Scania

Verksamhetsnära systemförvaltare till HR IT

Rekryterare
Scania
Plats
Sodertalje, Stockholm
Annonserat
den 14 mars 2019
Stängs
den 14 mars 2019
Ref:
20190862
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Inom Human Resources Business Development and System Support, som tillhör Scanias centrala personalfunktion, är vi ett gäng glada, engagerade och idérika medarbetare som arbetar med systemfrågor för Scanias HR-system i Sverige. Gruppen består av tre team; HR, Tid och Lön. Vi behöver nu stärka upp med ytterligare en medlem till HR-teamet.

Arbetsområde
Teamet huvudfokus är underhåll, förbättringsarbete och support av HR-systemet där allt masterdata på person finns. I teamets portfölj ligger även applikationerna för reseräkningar, rehab och rekrytering.

Arbetsformer
Du kommer arbeta nära verksamheten, systemägare och övriga stakeholders, där en del av arbetet är att förstå och prioriterar vilka förändringar som ska göras. Teamet är också huvudkontakt mot leverantör och intern IT.

Medlemmarna i teamet sitter nära varandra, jobbar tätt ihop och fördelar själva arbetsuppgifterna mellan sig.

Arbetsuppgifter
Bland arbetsuppgifterna ingår att:

  • Analysera och förstå krav/önskningar på förändringar
  • Prioritera och beskriva systemförändringar
  • Beställare mot leverantör och intern IT
  • Leda och koordinera förändrings- och utvecklingsarbete
  • Acceptanstesta och/eller leda acceptanstest
  • Uppsättning av systeminställningar, behörighetsstrukturer och rapporter
  • Delta i större initiativ inom teamets portföljansvar
  • Support med felsökning och rotsaksanalys


Din profil
Du har relevant högskoleutbildning inom IT och/eller motsvarande arbetslivserfarenhet. Meriterande är om du har erfarenhet av HR-system. Du uttrycker dig väl på svenska och engelska i tal och skrift. Som person är du serviceinriktad, driven och strukturerad. Du har lätt att sätta dig in i nya flöden och situationer och översätta dem till lösningar. Du drivs av att leverera med kvalitet och lever efter principen rätt från mig. Du arbetar lika bra i team som självständigt och gillar att dela med dig av dina erfarenheter.

Vi erbjuder
Vi erbjuder dig ett spännande arbete med stora möjligheter att vara med och påverka Scania resa mot framtidens HR system. Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress.

Ytterligare information
Välkommen att kontakta Marianne Pettersson (chef), 08-553 82890 eller rekryterare Mikaela Borneson 08-5530 803 26 för mer information om tjänsten.

Ansökan

Din ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior. Urvalsprocessen kommer att ske löpande under ansökningsperioden så välkommen med din ansökan via HR Inline/Jobbsök så snart som möjligt men inte senare än 7 april 2019.

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Traton Group. För ytterligare information, besök www.scania.com.

Liknande jobb

Liknande jobb