FRA

Underrättelseanalytiker med IT-kunskap till FRA

Rekryterare
FRA
Plats
Drottningholm, Ekerö
Annonserat
den 15 mars 2019
Stängs
den 31 mars 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du göra samhällsnytta och lägga det komplexa informationspussel som bidrar till Sveriges oberoende i världen? Just nu söker vi kreativa analytiker med IT-kunskap som har den uthållighet som krävs för att lösa avancerade problem och skapa förståelse för vad som egentligen händer i världen. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

Ditt uppdrag

Som analytiker bearbetar, analyserar och sammanställer du inhämtad trafik och andra typer av material. Du genomför föredragningar och presentationer samt skriver rapporter för både internt och externt bruk. Arbetet är självständigt men du arbetar ofta tillsammans med andra. I rollen ingår utveckling av metoder och rapportering samt att anpassa produktionen efter kundernas behov.

Du har kontakt med flera olika funktioner internt, men även externt med våra uppdragsgivare. I rollen ingår att vara behjälplig med din kompetens där organisationen efterfrågar det, även utanför ordinarie uppdrag. Arbetet erbjuder goda möjligheter till egen utveckling och en påverkan på arbetsuppgifter i en föränderlig miljö. Tjänsteresor inrikes och utrikes kan förekomma. På FRA har vi en stark sekretess, det är viktigt att du är bekväm med att hantera det.

Du kan

Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning inom relevant område med kunskap inom IT, gärna inom digital kommunikation, telekom och/eller radio. Vi ser gärna att du har kunskap om ryska militära förhållanden och om de samhällen eller närliggande regioner där ryska talas. Har du kunskaper inom försvarspolitik och/eller utrikes- eller säkerhetspolitik är även det meriterande.

Det är positivt om du har tidigare erfarenhet av analytiskt arbete samt har arbetat med underrättelser. Andra fördelaktiga meriter är kunskap om svenska militära förhållanden och kunskaper i det ryska språket. Du har även goda kunskaper i svenska och engelska med förmåga att uttrycka dig i både tal och skrift.

Du är

Vi lägger stor vikt vid din personlighet och söker dig som är bra på att samarbeta och värdesätter kunskapsutbyte för att skapa resultat tillsammans med andra. Du förstår komplicerade underlag och kan med din sakkunnighet samt analytiska förmåga, hitta svar på komplexa frågeställningar. Vidare är du kreativ och kommer ofta med initiativ till nya aktiviteter och förslag som främjar det fortsatta arbetet. Vi ser att du är prestationsorienterad, sätter upp höga mål för dig själv och förutsätter att du på ett strukturerat sätt kan sammanställa och dokumentera resultaten av ditt arbete med god kvalitet.

För att lyckas i rollen behöver du kunna kombinera stort ansvarstagande med lojalitet, då verksamheten grundar sig på både etik och tillståndsförfarande. Du trivs i en dynamisk miljö då du som person, oavsett med- eller motgång, förblir motiverad och effektiv. Många interna och externa kontakter kräver god förmåga att kommunicera och skapa goda relationer.

Om FRA

FRA är en civil myndighet under Försvarsdepartementets ansvarsområde med ca 800 anställda. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Vi verkar också för ökad informationssäkerhet i samhällsviktig statlig verksamhet.

Som analytiker hör du till avdelningen för signalunderrättelser som bedriver signalspaning enligt lagen om signalspaning i försvarsunderrättelseverksamhet. Avdelningen levererar underrättelserapporter och andra tjänster till myndighetens uppdragsgivare. Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande på telefon 08-471 47 56. Fackliga företrädare nås på telefon 08-417 46 00.

 

CV och ansökan skickar du till registratur@lotus.fra (för interna kandidater) eller via reg@fra.se (för externa kandidater) senast 2019-03-31, ange diarienummer 16 207:3011/19 i ärenderaden.

Liknande jobb

Liknande jobb