Polismyndigheten

Erfaren uppdragsledare till Resursplaneringsgruppen på It-avdelningen!

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 8 mars 2019
Stängs
den 27 mars 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi bygger inga virtuella världar eller pokerbord – det vi utvecklar är avgörande för att brott ska klaras upp, att brottsligheten ska minska och för att alla i Sverige ska känna sig trygga.

Arbetsplatsbeskrivning

Som anställd på it-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt.

Våra system används i polisernas vardag – dygnet runt, året runt. Från ett ingripande mitt i natten till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång.

Polisens it-avdelning har cirka 800 anställda och ansvarar för all it som används av myndighetens cirka 30 000 medarbetare.

Sektionen Operativa verksamhetssystem ansvarar för de it-system som stödjer den operativa polisiära verksamheten, t.ex. trafiksäkerhet, ledningscentraler, radio, resursplanering och ingripande. Vi arbetar medarbetardrivet. Vi är organiserade i team och bedriver alla uppdrag och projekt i linjen, vilket innebär att du arbetar med både utveckling och förvaltning dagligdags. Tjänsten är i gruppen för resursplaneringssystem där vi jobbar med två egenutvecklade system.

Arbetsbeskrivning

Som uppdragsledare ingår du i våra agila team och tar del av våra verksamhetsprocesser. Du stöttar i såväl nyutveckling som förvaltning och leder olika typer av uppdrag och projekt såväl som förvaltningsarbete. Du tar fram planer för uppdrag, projekt och förvaltning samt följer upp arbetet. Du säkerställer att uppdraget/leveransen drivs både kostnads- och verksamhetseffektivt och i enlighet med polisens modeller.
Du är engagerad, erfaren och tycker det är kul att lära dig nytt. Du har förmåga att kommunicera våra behov och leveranser till olika intressenter såsom verksamhetens representanter, arkitekter, kravanalytiker, testledare, testare och systemutvecklare, både muntligt och skriftligt och på ett pedagogiskt sätt.
Vi arbetar inte i projektform utan all utveckling och modernisering ska bedrivas i linjen och av teamen. En vanlig dag för dig kan bestå av:
•Leda ett möte eller en workshop för att facilitera fram verksamhetens behov eller förankra planerade aktiviteter
•Planera teamets arbete på kort eller längre sikt
•Omvärldsbevakning

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:
•Högskoleutbildning inom it-området, eller kunskap förvärvad på annat sätt, som av polisen bedöms likvärdig
•Minst 3 års dokumenterad erfarenhet som projektledare eller förvaltningsledare inom systemutveckling
•Har arbetat som ledare i agila projekt eller uppdrag
•Dokumenterad erfarenhet av att driva workshops
•God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska
•Du måste behärska svenska flytande, både i tal och skrift

Meriterande

Det är meriterande om du har:
•Erfarenhet från system med höga säkerhets- och prestandakrav
•Erfarenhet av Jira och Confluence
•Kunskaper i användbarhet och interaktionsdesign, UX-design
•Erfarenhet av testdriven utveckling

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är nyfiken, uppfinningsrik och som vågar ta för dig!

Du är van vid att på egen hand ta dig an komplexa arbetsuppgifter och kan hantera en stor mängd information; avseende såväl verksamhetskrav och lagstiftning som olika intressenter med varierade behov.

Det är viktigt för oss att du är en lagspelare som har lätt för att samarbeta och att du är kommunikativ eftersom vi jobbar i agila utvecklingsteam med gemensamma mål. Du är strukturerad, prestigelös och analytisk med god problemlösningsförmåga.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer?

Välkommen att kontakta Ann-Charlotte Vikesdal, tfn 010-56 34853 som är gruppchef på Polismyndighetens it-avdelning.

Fackliga företrädare

Kent Svärd, SACO, tfn 010-56 34 21; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 770 92 Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 0732-490422.

Övrig information

Anställning

Arbetsort: Stockholm, Kungsholmen 

Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning

Omfattning: Heltid

Arbetstid: Dagtid, förtroendearbetstid tillämpas

Tillträde: Enligt överenskommelse

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen) genomförs före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap.  

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.  

Vi erbjuder en arbetsplats med många intressanta arbetsuppgifter och yrkesgrupper. Vi bedriver vår verksamhet med det engagemang, den tillgänglighet och den effektivitet som vårt uppdrag kräver. Polismyndigheten arbetar aktivt med jämställdhet och mångfald och strävar efter att skapa en arbetsplats där skiftande erfarenhet och bakgrund tas till vara. 
Våra anställda har tillgång till ett friskvårdsutbud med goda träningsmöjligheter.

Ansökan:

Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast: den 27 mars 2019 Vi tar endast emot bilagor i pdf- eller doc-format. Skicka din ansökan via e-post till jobb.na@polisen.se Märk din ansökan med diarienummer: A126.701/2019 mailets ärendemening.

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan via post till:
Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta HR-konsult Elin.Melkersson@polisen.se

Den rättsliga grunden för behandling av personuppgifter är att du som kandidat samtycker till sådan behandling som en del av ansökan till tjänsten, där du som kandidat väljer vilken typ av personuppgifter som delas med Polismyndigheten i detta avseende. Observera att du som kandidat är berättigad att när som helst dra tillbaka det nämnda samtycket genom att kontakta Polismyndigheten.

Dina personuppgifter behandlas hos oss under rekryteringsprocessen och i den utsträckning detta är nödvändigt för att uppfylla lagstiftningen, dock längst två år. Du som kandidat kan när som helst kontakta Polismyndigheten för att utöva rätten att få tillgång till, korrigera eller radera personuppgifter. Även för att begränsa eller invända mot behandlingen av din data samt rätten till dataportabilitet. Dessutom har du som kandidat rätt att lämna ett klagomål till dataskyddsmyndigheterna när det gäller behandling av dina personuppgifter.
De personer som har tillgång till personuppgifterna är rekryterande chef samt HR-konsulter hos Polismyndigheten. Har du frågor kring integritet, kontakta Polismyndigheten för ytterligare information. Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter

Varmt välkommen med din ansökan!

Polismyndigheten
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 30 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Liknande jobb

Liknande jobb