Scania

Provningsingenjör broms

Rekryterare
Scania
Plats
Sodertalje, Stockholm
Annonserat
den 20 mars 2019
Stängs
den 20 mars 2019
Ref:
20183697
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Gruppen Bus Chassis Testing söker nu en provningsingenjör för utökning av bromsteamet!

Vi ansvarar i huvudsak för provning av ansvarsområdena inom Bus Frame Structure and Chassis Systems. Vi har även ett antal egenskapsansvar på helfordonsnivå. Provning gör vi på helfordonsnivå och även på systemnivå samt i rigg.

Gruppen är med tidigt i projekten med kravställning och metodutveckling och är fordonsegenskapsansvariga för styrning och handling, broms, komfort samt mobilitet.

Som provningsingenjör hos oss kommer du att ingå i vårt team som idag består av sju provningsingenjörer, provkoordinator samt gruppchef. I gruppen arbetar vi tillsammans för att nå våra mål, vilket betyder att alla individer på gruppen har ett ansvar i att engagera och vägleda kollegor mot uppsatta mål. Med delaktighet, riskhantering och ett direkt agerande på avvikelser så gör vi det här bäst tillsammans.

Dina uppgifter

Tjänsten hos oss som provningsingenjör inom broms innefattar all den provning som krävs för att funktionsutveckla samt verifiera fordonets bromssystem. Helfordonsprovning är i fokus och i tjänsten ingår också provning i rigg för statiska prov. Provning tillsammans med underleverantörer förekommer och även certifieringsprov tillsammans med myndigheter.

Inom gruppen arbetar vi dels på uppdrag från andra grupper och dels ur ett egenskapsperspektiv på uppdrag från oss själva. Du som provningsingenjör är uppdragsledare för ditt prov. Du ansvarar för att planera, genomföra, analysera och avrapportera provuppdrag.

Din profil

Du är sannolikt civil- eller högskoleingenjör, du har ett stort teknikintresse och tycker om att arbeta med fordon. Du kan arbeta självständigt och trivs med att vara en del av ett team.

Det är mycket meriterande om du har erfarenhet av fordonsdynamik.

Kunskaper inom mätteknik samt analys av mätdata och mätvärdesbehandling behövs i arbetet och är meriterande.

Körkort D och gärna C är meriterande.

Är du praktiskt lagt och tycker att det är roligt att vara först ut i och med provning? Är fordonsprovning något du brinner för? Vill du vara med och kravställa konstruktionerna genom provning. Då kan detta vara ditt drömjobb!

För ytterligare information

Kontakta gärna gruppchef Johanna Skarp, 08-553 535 25.

Ansökan

Ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior.

Vill du vara med i vårt team? Varmt välkommen med din ansökan.

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Traton Group. För ytterligare information, besök www.scania.com.

Liknande jobb

Liknande jobb