IT-FORENSIKER TILL IT-FÖRSVARSFÖRBANDET (ITF) , ENKÖPING

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Enköping (Stad), Uppsala
Annonserat
den 20 mars 2019
Stängs
den 28 april 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

OM TJÄNSTEN

IT-försvarsförbandet (ITF) är en del av Försvarsmaktens telekommunikations – och informationssystemförband (FMTIS), som har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning
av alla ledningsstödssystem i Försvarsmakten. ITF är Försvarsmaktens förmåga till väpnad strid på cyberarenan. Vi verkar för att försvara Försvarsmaktens ledningssystem genom både
proaktiv uppsökande verksamhet och reaktiv hantering av IT-säkerhetsincidenter.  

Arbetsuppgiftger:

IT-forensisk undersökning av datamedia. Arbetet innebär deltagande i utvecklingsprojekt och vidareutveckling av egen funktion. Stort utrymme ges till personlig utbildning och
kompetensutveckling då arbetsområdet är både kunskapsintensivt och i ständig förändring.

Kvalifikationer:

  • Akademisk utbildning med en relevant inriktning, PHS Etapp 2 i IT-forensik eller motsvarande kunskaper förvärvat på annat sätt.
  • Flerårig erfarenhet av IT-forensisk analys av datamedia.
  • Mycket goda kunskaper och erfarenhet av moderna operativsystem, de vanligaste IT-forensiska verktygen samt forensiska metoder.
  • Goda språkkunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift
  • Körkort B

 Dessutom krävs erfarenhet och kompetens inom någon eller flera av nedanstående områden:

  • Undersökning av mobiltelefoner, nätverksforensik, undersökning av minnesdumpar, erfarenhet av husrannsakan, kunskap om nätverksteknik, programmering, bild/videohantering, praktisk erfarenhet av IT-hårdvara.

Meriterande:

  • Förmåga och erfarenhet av att analysera skadlig kod.
  • Kunskap om Försvarsmaktens organisation och arbetssätt.
  • Militär grundutbildning

Personliga egenskaper:
Du har en fallenhet för problemlösning och är analytisk i din läggning. Som person har du integritet och en förmåga att växla mellan självständigt arbete och arbete i grupp. Du behöver
kunna arbeta med långsiktiga uppdrag såväl som uppgifter som löses under stark tidspress. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper och förmåga att arbeta i grupp.

Övrigt:
Tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning tillämpas för dig som f n inte är anställd inom Försvarsmakten. 
Arbetsort: Enköping
Tillträde: Enligt överenskommelse.
För anställning vid Försvarsmakten krävs svenskt medborgarskap.
Med anställning följer nationell och internationell arbetsskyldighet. En säkerhetsprövning med registerkontroll och hälsokontroll kommer att genomföras före anställning.
Urvalsprocessen kommer att kompletteras med tester.

Upplysning om tjänsten kan lämnas av:
Jonas Eriksson, tfn 0171-49 24 53

Fackliga kontaktpersoner vid FMTIS: 
SACO Pär Lohman
OFR/O Hans Skoog
OFR/S Martin Sparr
SEKO Ola Markgren
Samtliga nås via växeln: 

Välkommen med din ansökan senast 2019-04-28. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna
befattning. Ansökan skickas till: rekrytering-itf@mil.se, ange referens ”1903” på din ansökan.

 


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet ansvarar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. 

FMTIS är ständigt insatta och verkar i fred, kris och krig och har över 1 400 medarbetare och finns på mer än 30 orter runt om i landet.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

Då en anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. 
Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb