FRA

Vi utökar med flera tekniska underrättelseanalytiker

Rekryterare
FRA
Plats
Drottningholm, Ekerö
Annonserat
den 13 mars 2019
Stängs
den 7 april 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du göra samhällsnytta och lägga det komplexa informationspussel som bidrar till Sveriges oberoende i världen? Vi skapar en ny grupp och för den behöver vi flera tekniska analytiker som vill vara med och utveckla framtidens underrättelsemetodik och tekniska lösningar. För rätt personer kan vi erbjuda ett varierande arbete i en utmanande och komplex verksamhet. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

Ditt uppdrag

I rollen får du kombinera dina tekniska kunskaper med omvärldsintresse och bidra till unika underrättelser till våra uppdragsgivare. I den miljö där vi verkar sker ofta förändringar som ger nya förutsättningar, så för att flexibelt stödja andra analytiker i sitt arbete, arbetar vi med en agil systemutveckling i nära samarbete med de som har behov av resultatet. Resultatet av arbetet presenteras ofta genom interna webblösningar men dessa föregås ibland av teknisk utveckling under längre tid och med viss grad av reverse engineering. Gruppen som helhet måste därför snabbt hantera nya behov och samtidigt kunna arbeta långsiktigt. Vi söker därmed flera medarbetare med olika kunskaper och kompetensprofiler.

En av de nya tjänsterna omfattar dessutom rollen som produktionsledare för gruppen med uppgift att driva och samordna arbetet inom ett prioriterat underrättelseområde.

Gruppen arbetar inom underrättelseproduktionen och rollen innebär även att medverka som en länk mellan olika specialistroller både inom och utanför myndigheten.

Du förväntas kunna arbeta självständigt för att hitta det väsentliga när du bearbetar olika material. Vissa uppdrag kan vara mycket komplexa och kräver att du är uthållig.

Resor inrikes och utrikes kan förekomma i tjänsten.

Du kan

Vi söker dig som har en akademisk examen med inriktning på IT. Alternativt har du förvärvat motsvarande kunskap genom arbetslivserfarenhet. Du har kunskapen och förmågan att genomföra hela kedjan med teknisk analys, utveckling av programvara, driftsättning och förvaltning, med andra ord en ”full stack developer”. Inom gruppen arbetar vi främst med skriptspråket Python, det är därför viktigt att alla till viss del behärskar det.

Du har fördjupad kunskap, erfarenhet och intresse för ett eller flera av följande områden/teknologier:

  • Postgres, Elasticsearch, informationshantering, informationsmodeller
  • Nätverksanalys, protokollanalys, Tshark/Wireshark
  • Webbutveckling och relevanta webbspråk, frameworks
  • Ubuntu/CentOS, virtualisering och Docker
  • Maskininlärning
  • Bearbeta stora mängder ostrukturerad information
  • Backendprogrammering med Python och/eller C++
  • Metodutveckling
  • Reverse engineering

Vi ser gärna att du har ett intresse för omvärldsfrågor och det är meriterande om du har erfarenhet av underrättelse- eller militär verksamhet. Du har goda kunskaper i engelska med förmåga att uttrycka dig i både tal och skrift. Kunskaper i ryska eller andra språk är meriterande.

För dig som är intresserad av rollen som produktionsledare för gruppen är det meriterande om du har erfarenhet från arbete i ledande roll samt god kännedom om underrättelseverksamhet och modern IT.


Du är
Vi lägger stor vikt vid din personlighet och vill att du har mycket god förmåga att samarbeta effektivt med andra för att nå uppsatta mål. Du är professionell, tillmötesgående och lyhörd. Vidare ser vi att du tar stort ansvar för leveransen i dina uppdrag, planerar ditt arbete väl och är mån om att resultatet har hög kvalitet. Arbetsuppgifterna ställer krav på flexibilitet, uthållighet och att du kan behålla motivationen även vid motgång. Vi förväntar oss att du har god förmåga att förstå komplicerade underlag och kan på ett analytiskt sätt hitta nya metoder för att lösa olika problemställningar. Du har förmågan att ta initiativ och kommer med idéer om hur man kan hantera nya utmaningar.

Om FRA

FRA är en civil myndighet under Försvarsdepartementets ansvarsområde med ca 800 anställda. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Vi verkar också för ökad informationssäkerhet i samhällsviktig statlig verksamhet.

Som teknisk underrättelseanalytiker hör du till avdelningen för signalunderrättelser. Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning.

För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 08-471 41 18.  Fackliga företrädare nås på telefon 08-471 46 00.

Ansökan sker via www.fra.se senast 2019-04-07.

Liknande jobb

Liknande jobb