Polismyndigheten

Teknisk Produktspecialist för JIRA och Confluence

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 8 mars 2019
Stängs
den 25 mars 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi bygger inga virtuella världar eller pokerbord det vi utvecklar är avgörande för att brott ska klaras upp, att brottsligheten ska minska och för att alla i Sverige ska känna sig trygga

Arbetsplatsbeskrivning

Som anställd på IT-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt.

Våra system används i polisernas vardag  dygnet runt, året runt. Från ett ingripande mitt i natten till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång.

Polisens IT-avdelning har cirka 800 anställda och ansvarar för all IT som används av myndighetens cirka 30 000 medarbetare. Vårt fokus är att generera verksamhetsnytta  med hög utvecklingstakt och modern teknik utifrån agila principer och förhållningssätt.

Metodstöd och samarbetsplattformar

Denna grupp är ny, och under uppbyggnad. Målet med gruppen är dels att, internt på IT-avdelningen, tillgodose användarnas behov av samarbetsplattformar och dels att utveckla arbetssätt och samarbete mellan grupper och personer, bland annat genom ett agilt mindset. Gruppen ansvarar för livscykelhantering och vidareutveckling av produkterna JIRA och Confluence och dess plug-ins. Idag är det två personer i gruppen som har ansvaret för samarbetsplattformar och som du kommer att jobba med.

Arbetsbeskrivning

Vi söker två personer som har erfarenhet av JIRA och/eller Confluence. Arbetet är varierande men vanligt förekommande arbetsuppgifter är uppgraderingar, löpande användarsupport, problemlösning, konfiguration i systemen och även installation av plug-ins. Omvärldsbevakning och kunskapsinhämtning är vanligt förekommande i vardagen och viktigt för att bygga upp en stor kompetens om hur verktygen fungerar så att de kan anpassas på bästa sätt till våra användares behov.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

  • Examen inom datavetenskap, systemvetenskap eller motsvarande akademisk utbildning inom IT-området, alternativt erfarenheter/kvalifikationer som bedöms likvärdiga 
  • Praktisk erfarenhet av Jira och/eller Confluence.

Meriterande

Det är meriterande om du har erfarenhet av följande:

  • Automatisering av driftsättning
  • Installation eller egenutveckling av nya plug-ins för JIRA och Confluence
  • JIRA/Confluence Data Center
  • JIRA Servicedesk
  • Systemadministration på applikationsnivå i Linuxbaserad miljö och/eller kunskaper i Java-programmering.

Personliga egenskaper

Arbetsuppgifterna ställer krav på att du är en problemlösare; är strukturerad, analytisk, drivande och självgående. Vi ser vidare att du ska vara en lagspelare, med god samarbets- och kommunikationsförmåga som kännetecknas av en prestigelös framtoning.

Du förväntas vara proaktiv och värna om din och dina kollegors kompetensutveckling.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

Kontaktpersoner

Vill du veta mer? Välkommen att kontakta gruppchef Cecilia Gårlin, tfn 010-563 67 23

Fackliga företrädare

Facklig information lämnas av: Kent Svärd, SACO, tfn 010-56 34 21; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 770 92 Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 010-561 66 27

Övrig information

Arbetsort: Stockholm, Kungsholmen

Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning

Omfattning: Heltid 
Arbetstid: Dagtid 
Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningen kräver svenskt medborgarskap

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll och säkerhetsintervju enligt säkerhetsskyddslagen) genomförs före anställning.

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Vi erbjuder en arbetsplats med många intressanta arbetsuppgifter och yrkesgrupper. Vi bedriver vår verksamhet med det engagemang, den tillgänglighet och den effektivitet som vårt uppdrag kräver. Polisen arbetar aktivt med jämställdhet och mångfald och strävar efter att skapa en arbetsplats där skiftande erfarenhet och bakgrund tas till vara. Våra anställda har tillgång till ett friskvårdsutbud med goda träningsmöjligheter.

Ansökan,

Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast den: 25 mars 2019. Vi tar endast emot bilagor i pdf- eller doc-format. Genom din ansökan samtycker du till att dina personuppgifter behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen. Din ansökan är även en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Polismyndigheten behandlar de personuppgifter som du lämnar till myndigheten för att kunna handlägga din ansökan på ett effektivt och rättssäkert sätt. Polismyndigheten är enligt 5 kap. 2 § offentlighets- och sekretesslagen (2009:400) skyldig att registrera allmänna handlingar. Dina uppgifter sparas i maximalt två år och kan komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan ta kontakt med HR-konsult, Caroline Ericsäter via mail, caroline.ericsater@polisen.se

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 30 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Liknande jobb

Liknande jobb