Teknisk systemförvaltare för Regeringskansliets IT-system för mallar

Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 12 mars 2019
Stängs
den 10 april 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

RK IT Applikation och kompetens, IT verksamhetsstöd, Förvaltningsavdelningen
Har du erfarenhet av att arbeta framtidsinriktat med dokumenthantering och mallsystem? Har du goda kunskaper inom Officeutveckling och mallar? Som teknisk förvaltningsledare arbetar du med att planera, genomföra och utvärdera utvecklings- och förvaltningsaktiviteter i en större organisation och verksamhet som befinner sig mitt i en digitaliseringsprocess.

Din arbetsdag. Sveriges morgondag. 
I ditt arbete som teknisk systemförvaltare ingår det att utreda, felsöka och testa efter förvaltningsplan och behov från verksamheten. I mallarna hanteras idag mycket av arbetet inom tex lagstiftning och budgetarbete i Regeringskansliet. Mallarna är byggda i olika applikationer samt finns i ett flertal miljöer, anpassade efter olika delar av Regeringskansliets verksamhet.

Som teknisk systemförvaltare arbetar du med att ta fram lösningsförslag och nya versioner tillsammans med förvaltningsledare på IT. Du kravställer förvaltningsbarhet i utveckling av nya komponenter samt utreder nya Officeversioners påverkan på mallarna. Du jobbar lösningsorienterat med ärenden i förvaltningsobjektetens ärendehanteringslåda.

I ansvarsområdet ingår det att långsiktigt planera och utveckla Regeringskansliets IT-system för mallar och omvärldsbevaka detta område.

Läs mer om vår verksamhet på www.regeringen.se.

Din bakgrund
Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning inom IT, eller annan erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Meriterande är utbildning inom någon förvaltningsmodell, tex PM3, eller annan verksamhetsmodulering. 
Du har erfarenhet av området IT-förvaltning från en större organisation och erfarenhet av att arbeta framtidsinriktat med dokumenthantering och mallsystem. Kännedom om offentlig förvaltning ses som meriterande.

Rollen kräver vidare att du har erfarenhet av Officeutveckling, Office Tools för Visual Studio, Net, XLM, samt övergripande kunskap om källkodshantering med TFS.SQL och grundläggande kunskaper om Sharepoint. 

Dina egenskaper
Som person är du drivande, kommunikativ och noggrann. Du är engagerad och intresserad, gillar att lösa problem och har förståelse för verksamhetens behov. Du har en stark förmåga att kunna prioritera, vara flexibel och kunna växla fokus efter uppdrag och behov. Du är strukturerad och tycker om att arbeta självständigt såväl som i grupp. 
Du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska.

Övrigt
Anställningen inleds med sex månaders provanställning. 
Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du måste vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

Är du intresserad?
Vill du veta mer om jobbet och vad vi erbjuder, kontakta Hanna Cederlund som är gruppchef på Tfn 08-405 59 20, eller Birgitta Krutrök som är sektionschef på Tfn 08-405 11 85. Du är också välkommen att kontakta personalhandläggare Eva Mörnås på Tfn 08-405 32 70. Fackliga representanter nås via Regeringskansliets växel 08-405 10 00; Saco (Jesper Svarén), Seko (Erik Wilhelmsson). 
Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Välkommen att registrera din ansökan i vårt rekryteringsverktyg senast den 10 april 2019.

 

Liknande jobb

Liknande jobb