Scania

Utvecklingsingenjör inom mekanik & processkonstruktion

Rekryterare
Scania
Plats
Sodertalje, Stockholm
Annonserat
den 19 mars 2019
Stängs
den 18 mars 2019
Ref:
20191124
Kategori
Övriga jobb
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Gruppen Process and Mechanical Design på Scania tekniska center konstruerar och/eller köper in provutrustning för Scania R&D inom områdena mekanik och process. Arbetet sker i uppdrag/projektform och ofta tvärfunktionellt tillsammans med granngrupperna inom el och mjukvara samt med internationella leverantörer. Gruppen består idag av nio anställda och två konsulter. Scanias provriggar blir hela tiden fler och satsningar på nya teknikområden ger gruppen många spännande utmaningar framöver.
Dina arbetsuppgifter
Arbetet omfattar nykonstruktion, förvaltning och upphandling av mekanik- och processystem. Du deltar i hela utvecklingskedjan: kravspecifikation, konstruktion, installation, driftsättning och dokumentation. Vi deltar aktivt i projekt och uppdrag där du kommer vara gruppens representant för mekanik- och process med uppgiften att säkerställa och vidareutveckla konceptvalen. Konstruktionsarbetet sker framför allt i Inventor.

Det finns också möjlighet att utveckla nya metoder och arbetssätt inom simulering av processtekniska lösningar. Simulering är ett nytt arbetsområde för gruppen och något vi vill satsa på. Mekanisk simulering sker i Inventor och processteknisk simulering sker i GT-Suite.
Din profil
Som person är du driven, självgående och tycker om ta fram nya arbetsmetoder. Du får gärna vara intresserad av att på sikt utveckla ditt ledarskap. Du är initiativrik, gillar att lösa tekniska problem och har lätt för att samarbeta med andra. Du ska kunna jobba både självständigt och i olika gruppsammansättningar.

Du är troligen högskole- eller civilingenjör inom maskinteknik eller har motsvarande kvalifikationer. Några års erfarenhet av konstruktionsarbete inom industriella system eller testutrustningar ger dig goda förutsättningar i arbetet. Erfarenhet av något av följande ses också som meriterande: Inventor, Vault, dimensionering av processystem, flödesberäkningar, GT-Suite och fordonsutveckling. Rollen kräver att du kommunicerar flytande på svenska och engelska i tal såväl som i skrift.
Scania erbjuder
Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. För dig som bor i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress.

För mer information

Kontakta gruppchef Björn Iverfelt, 08-553 54102.
Ansökan
Sök via vår hemsida: www.scania.com/karriär senast den 3april2019. Jobb id: 20191124.

Din ansökan ska innehålla cv, personligt brev samt relevanta betyg/intyg.

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Traton Group. För ytterligare information, besök www.scania.com.

Liknande jobb

Liknande jobb