Svenska kraftnät söker en Systemspecialist Hadoop/Data Engineer

Plats
Sundbyberg (Kommun), Stockholm
Annonserat
den 18 mars 2019
Stängs
den 9 april 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi arbetar med verksamhetskritiska system i en modern miljö och hos oss kommer du att vara delaktig i utvecklingen och förvaltningen av vår ”Big Data” lösning som är baserad på Hadoop och SQL-server.

Svenska kraftnät och energibranschen genomgår en stor omvandling på grund av kraftig ökning av förnyelsebar produktion och genom större internationella samarbeten där elnäten kopplas ihop. Detta ställer krav på ökat informationsutbyte och att hantera mer information, analysera större datavolymer, ta beslut och agera snabbare än tidigare. Antalet potentiella datakällor ökar också kraftigt. För att möta de kommande behoven måste vi bygga upp vår kapacitet inom områdena ”Big Data”, avancerad dataanalys och beslutsstöd.

Vill du arbeta med BI-lösningar i en spännande och agil miljö tillsammans med kompetenta och trevliga kollegor? Då är Business Intelligence Competence Center (BICC) på enheten Systemutveckling och Integration hos Svenska kraftnät din nästa arbetsgivare.

Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Sundbyberg.

Dina arbetsuppgifter
Dina arbetsuppgifter innebär att du primärt arbetar med Hadoop-plattformen och SQL-server både strategiskt och operativt för att förse verksamheten med data till rapportverktyg och rapporter. I din roll ingår bland annat att föreslå tekniska lösningar och att proaktivt förbättra plattformen, men även att agera bollplank för olika intressenter i verksamheten.

Då tjänstens innehåll och ansvar till viss del kan anpassas utifrån din bakgrund välkomnar vi både sökande med ett par års erfarenhet (minst 3 år) men även dig som är senior och har längre arbetslivserfarenhet.

Din bakgrund 
> Vi ser att du har en gedigen IT bakgrund med en akademisk examen eller likvärdig erfarenhet förvärvad på annat sätt. 
> Du har minst 3 års erfarenhet av BI-lösningar samt erfarenhet av Hadoop samt agila arbetssätt.
> Du talar samt förstår svenska och engelska i tal och skrift.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av ett eller flera språk såsom Java, Python, R, SQL, Scala samt erfarenhet av Hive, Spark, Nifi, Kafka. Det är även en fördel om du har avancerad SQL-kunskap samt erfarenhet av arbete med relationsdatabaser och ETL-verktyg. Vi ser även positivt på att du har arbetat med att bygga och optimera stora dataflöden inklusive integrationer samt har analytiska färdigheter relaterade till att arbeta med ostrukturerade dataset, manipulera, bearbeta och extrahera värde från stora datamängder

Dina personliga egenskaper
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du har god samarbetsförmåga och är mån om att skapa goda långsiktiga relationer med andra. För att lyckas i rollen gillar du problemlösning och kan prioritera ditt arbete utifrån ett helhetsperspektiv. Du är van att ta egna initiativ och kan bidra till vårt team med positiv inställning och humor.

Vill du veta mer, kontakta gärna rekryterande chef Tina Stödberg, tel. nr. 08-475 82 92 alternativt HR-partner Josefina Blomquist, tel. nr. 010-475 88 17. Fackliga representanter är Erik Böhlmark, SACO, tel. 010-475 82 90 och Stefan Ekberg, ST, tel. 010-475 82 91. Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Välkommen med din ansökan senast den 9 april 2019. Vi behandlar ansökningar löpande så vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt.

Vårt erbjudande till dig
På Svenska kraftnät händer det mycket - vi är en organisation i förändring. Vi har som mål att bli branschens attraktivaste arbetsgivare. För att nå vårt mål arbetar vi alla utifrån ett personligt ledarskap. Du erbjuds god möjlighet till balans mellan arbete och privatliv, goda förmåner och mycket mer. Som medarbetare hos oss blir du en del i en samhällskritisk organisation där vi värdesätter och strävar efter hög kollektiv intelligens. Det är med samarbete och effektivitet som vi ska uppnå vår vision om att bli ledande för en säker och hållbar elförsörjning.

Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar. Då vi arbetar med samhällsviktig verksamhet är anställningen säkerhetsklassad och svenskt medborgarskap krävs. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Liknande jobb

Liknande jobb