Incident Responder till SecureLink

Plats
Gävleborgs län, Sandviken
Lön
Fast lön med provision
Annonserat
den 12 mars 2019
Stängs
den 12 mars 2019
Ref:
69D5365F-1480-434A-83EB-3AAE03D03163
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du arbeta som konsult på Europas ledande företag inom cyber security och hantera cyber attacker hos välkända kunder?

Här är tjänsten för dig som brinner för cyber security och som vill arbeta som Incident Responder på Europas ledande företag inom IT-säkerhet! Som konsult på SecureLink kommer du att vara placerad ute hos vår kund och agera på inkommande larm från verksamheten och med din specialistkompetens verka för en säker IT-miljö.

Vill du ta chansen att gå vidare i karriären som Incident Responder och arbeta på ett välkänt globalt bolag där utvecklingsmöjligheterna är enorma? Varmt välkommen till oss på SecureLink!

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

Vi erbjuder dig möjligheten att få vara med och bygga upp rollen som Incident Responder hos vår kund, där du får vara med och påverka, forma och utveckla funktionen efter din expertis. Du får en nyckelroll hos vår kund där ditt arbete har en stor påverkan på vår kunds verksamhet. Här kommer du få möjlighet att sätta din kunskap på prov och ha en av de mest utvecklande tjänsterna inom cyber security.

Detta kan du förvänta dig som vår nya kollega:

 

 • Vi är ett team av mycket entusiastiska och drivna individer som tillsammans bringar värde till våra kunder.
 • Vi är väldigt stolta över vårt arbete och är måna om att alltid stå bakom det vi levererar.
 • Vi trivs med att ständigt förbättras, vi vill driva innovation och vara föregångarna till förändringarna som sker inom cyber security.
 • Vi tror på kraften att ha kul på jobbet genom att vara prestigelösa, ha respekt för varandra och våra kunder samt ha tillit till det vi gör genom att skapa enkelhet i en väldigt komplex bransch.
 • Vi älskar det vi gör och tror på att det bidrar till den höga kvalitén vi erbjuder våra kunder.
 • Vi erbjuder spännande karriärmöjligheter för alla medarbetare och vi tycker att det är viktigt att man hela tiden kan vidareutvecklas inom sin passion för cyber security.


DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

 

 

 • Tillsammans med kunderna utveckla incidentplaner utifrån deras verksamhet samt ansvara för kommunikationen med organisationen gällande incidentanalys och uppföljning.
 • Med hjälp av forensikverktyg undersöka system vid larm om intrång.
 • Arbeta i linje med ACPOs riktlinjer för god praxis och följa forensiska principer
 • Ansvara för incidentlivscykel från första rapportering till slutgiltig rapport.
 • Dokumentera och rapportera felsökningsresultat.
 • Vid behov erhålla dokumentation vid forensikutredningar.
 • Arbeta proaktivt för att minimera risk för intrång genom att granska processer, uppdatera forensikvertyg samt utbilda personal.


ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

Som Incident Responder kommer du att arbeta som konsult ute hos vår kund och vara på plats i deras SOC. Du rapporterar till SOC Managern och arbetar tillsammans med kompetenta kollegor för att verka för en säker IT-miljö. På sikt kommer denna tjänst att övergå till att bli förlagd i skiftarbete för att kunna svara på larm som inkommer under dygnets alla timmar. Du kommer själv att vara med och påverka hur arbetstiden blir förlagd, men det är viktigt att du är öppen för att arbeta obekväma arbetstider på sikt.

VEM ÄR DU?

Då du kommer att vara med och bygga upp funktionen hos vår kund söker dig som har erfarenhet av att arbeta med Incident Respons eller har haft liknande funktion tidigare. Kanske har du arbetat som IT-säkerhetsanalytiker, har arbetat i en NOC eller SOC alternativt varit ansvarig för monitoreringstjänster eller övervakning med fokus på säkerhet. För denna tjänsten behöver du kunna kommunicera obehindrat på engelska och svenska. Du behöver ha god kunskap inom:

 

 

 • Windows
 • Linux
 • Nätverk
 • Brandväggar
 • TCP/IP


Det är meriterande om du har erfarenhet av forensikverktyg såsomVolatility, SIFT, EnCase eller FTK. Det är även meriterande om du är certifierad enligt CREST/GIAC.

Som person är du analytisk och noggrann och trivs i en roll där du får ta stort ansvar. Då du kommer att vara med att bygga upp funktionen hos vår kund behöver du vara öppen för förändring och trivas i en miljö där du får sätta upp strukturen själv. Då du kommer att ansvara för att hantera kritiska incidenter behöver du ha ett stabilt sinne och klara av att arbeta metodiskt och noggrann under press. Då du kommer att samarbeta med andra, är det viktigt att du trivs i en roll med många kontaktpunkter och att du har ett teamorienterat förhållningssätt.

INTRESSERAD?
I den här rekryteringen har vi valt att samarbeta med TNG IT Digital som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Är du intresserad av tjänsten, ansök snarast! Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Vi tar inte emot ansökningar via email, vänligen sök via vårt ansökningsformulär. Du kan endast bifoga ditt CV, så skicka inget personligt brev då vi inte läser dem. Motivera istället kort i ansökningsformuläret varför du söker jobbet. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare.

 

Liknande jobb

Liknande jobb