därför att du har mer kunskap inom något av följande områden; programmering, databaser, kryptologi, Linux eller nätverk.

Vidare har du goda kunskaper i engelska med förmåga att uttrycka dig i både tal och skrift.

Du är

Vi lägger stor vikt vid din personlighet och vill att du har mycket god förmåga att samarbeta effektivt med andra för att nå uppsatta mål. Vidare ser vi att du är prestationsorienterad, tar stort ansvar för leveransen i dina uppdrag, planerar ditt arbete med god struktur och är mån om att resultatet har hög kvalitet. Du har ett positivt och förtroendeskapande förhållningssätt till arbetsuppgifter, medarbetare och uppdragsgivare. Du tar egna initiativ när du ser nya möjligheter som kan utveckla arbetsmetoderna. Med din kreativitet, specialistkunskap och analytiska förmåga hittar du nya sätt att angripa olika problemställningar. Arbetsuppgifterna ställer krav på uthållighet och att du kan behålla motivationen i både med- och motgång.

Vi förväntar oss att du har god förmåga att förstå komplicerade underlag och kan på ett analytiskt sätt hittar nya metoder för att lösa olika problemställningar. Eftersom vi verkar utifrån en ständigt föränderlig omvärld ser vi att du tar initiativ och kommer med nya idéer för hur man kan hantera nya utmaningar.

För att lyckas i rollen krävs det att du har ett intresse för teknik och förståelse för dess koppling till vår verksamhet samt ser till att hålla dig uppdaterad och inhämta nya kunskaper inom området.

Om FRA

FRA är en civil myndighet under Försvarsdepartementets ansvarsområde med ca 800 anställda. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Vi verkar också för ökad informationssäkerhet i samhällsviktig statlig verksamhet.

Som TUA hör du till avdelningen för signalunderrättelser som bedriver signalspaning enligt lagen om signalspaning i försvarsunderrättelseverksamhet. Avdelningen levererar underrättelserapporter och andra tjänster till myndighetens uppdragsgivare. Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 08-471 49 12. Fackliga företrädare nås på telefon 08-471 46 00.

Ansökan sker via www.fra.se senast 2019-03-31.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Liknande jobb

Liknande jobb