Teknisk testare till nästa generations förmånssystem | Luleå

Plats
Luleå (Kommun), Norrbotten
Annonserat
den 25 mars 2019
Stängs
den 22 april 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du fortsätta utveckla din kompetens som teknisk testare och samtidigt vara med på en spännande förändringsresa? Nu expanderar vi vår verksamhet i Luleå genom att vi öppnar vår första IT-avdelning utanför Stockholm. Ambitionen är att Luleåkontoret ska bli Sveriges mest samspelta kontor där verksamhet- och IT-utveckling samverkar. Vi ska skapa ett nytt team av engagerade testare och utvecklare som vill bygga framtidens plattform för hantering av våra pensionsförmåner.

I framtiden lever vi längre – detta påverkar oss!

Vår vision är att göra pensioner enklare. Att utveckla digitala tjänster är ett viktigt uppdrag: i framtiden ska fler kunna göra sina ärenden på webben och automatiserade system ska effektivisera handläggningen. Vi ska kunna hantera åtta miljoner användare och värden upp till tio procent av Sveriges BNP. Det ställer höga krav på teknik, användbarhet och säkerhet. Vi bygger det med agil affärsutveckling där vi arbetar tillsammans tvärs över hela organisationen. 

Så här säger vår IT-chef Bengt Blomberg om framtiden för Pensionsmyndigheten:
”I takt med att vi lever längre och är friskare så förändras de uppdrag vi får från regeringen - IT-mässigt är det här en rejäl utmaning men också en fantastisk möjlighet för dig som vill jobba med modern systemutveckling, må bra bland trevliga och kompetenta kollegor och samtidigt skapa samhällsnytta”

Arbetsbeskrivning

Vår IT-organisation är under stark utveckling och därför söker vi testare som vill vara med och bygga nästa generations plattform för hantering av våra pensionsförmåner i Sverige. Inom området ärendehantering arbetar vi tillsammans med kravställare, utveckling och drift. Vi håller ett högt tempo i vår utveckling och driftsättning av nya funktioner sker veckovis.

Du kommer att arbeta i ett team tillsammans med 6-8 kompetenta kollegor i ett positivt klimat där samarbete och att lära av varandra är viktigt. Varje team fokuserar på ett av myndigheters verksamhetsområden och har ett gemensamt ansvar för förvaltning, nyutveckling och planering men även för det egna teamets kompetensutveckling, arbetssätt, och kvalitet. Som myndighet jobbar vi långsiktigt och är måna om att våra kollegor och system utvecklas på ett bra sätt. 

Vi har ett stort fokus på testautomatisering. Strategiskt jobbar vi tillsammans med systemarkitekter och utvecklare för att ständigt förbättra tekniker, arbetssätt och metoder. Våra system är tungt integrerade med interna och externa gränssnitt, vilket ökar komplexiteten i våra testfall. 

Utbildning och erfarenhet

För att lyckas i rollen ska du ha:

- Flerårig erfarenhet som teknisk testare
- Eftergymnasial utbildning inom relevant område 
- God förståelse för och erfarenhet av krav- och testanalys
- Kunskaper och praktisk erfarenhet inom testautomatisering
- God Java-kunskap. 
- Erfarenhet av agila metoder
- Erfarenhet av IntelliJ, GIT, Jira eller likande verktyg
- Goda kunskaper i såväl svenska som engelska

Det är också meriterande om du har erfarenhet av:
- SoapUI
- Scriptspråk
- Linux
- SQL
- Continuous Integration
- Continuous Delivery
- Andra programmeringsspråk än Java

Egenskaper

För att trivas i rollen som testare hos oss tror vi att du uppskattar att arbeta i team tillsammans med andra i en organisation som har en hög ambitionsnivå när det gäller leverans och kvalité på det vi levererar till våra användare och kunder. Du får en hög grad av frihet och vi förväntar oss att du tar ansvar, tar egna initiativ och har en drivkraft att få saker gjorda. 

Vårt mål är att vi ska bli Sveriges bästa IT-avdelning år 2020 och för att nå dit har vi stort fokus på vår kultur och hur vi tillsammans påverkar vår arbetsplats, du bör därför ha ett intresse och vilja att vara med på denna kulturresa. Vår kultur kan sammanfattas med tre ord: effektiva, kunniga och hjälpsamma.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Övrigt

Pensionsmyndigheten ansvarar för den allmänna pensionen och informerar om hela pensionen. Varje år betalar vi ut cirka 340 miljarder kronor till 2,2 miljoner pensionärer, genomför drygt 800 000 fondbyten och skickar ut 7,3 miljoner orange kuvert. Vi är omkring 1 200 medarbetare på 8 orter.

Vi gör pensioner enklare — för att alla ska kunna leva i nuet

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svensk medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt Säkerhetsskyddslagen (1996:627) kommer att genomföras innan anställning.

All dokumentation sker på svenska varför det är viktigt att du behärskar språket väl.

Vi tillämpar provanställning om 6 månader.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

För mer information

För mer information om tjänsten kontakta gruppchef Johanna Henriksson via e-post till johanna.henriksson@pensionsmyndigheten.se.

Fackliga representanter:
SACO: Anna-Karin Åhrman Cortelius, tel. 010-454 39 14
ST: Rikard Kinderås, tel. 010-454 20 10.

Varmt välkommen med din ansökan. Urval sker löpande, så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.

Ange diarienummer PSL 2019-52 i din ansökan.

Nyfiken att läsa mer om IT på Pensionsmyndigheten? Kika då in på vår sida, https://www.pensionsmyndigheten.se/itjobb.

Vi har i denna rekrytering tagit ställning till vilka annonseringskanaler som ska användas, varför vi undanber oss alla samtal från säljare.

Sista ansökningsdag

2019-04-22