Förvaltningsledare till enheten för digital utveckling

Rekryterare
Familjebostäder
Plats
Stockholm (Kommun)
Annonserat
den 21 mars 2019
Stängs
den 30 april 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

 

Familjebostäder, en del av Stockholms stad, är ett bolag i stark tillväxt. De kommande åren utökas dagens ca 19 500 hyresrätter med flera tusen nya bostäder. Vi äger, utvecklar och förvaltar attraktiva hyresbostäder och lokaler för Stockholms behov. Med engagemang, kundfokus, affärsnytta och nytänkande i fokus jobbar vi för dagens och morgondagens kunder. Vill du också ha ett viktigt jobb på ett företag som hela tiden utvecklas? Välkommen att bli en av oss!

Familjebostäder söker en Förvaltningsledare IT med sikte på hela verksamhetens utveckling!

Med ett växande fastighetsbestånd, är effektiva arbetsprocesser och effektiva systemstöd kring nybyggnation och fastighetsförvaltning av avgörande betydelse. Vi står idag inför ett stort systemskifte, från ett egenutvecklat fastighetsförvaltningssystem till införande av ett standardsystem. Systemet förvaltas gemensamt med övriga bostadsbolag inom Stockholms stad. Nästa steg är att vidareutveckla våra e-tjänster.

Vi söker nu till vår digitala utveckling en Förvaltningsledare IT. Arbetet innebär att vara ansvarig beställare i den vidareutveckling som beställs och genomförs. Arbetet innebär även att hålla kontinuerlig dialog med verksamhetens företrädare och externa leverantörer. Vi arbetar enligt förvaltningsmodellen pm3 och förvaltar våra system i 2-4 större portföljer. Du kommer att vara ansvarig för en portfölj. Vartefter nya systemlösningar införs i portföljen är du ansvarig beställare för vidareutveckling och förvaltning av dessa. Du leder och samordnar arbetet vid framställning av förvaltningsplan för en portfölj och driver en kontinuerlig styrning och uppföljning mot uppsatta mål. I rollen som förvaltningsledare ingår att planera och hantera inköp, avtal och avrop/upphandling med målsättningen att alla system i portföljen stödjer Familjebostäders verksamhetsutveckling och mål. Du har med andra ord en mycket viktig roll i företaget.

Ansvar och arbetsuppgifter

* Budget- och verksamhetsansvar för förvaltningsobjekt (och ibland mindre projekt) med särskilt fokus på styrning, uppföljning och rapportering.
* Ansvar för och beställare av uppgraderingar och vidareutveckling.
* Ansvar för målstyrning och hemtagning av effekter.
* Taktiskt driftansvar för de system som ingår i förvaltningsportföljen. Den operativa driften är outsourcad och hanteras av en systemansvarig på enheten men Förvaltningsledaren har det yttersta ansvaret.
* Leda och samordna acceptans och leveranstester.
* Interna dialoger med många olika roller i bolaget allt från chefer, förvaltare som kundtjänst och husvärdar.
Vi jobbar för våra hyresgäster och för framtidens Stockholm och vi tänker digitalt först - hos oss bidrar du till att leverera smarta och välkomnande boendemiljöer för dagens och morgondagens stockholmare.

Din bakgrund och dina personliga egenskaper

Vi vill att du som söker har akademisk examen eller motsvarande inom teknik eller IT, Om du har examen ifrån systemvetenskaplig linje eller motsvarande är det meriterande. Vi tror att du har minst 3 års erfarenhet av att driva och genomföra IT-projekt och/eller förvaltningsobjekt. Det är meriterande om du dessutom har erfarenhet av arbete med inköp, avtal, avrop/upphandling samt förvaltning av system inom kommunal eller offentlig förvaltning. Du uttrycker dig väl i både tal och skrift.

Som person är du utåtriktad, engagerad och självgående. För att lyckas väl i arbetet som Förvaltningsledare hos oss tror vi att du är en medspelare som är kreativ, inte rädd för att ta initiativ och som driver överenskommen linje till mål. Att vara kundorienterad, dela med dig av din kunskap till andra och nå lösningar i samförstånd är en självklarhet för dig.

Även om det är aktuellt med en del besök till våra övriga kontor t.ex. i Rinkeby och Farsta, så kommer du att ha din huvudsakliga arbetsplats på vårt kontor i Hammarby Sjöstad.

I vårt rekryteringsarbete strävar vi efter en jämn köns- och åldersfördelning samt en ökad mångfald. Anställningen är en tillsvidareanställning med tillträde snarast.

Din ansökan

Familjebostäder samarbetar med Experis i denna rekrytering. Eventuella frågor besvaras av Saleem "Salle" Nilsson, Mail: Saleem.Nilsson@se.experis.com, sista ansökningsdatum 2019-04-30. Varmt Välkommen med din ansökan!
Fackliga företrädare är: Eva.Strom@familjebostader.com Vision samt Erik.johansson@familjebostader.com Saco.


Kontaktinformation

Om jobbet
Saleem Nilsson
Telefon +46703221377
Saleem.Nilsson@se.experis.com

 

Liknande jobb

Liknande jobb