Erfaren lösningsarkitekt med fokus på cyberrisk

Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 15 mars 2019
Stängs
den 5 april 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Som lösningsarkitekt/it-arkitekt på avdelningen It-arkitektur arbetar du främst med operativ leverans i samband med verksamhetsutveckling. Du granskar och tar fram nya strategier och lösningsarkitektur samt ser till att Finansinspektionen (FI) upprätthåller både förmåga och kompetens kring it-säkerhet och cyberrisker. Tillsammans med kravanalytiker och leveransteam deltar du även i utvecklingen av de arkitekturbeskrivningar som används för att kommunicera förändringar till olika intressegrupper. Därutöver agerar du stöd till arkitekter och integrationsspecialister vid implementering av nya tekniska lösningar.

FI har under senare år stärkt sitt fokus på digitalisering och it-stöd, vilket resulterat i att it-organisationen vuxit. På it-området strävar vi mot att utnyttja framtidens teknologier för att på bästa sätt stödja verksamheten på FI.

Tjänsten innebär tätt samarbete och nära kontakt, såväl internt som extern, samt stort eget ansvar. Under ledning av chefsarkitekten är du en central del i att utveckla FI:s EA samt i att förankra och kommunicera myndighetens metoder och verktyg för arkitekturarbetet.

Vi söker dig som har en relevant akademisk utbildning inom it, gärna med examen som civilingenjör eller inom systemvetenskap. Arbetet förutsätter att du har gedigen erfarenhet i en roll som säkerhetsspecialist, liksom djupa kunskaper i attackvektorer, hotbildsmodulering, detektionsmetoder samt implementering av regulativa och organisatoriska krav. Det är också meriterande om du har ledarerfarenhet samt certifieringar och kompentens för inom domänen relevanta verktyg och systemstöd.

Som person är du analytisk, tydlig och serviceinriktad. Du tar ansvar för din uppgift samt utvecklar strategier och planer med ett framåtblickande perspektiv. Vidare trivs du tillsammans med andra och bidrar med gott samarbete. Arbetet på FI förutsätter hög integritet och att du kan uttrycka dig väl på svenska och engelska i tal och skrift.

För ytterligare information är du välkommen att kontakta tf. verksamhetsområdeschef Stefan Sundman på 08-408 982 11.

Vi tillämpar normalt sex månaders provanställning. En anställning vid FI kan innebära att säkerhetsprövning och registerkontroll genomförs enligt bestämmelser i säkerhetsskyddslagen.

Välkommen med din ansökan innehållande cv, personligt brev och relevanta betyg/intyg senast den 5 april 2019. Arbetspsykologiska tester kommer att ingå som en del av rekryteringsprocessen.

FI arbetar för finansiell stabilitet, välfungerande marknader och ett gott konsumentskydd. Här arbetar cirka 500 personer med olika erfarenhet och bakgrund på en arbetsplats som präglas av samarbete och kunskapsutbyte. På FI är du med och påverkar den finansiella marknaden. Tillsammans arbetar vi för samhällsnyttan och du kan göra skillnad!

Liknande jobb

Liknande jobb