Sydarkivera söker erfaren Systemutvecklare

Rekryterare
Sydarkivera
Plats
Alvesta (Kommun), Kronoberg
Annonserat
den 20 mars 2019
Stängs
den 30 april 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi söker nu Systemutvecklare, vilket är en helt ny anställning hos oss på Sydarkivera. Fokusområden är våra applikationer som ingår i stegen leverans till slutförvaring. Dessa behöver vidareutvecklas för hög genomströmning och nya tjänster. Du blir placerad inom it-funktionen, där vi i huvudsak arbetar på uppdrag av våra tjänsteområden Digitala arkivleveranser och Digitalt slutarkiv. Du kommer att bli en viktig kugge i vårt bygge av en arkivorganisation att lita på.

Sydarkiveras leveransprocesser och processer kring digitalt bevarande bygger i sin helhet på nationella metoder och internationella standarder. Vi medverkar också aktivt i framtagande av nya metoder för bevarande, såsom gemensamma specifikationer för informationstyper och bevarande av applikationslogik för att garantera äkthet och tillgänglighet av handlingar under lång tid. Förvaltningsledare förmedlar och medverkar i alla inkommande uppdrag till vår it-funktion. Vår it-miljö sträcker sig från tidigt 80-tal till senaste teknologier inom distribuerade datacentermiljöer med containerbaserade applikationer och tjänster.

Placeringsort är på vårt huvudkontor i Alvesta. Våra anställda har möjlighet att arbeta på distans vissa dagar i veckan.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter innefattar

  • Utvecklingsarbete som består av att etablera integrationer, grafiska gränssnitt och bakgrundslogik.
  • Medverka i inledande skeden inför nya utvecklingsuppdrag.
  • Medverka i Sydarkiveras kedja av applikationer från leverans till slutförvaring och vidareutveckling för hög genomströmning och nya tjänster.
  • Systemadministratör i våra moderna datacentermiljöer.
  • Delta i övrigt förekommande aktiviteter vid förbundet inklusive diverse utredningar inom förbundets verksamhet.

Dina närmaste kollegor blir arkivarier, it-arkivarier, systemadministratörer och förvaltningsledare. Bevarandestrateg medverkar i vårt dagliga arbete med övergripande inriktningsbeslut och vägvalsfrågor.

Kvalifikationer

Du stortrivs i utvecklingsprojekt som i stora delar bygger på öppen källkod, såsom linuxskal, python, javascript, nodejs, django, redis, rabbitmq, angular eller motsvarande. Du har dokumenterad erfarenhet inom dessa områden. Vi ser också att du har längre erfarenhet inom linuxplattformar, containerteknologier, relationsdatabaser, xml, xml schema, xslt eller html. Ett extra plus är om du även behärskar servermiljöer som bygger på Microsoft, framförallt ad, sql och licenshantering.

Som person är du noggrann, strukturerad och analytisk. Du kommer att vara i kontakt med många olika verksamheter och därför är det av vikt att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Du är en eldsjäl inom programmering och har lätt för att ta till dig nya teknologier som du omsätter till vår öppna arkitektur. Vi lägger stor vikt vid din personlighet, och att du kompletterar vår arbetsgrupp.

Tillträde augusti 2019 eller efter överenskommelse.

Kommunalförbundet Sydarkivera

Kommunalförbundet Sydarkivera är en gemensam arkivorganisation för kommuner i södra Sverige. Vi är 25 anställda med kontor i Alvesta, Hässleholm, Karlskrona och Vimmerby. Sydarkivera samordnar digitala arkivleveranser från verksamhetssystem, förvaltar gemensamt arkivsystem samt ger råd och stöd när det gäller informationshantering och arkiv.

Vi hanterar sekretessbelagd information som kan ha betydelse för rikets säkerhet, vilket innebär att den som får tjänsten ska vara svensk medborgare och klara en säkerhetsprövning via säkerhetspolisen.

Kommunalförbundet Sydarkivera är en kommunal offentlig myndighet. Din ansökan blir allmän handling hos oss.

Vi använder kompetensbaserad rekrytering för att vara en arbetsgivare som är fri från diskriminering. Vi välkomnar alla sökanden.

Ansökan

Sista ansökningsdag är den 30 april 2019

Ansökan skickas via e-post till registrator@sydarkivera.se (ange referens: SARK/2019:193)

Kontaktpersoner för mer information om tjänsten:

  • Förvaltningsledare, Mårten Lindstrand 0472–39 10 07
  • Bevarandestrateg, Elin Jonsson 0472-36 10 03
  • Förbundschef, Mats Porsklev, 0472–39 10 01