Polismyndigheten

Teknikspecialist till polisens Kameragrupp

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 19 mars 2019
Stängs
den 15 april 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi bygger inga virtuella världar eller pokerbord det vi utvecklar är avgörande för att brott ska klaras upp, att brottsligheten ska minska och för att alla i Sverige ska känna sig trygga.

Arbetsplatsbeskrivning

Som anställd på IT-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt.

Våra system används i polisernas vardag  dygnet runt, året runt. Från ett ingripande mitt i natten till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång.

Polisens IT-avdelning har cirka 800 anställda och ansvarar för all IT som används av myndighetens cirka 30 000 medarbetare.

Arbetsbeskrivning

Till polisens IT-avdelning och gruppen Kamera, sensorer och AV-teknik söker vi flertalet stjärnor som vill arbeta med polisens kameraförmåga och bidra till att bygga upp och leverera lösningar i världsklass.

I rollen som teknikspecialist kommer du vara med att utveckla, införa och livscykelhantera ny smart kamerateknik. Vi satsar helhjärtat inom området och vill skapa de allra bästa förutsättningarna för att öka tryggheten och en ökad brottsuppklaring. Du kommer att arbeta mot VMS-plattformen för säkerställa driftsäkerheten och att användningen av kamerorna alltid är optimal. Dina arbetsuppgifter kommer att inbegripa både drift och support samt utveckling av VMS-plattformen.

Arbetet kräver att man både kan arbeta med internt utvecklade lösningar och inköpta produkter som kräver erfarenhet av viss leverantörsstyrning och uppföljning. I arbetsuppgifterna ingår även att omvärldsbevaka kameraområdet för att hitta nya innovativa lösningar.

Vi bedriver inga stora projekt, utan vi tror på ett mer agilt förhållningssätt där vi värdesätter mindre leveranser oftare. Vi älskar också våra användare, det är för dem vi är till för och därför jobbar vi väldigt nära tillsammans med dem för att förstå deras behov och leverera det de verkligen behöver. Det innebär att du kommer få göra verksamhetspraktik i den operativa polisverksamheten samt ofta och kontinuerligt göra besök där vår teknik används.

Vi vill att du tar oss till nästa nivå av teknik och innovation som kan förbättra Polisens förmåga att klara upp brott, där våra leveranser spelar roll och gör skillnad.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

  • Relevant eftergymnasial utbildning inom IT, alternativt att du har motsvarande förvärvad erfarenhet som Polismyndigheten bedömer som likvärdig
  • Arbetat med video management software i storskalig miljö
  • Grundläggande tekniska kunskaper kopplat till kamerateknik

 Du behöver behärska svenska väl, både i tal och skrift

 Meriterande

 Det är meriterande om du har erfarenhet av följande:

  • Arbete i agila team och med agila metoder
  • Djupare nätverkskunskap
  • Arbete med kameralösningar
  • B-körkort, och vana att köra bil

Personliga egenskaper

Arbetsuppgifterna ställer krav på att du är proaktiv och har ett serviceinriktat förhållningssätt till verksamhet, kollegor och andra som berörs. Du behöver vara nyfiken på att lära dig mer inom ditt kompetensområde och kunna göra det på egen hand. Vi ser vidare att du är ansvarstagande, engagerad och strukturerad med eget driv.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet

Kontaktpersoner

Vill du veta mer? Välkommen att kontakta gruppchef Ulla Thorsman, tfn 076-1409130

Fackliga företrädare

Facklig information lämnas av: Kent Svärd, SACO, tfn 010-56 34 21; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 770 92 Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 010-561 66 27

Övrig information

Arbetsort: Stockholm, Kungsholmen

Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning

Omfattning: Heltid

Arbetstid: Dagtid, flextid tillämpas

Tillträde: Enligt överenskommelse

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 15 april 2019. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Vi använder E-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd HR-konsult, Emil Bengtsson via mail, emil.bengtsson@polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 30 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Liknande jobb

Liknande jobb