Polismyndigheten

Junior systemutvecklare till polisens Operativa verksamhetssystem

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 8 mars 2019
Stängs
den 29 mars 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi bygger inga virtuella världar eller pokerbord – det vi utvecklar är avgörande för att brott ska klaras upp, att brottsligheten ska minska och för att alla i Sverige ska känna sig trygga

Arbetsplatsbeskrivning

Som anställd på IT-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt.

Våra system används i polisernas vardag  dygnet runt, året runt. Från ett ingripande mitt i natten till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång.

Polisens IT-avdelning har cirka 800 anställda och ansvarar för all it som används av myndighetens cirka 30 000 medarbetare. Sektionen för operativa verksamhetssystem ansvarar för att tillhandahålla IT-stöd för operativ verksamhet, och i huvudsak för poliser i yttre tjänst. Vi tillhandahåller också IT-stöd för resurs- och insatsplanering i den brottsbekämpande verksamheten, liksom för regionledningscentralerna.

Arbetsbeskrivning

Nu söker vi efter juniora, vassa utvecklare för att förstärka våra utvecklingsteam!

Som systemutvecklare i gruppen resursplaneringssystem kommer du att arbeta med utveckling av nya och befintliga system, huvudsakligen skrivna i Java och närliggande tekniker, eller i .NET och C++. Du kommer även att arbeta med databaser, skript, dokumentera, testa samt ha kontakt med drift och verksamhet. Polisen är inne i en agil transformation där alla i teamen är med och bidrar i sprintplanering, retro, demos och dagliga stå-upp-möten. I ett av våra team provar vi att jobba med testdriven utveckling.

I resursplaneringsgruppen ansvarar vi för två system, vilka är egenutvecklade av polisen, COPS och PUM-A, vi söker systemutvecklare till båda teamen.

• COPS, är polisens systemstöd för operativ insats- och personalplanering. Applikationen ger stöd för resursplaneringsprocessen vad gäller personaloperativ planering (arbetstid, insatser m.m.). Här har vi påbörjat ett arbete med modernisering och webifiering av systemet och tekniken. I COPS jobbar vi huvudsakligen i VB.NET, C++ och Java i webbgränssnittet.

• PUM-A, är vårt webb-baserade stöd för planering, ledning, styrning och uppföljning av planlagd operativ verksamhet samt kompetensförsörjande verksamhet. Ett syfte med PUMA-A är att fungera som en nationell kunskapsbank för att dra lärdom av tidigare erfarenheter. PUM-A är skrivit i Java med en oracledatabas.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

• Relevant akademisk utbildning eller YH-utbildning inom IT (minst tvåårig), alternativt att du har motsvarande förvärvad kompetens som Polismyndigheten kan bedöma som likvärdig

Det är ett plus om du har erfarenhet kring något av följande:

  • Java och JEE
  • Javascript/Angular, TypeScript och Node.js
  • Relationsdatabaser
  • Agila arbetsmetoder
  • Automatiserade tester

Ett till ett par års arbetslivserfarenhet är givetvis meriterande, men inte ett krav för att söka.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som älskar problemlösning och tekniska utmaningar. Eftersom arbetet bedrivs i team är det viktigt att du kan samarbeta med andra. Du behöver både kunna lyssna på andra och dela med dig av din egen kunskap.

Då Polisens IT-avdelning omfattar ett stort antal team och teknikområden är det viktigt att du är analytisk och har förmåga att lyfta blicken för att se till att det vi gör blir bra för hela myndigheten, inte bara det egna teamet.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer? Välkommen att kontakta gruppchef Ann-Charlotte Vikesdal tfn, 010-563 48 53

Fackliga företrädare

Facklig information lämnas av: Kent Svärd, SACO, tfn 010-56 34 21; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 770 92 Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 010-561 66 27

Övrig information

Arbetsort: Stockholm, Kungsholmen

Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning

Omfattning: Heltid

Arbetstid: Dagtid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningen kräver svenskt medborgarskap

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll och säkerhetsintervju enligt säkerhetsskyddslagen) genomförs före anställning.

Ansökan,

Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast den: 29 mars 2019. Vi tar endast emot bilagor i pdf- eller doc-format.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Genom din ansökan samtycker du till att dina personuppgifter behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen. Din ansökan är även en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan ta kontakt med HR-konsult Emil Bengtsson, emil.bengtsson@polisen.se

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 30 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Liknande jobb

Liknande jobb