Scania

CERTIFIERINGINGENJÖR TILL YDRS - SCANIAS LAGKRAVSGRUPP FÖR SAFETY REGULATIONS

Rekryterare
Scania
Plats
Sodertalje, Stockholm
Annonserat
den 21 mars 2019
Stängs
den 21 mars 2019
Ref:
20191226
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du jobba med ett fantastiskt gäng som är riktigt hängivna?Vehicle Regulations leder företagets viktiga arbete med fordonslagkrav. Från nya kommande lagkrav till certifierade lastbilar, bussar och motorer. Vi arbetar parallellt med företagets utvecklingsprojekt både gröna, S-order, FFU och DOL. För oss på Vehicle Regulations är vardagen en dynamisk miljö där olika tvärfunktionella frågeställningar och utmaningar ständigt dyker upp. Det ger dig som certifieringsingenjör möjlighet att utvecklas och få en unik helhetsförståelse för Scanias affär. Gruppen kännetecknas av en stor laganda och sammanhållning samt stor vilja att utveckla våra processer och arbetssätt.

Nu söker vi på YDRS en certifieringsingenjör med god koordinerande förmåga som kan ta sig an certifiering och lagkrav för primärt CNG och LNG men även andra chassirelaterade områden.

Dina uppgifter

Varje dag du är på jobbet påverkar du Scanias framtid genom att tydliggöra och vägleda kollegor och medarbetare mot vad samhället tycker att våra produkter ska uppfylla. Du har fokus på både helhet och detaljer och ser till dina lagkravsområden men samtidigt vilka lagkrav Scania behöver uppfylla på helfordonsnivå. Du medverkar i lagkravsanalyser och informerar berörda konstruktionsgrupper om gällande lagkrav. Det är viktigt att du håller dig uppdaterad på förändringar i berörd fordonslagstiftning. Arbetet är mycket tvärfunktionellt. Certifieringen bedrivs i samarbete med certifierande myndighet. Rollen ger dig en möjlighet till brett nätverkande.

Rollen blir delvis koordinerande med en tyngdpunkt mot att certifiera CNG och LNG men även andra chassirelaterade områden i samarbete med berörda konstruktionsgrupper. Samarbete sker med certifierande myndigheter i certifieringsfrågor som exempelvis lagkravstolkning, certifikatsinnehåll och inspektioner. Beroende på din bakgrund och kompetens kan dina certifieringsområden anpassas efter dina erfarenheter och kunskaper. Rollen ger en bra mix av produktnära arbete och administration men även en bred produktkännedom

Din profil

Du har erfarenhet av vår produktutveckling och är väl insatt i PD-processen. Du är självständig och driven, noggrann och samtidigt mycket samarbetsorienterad. Du bör ha goda koordinerande egenskaper samt lätt för att överblicka pågående projekt och utifrån det planera ditt arbete. I den här rollen är det viktigt att se helheten men förstå detaljerna. Du talar och skriver flytande svenska och engelska, kontakten med certifierande myndighet sker på engelska. Kunskap om lagkrav och certifiering är meriterande men inte ett krav.

För ytterligare information kontakta gärna:

Magnus Jalkesten 08-553 504 53 (chef YDRS)

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Traton Group. För ytterligare information, besök www.scania.com.

Liknande jobb

Liknande jobb