Polismyndigheten

Erfaren systemutvecklare till IT-avdelningens grupp Trafiksystem

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 8 mars 2019
Stängs
den 29 mars 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi bygger inga virtuella världar eller pokerbord det vi utvecklar är avgörande för att brott ska klaras upp, att brottsligheten ska minska och för att alla i Sverige ska känna sig trygga.

Arbetsplatsbeskrivning

Som anställd på Polisens IT-avdelning är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden.

Våra system används i polisernas vardag  dygnet runt, året runt. Från ett ingripande mitt i natten till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång.

Polisens IT-avdelning har cirka 800 medarbetare och ansvarar för all IT som används inom myndigheten. Vi är en myndighet som är under förändring och där IT spelar en betydande roll. Med bättre IT-stöd kan hela polisverksamheten arbeta mer effektivt. Gruppen Trafiksystem organiseras inom sektionen Operativa verksamhetssystem, och sektionen ansvarar för att utveckla och förvalta de verktyg som polisen behöver för att kunna utföra sitt operativa uppdrag. Mer konkret innebär det att våra system används dagligen i våra utryckningsfordon, av poliser i yttre tjänst samt i ledningsfunktioner.

Arbetsbeskrivning

I rollen som systemutvecklare i gruppen Trafiksystem kommer du att utveckla produkter som är av kritisk karaktär för polisens operativa verksamhet. På våra produkter ställs därför höga tekniska- och säkerhetsmässiga krav. Vi utvecklar b.la. applikationer för polisfordon, avancerade söktjänster för fordon och personer samt verktyg för kontroll av yrkestrafik m.m. Utveckling sker utifrån verksamhetens behov vilket innebär tätt samarbete med regionernas representanter som är poliser.

Som systemutvecklare i vår grupp ingår du i ett agilt team där vi brinner för våra leveranser och har ett stort fokus på slutanvändarnas upplevelse. För att förstå hur polisen arbetar i yttre tjänst kommer du ges möjlighet till verksamhetsbesök.

För tillfället arbetar vi b.la. med:

 • Att förbättra IT-stödet kring mobil avrapportering
 • Att förbättra IT-stödet i våra nya Polisfordon
 • Automatisk nummerplåtsavläsning

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • Relevant högskoleutbildning inom IT (minst tre-årig). Alternativt att du har motsvararande förvärvad erfarenhet som Polismyndigheten kan bedöma som likvärdig
 • Minst tre års erfarenhet av utveckling i Java
 • Minst ett års erfarenhet av JavaScript/Angular (eller motsvarande ramverk)
 • Erfarenhet av agila arbetsmetoder

Meriterande
Det är meriterande om du har erfarenhet av följande:

 • JavaEE
 • JBoss
 • JPA, hibernate eller liknande
 • Relationsdatabaser
 • Linux och serveradministration
 • Jenkins eller liknande
 • Testdriven utveckling
 • Erfarenhet inom iOS mobilutveckling
 • Arbete inom myndighet eller större företag

Personliga egenskaper

Arbetet ställer krav på att du har ett tekniskt framkantstänk parallellt med ett eget driv och förmåga att se helheten. Vi ser vidare att du har förmåga att vara engagerad och prestigelös samtidigt som har du en god kommunikations- och samarbetsförmåga.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer? Välkommen att kontakta gruppchef Martin Forstadius tfn, 010-56 350 83

Fackliga företrädare

Facklig information lämnas av: Kent Svärd, SACO, tfn 010-56 34 21; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 770 92 Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 010-561 66 27

Övrig information

Arbetsort: Stockholm, Kungsholmen

Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning

Omfattning: Heltid

Arbetstid: Dagtid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningen kräver svenskt medborgarskap

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll och säkerhetsintervju enligt säkerhetsskyddslagen) genomförs före anställning.

Ansökan,

Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast den: 29 mars 2019. Vi tar endast emot bilagor i pdf- eller doc-format.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Genom din ansökan samtycker du till att dina personuppgifter behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen. Din ansökan är även en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan ta med HR-konsult, Annica Karlsen, annica.karlsen@polisen.se

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 30 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Liknande jobb

Liknande jobb