GRUPPCHEF MAINFRAME DEVELOPMENT & OPERATIONS SUPPORT (DEVOPS)

Rekryterare
Skandia
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 21 mars 2019
Stängs
den 21 april 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du arbeta som ledare inom ”DevOps” där du får möjlighet att bygga upp en ny funktion där drift och utveckling samlas under ett gemensamt ansvar. Skandia satsar långsiktigt inom Mainframe och bygger en multisourcad leverans som är högt prioriterad. Du kommer att ha ansvaret för att implementera effektiva arbetssätt och leveransprocesser för hela Mainframe. Du får resurser, möjligheter att påverka och därmed en nyckelroll i hur Skandia accelererar IT-leveransen från start av utvecklingen ända till driftsättning. Rollen ingår i ”Solution Center Mainframes” ledningsgrupp.

På Skandia är vi tillräckligt små för att just du ska göra skillnad och samtidigt tillräckligt stora för att du ska kunna växa och utvecklas. Välkommen med ditt intresse!

DIN ROLL

Nu söker vi en Gruppchef för Development & Operations Support MF. Gruppen har det övergripande ansvaret för Skandia IT:s Mainframeplattform, dvs driftansvar genom vår leverantör, samt utvecklings & testmiljöer hela vägen ut i produktion. Grupperingen består av ca 13 medarbetare, samt konsulter, i roller som Infrastrukturspecialister, testspecialister, databasansvariga och drifttekniker.

Du kommer att vara en del av ledningsgruppen för IT Solution Center Mainframe och Java. Du kommer att vara Leverans- och Funktionsansvarig för området. Sammantaget innebär rollen ett totalansvar för leverans både avseende utveckling och drift samt förvaltning. Du kommer att arbeta nära roller som RTE (Release Train Engineer), Scrum master samt Produktledning. Ditt team är mycket centralt i utmaningen att få Skandias agila team så effektiva som möjligt.

Dev Ops på Mainframe

I rollen ingår övergripande att stötta agila arbetssätt enligt SAFe med:  

  • Metodstöd och verktyg för utvecklingsplattformen inom Z/OS.
  • Verktyg och processer för releasehantering och releasekoordinering.
  • Teststrategi, testkoordinering och automatiserade verktyg.

Driftansvar

I rollen finns ett ansvar för outsourcing och leverantörsstyrning. Du kommer att äga driftkontraktet för vår infrastrukturleverantör och ha ansvar för att stabil & säker drift med hjälp av både intern och extern driftorganisation. 

Funktionsansvar (FA)

I din roll som Funktionsansvarig för Drift & Utvecklingsplattformar kommer du ansvara för:

  • Analys och genomförande av effektivitets- och kvalitetshöjande aktiviteter.
  • Hantera intern samt extern leverans (leverantörsstyrning)
  • Kostnads & Budgetansvar

Personalansvar

Coacha medarbetare och ansvara för budget och resursfördelning. Du har också ansvar för att säkerställa att gruppen har rätt kompetens och rätt numerär.

Du kommer även att arbeta proaktivt för att bygga förtroende med relevanta intressenter för gruppens arbete och bidra till utveckling och framdrift mot överordnade verksamhets- och funktionsplaner för att säkra Skandias långsiktiga framgång. I rollen ingår även omvärldsbevakning av domänen.

VARFÖR SKANDIA

På Skandia är engagemang, ansvarstagande och en vilja att utvecklas några av de egenskaper vi värderar högst. Vi tror att samarbete tar oss längre än vad någon enskild person kan göra. Och vi tror på en organisation där mångfald och jämställdhet är lika självklart som att vi sätter våra kunder först.

Just nu är Skandia är inne i en spännande förändring – en utveckling som IT i allra högsta grad är en del av. Skandia IT bygger nu en framåtlutad och stark IT-leverans som stöttar verksamheten i dess förflyttning genom ett modernt agilt arbetssätt och ökad digitalisering.

DIN PROFIL

Vi söker dig som har gedigen erfarenhet från en ledande roll med personalansvar inom IT och kompetens inom både Applikationsutveckling och Drift/Infrastruktur. Du har troligen deltagit i att implementera DevOps-tänk i organisationer eller så har du erfarenhet av att driva arbetet med att snabba upp leveransprocesser från utveckling till release och produktionssättning. Du är skicklig på att få samarbetet mellan Utveckling och IT-operations att fungera väl.

Vi tror att du kommer du från en organisation eller roll där du medverkat i att implementera moderna Agila arbetssätt och kanske även mdeller för Agile scaling. Du har varit med och drivit igenom större förändringar. Det är starkt meriterande om du har erfarenhet inom Mainframe och det är även en fördel om du har erfarenhet av leverantörsstyrning och en multisourcad miljö.

Erfarenhet från komplexa verksamheter som exempelvis försäkring eller bank är en stor fördel. För denna roll bör du ha en relevant högskoleutbildning eller motsvarande. Arbetet kräver även att du har goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.

Personliga egenskaper

Du är en stabil, tydlig och coachande ledare som tror på dina medarbetares kapacitet och har en god kommunikativ förmåga. För att passa för rollen bör du ha ett intresse eller nyfikenhet för liv- och pensionsförsäkring. Du trivs i en leveransinriktad miljö och är van vid att samarbeta med verksamheten och dess intressenter. Du har god förståelse för såväl IT/teknik som affär och är van vid att balansera perspektiv och att prioritera.

ANSÖKAN

I denna rekrytering samarbetar Skandia med Boxhill AB. Urval och intervjuer kommer att ske löpande. Du söker enklast tjänsten via "ansök-knappen" i annonsen. På ett enkelt och snabbt sätt bifogar du ditt CV. Vi lovar - inga krångliga ansökningsformulär. Om du har specifika frågor angående tjänsten eller hur du ansöker så är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult ann.bender@bhill.se 0722140872

Varmt välkommen med din ansökan!

 

OM SKANDIA

 
Skandia är en av Sveriges största, oberoende och kundstyrda bank- och försäkringskoncerner. Vi har gett människor ekonomisk trygghet i 160 år och har en stark tradition av pionjäranda, produktutveckling och samhällsengagemang. Vi skapar rikare liv för människor med hjälp av lösningar inom sparande, pension, ekonomisk trygghet, och genom att underlätta för dem att fatta kloka beslut om sin ekonomi. Vi har 2 miljoner kunder i Sverige och Danmark, ett förvaltat kapital på 578 miljarder kronor och 2 500 anställda. Läs mer på www.skandia.se

Liknande jobb

Liknande jobb