Utvecklingsledare SharePoint och Office 365

Rekryterare
Apoteket
Plats
Solna (Kommun), Stockholm
Annonserat
den 21 mars 2019
Stängs
den 15 april 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi söker dig som vill ta dig an rollen att ansvara för teamet som förvaltar och utvecklar nya satsningar inom SharePoint och Office 365. Vi söker nu en ledare med kompetens inom arkitektur och utveckling och som brinner för att skapa verksamhetsanpassade lösningar som stärker Apotekets digitala förmåga.

Du leder ett team på fem personer som jobbar med förvaltning och utveckling av ett flertal tjänster och applikationer. Teamet består idag av experter inom området, både anställda och konsulter, som arbetar enligt moderna arbetssätt och tekniker. I rollen kommer du att interagera med alla verksamhetsområden inom Apoteket och dagarna kommer att bjuda på många spännande och varierande arbetsuppgifter.

Din arbetsplats kommer att vara på Apoteket AB:s huvudkontor vid Mall och Scandinavia och Friends Arena i Solna.

Apotekets IT-enhet utvecklar och tillhandahåller samtliga IT-system inom Apoteket AB. SharePoint-teamet är en av Apotekets utvecklingsavdelningar, och ansvarar för att förvalta, vidareutveckla och nyutveckla applikationer på SharePoint-plattformen. Under 2019 påbörjar vi bland många andra prioriterade aktiviteter arbetet med att förflytta vår SharePoint-miljö till Office 365.

Din roll
Din roll är att leda och utveckla teamet samt att ansvara för den övergripande arkitekturen för våra SharePoint-lösningar. Du kommer att formulera mål och visioner samt ansvara för förändrings- och förbättringsaktiviteter kring process och teknik som tar oss till dessa mål. Nära verksamhetskontakter för att fånga in och utmana krav är en nyckel för att lyckas i ditt arbete. Genom att vara en inspirerande och stödjande ledare hjälper du teamet att leverera moderna och stabila lösningar som överträffar verksamhetens förväntningar. Ett viktigt ansvarsområde är också kompetensförsörjning, både genom rekrytering och externa leverantörer.

Det vi kan erbjuda dig med denna tjänst är att få vara med på en spännande resa där vi inför nya toppmoderna verktyg och tjänster med fokus på den Digitala Arbetsplatsen. Vi kan erbjuda rätt person goda karriär- och utvecklingsmöjligheter. Hos oss får du chansen att utföra ett meningsfullt arbete för samhället där du med dina insatser arbetar inom Sveriges grönaste varumärke och även bidrar till Apotekets vision ”Ett liv i hälsa”.

I rollen styr du teamet med agila processer och verktyg. Du är en del av ledningsgruppen för Apotekets intranät och rapporterar till chefen för IT Förvaltning.

Din profil
Vi söker dig som uppfyller följande kvalifikationer:
- Erfarenhet av att leda utvecklings- och förvaltningsteam i en större organisation
- Flera års erfarenhet i rollen som arkitekt för SharePoint, SharePoint Online och Office 365
- Har utmärkt kommunikativ förmåga och trivs i en nära samverkan med verksamheten

För att lyckas i den här rollen ser vi att du har lätt för att samarbeta, är serviceinriktad och trivs i en social roll med många kontakter. Du är drivande i teamarbetet samtidigt som du är välstrukturerad och analytisk. Du behöver också vara duktig på att prioritera, pricka deadlines samt våga fatta beslut som driver processen framåt. Utöver detta ser vi gärna att du använder en tydlig och rak kommunikation och är öppen och prestigelös i ditt sätt att vara.

Ansökan och kontaktuppgifter
Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev inklusive relevanta intyg. 
Ansök via länken. Vi behandlar ansökningar löpande. Sista ansökningsdatum är 2019-04-15.

För att få mer information om tjänsten eller ansöka är du välkommen att kontakta nuvarande ansvarig för SharePoint-teamet, Magnus Lindqvist, 070-318 69 77, magnus.lindqvist@apoteket.se eller chef IT-Förvaltning Greger Aktell, 070-267 59 40, Greger.Aktell@apoteket.se.

Vi satsar på dig!
På Apoteket satsar vi på din utveckling och hälsa. Vi tror nämligen att när du mår bra och är engagerad bidrar du till Apotekets utveckling. Därför har vi det mest generösa friskvårdsbidraget i branschen. Du får också rabatter på Apotekets egenvårdsortiment och tillgång till hundratals erbjudanden via vår förmånsportal. Vidare har du möjlighet att söka stipendier för personlig utveckling exempelvis till resor, konst, motion och hälsa. Självklart har du även både tjänstepension, sjukförsäkring samt föräldralön utöver den från Försäkringskassan.

Vi gör det enklare att må bra!
Apoteket är Sveriges ledande apotekskedja med 393 apotek och 3200 anställda. Vi erbjuder ett brett sortiment av varor och tjänster inom läkemedel och hälsa till privatpersoner, företag och producenter inom vård och hälsa. Ett liv i hälsa är en vision som leder oss att skapa värde för kunder, medarbetare och för samhället i stort. De produkter och tjänster som vi erbjuder bidrar till ett hållbart samhälle genom att visa omtanke för människan och miljön. Vår ambition är att vara ett värdeskapande företag som tar hänsyn till mänskliga rättigheter, arbetsförhållanden, miljö och etiska frågor i hela värdekedjan.

Liknande jobb

Liknande jobb