Riksgäldens söker Systemtekniker med goda SCOM kunskaper

Rekryterare
Riksgälden
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 25 mars 2019
Stängs
den 12 april 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du vara med och utveckla statens finansförvaltning? Är du en IT tekniker som lockas av att jobba med utvecklande arbetsuppgifter och teknik i framkant i en viktig samhällsfunktion för Sverige?

Riksgälden

Riksgälden har ett viktigt uppdrag att säkerställa att statens finanser hanteras effektivt och att det finansiella systemet är stabilt. I vårt uppdrag ingår bland annat att vara statens internbank, förvalta och finansiera statsskulden, ge statliga garantier och lån och hantera statligt stöd till banker och andra kreditinstitut. Vi arbetar med avancerade lösningar och samverkar med många externa aktörer, så som andra finansiella institut. Det ställer krav på en IT miljö som är säker, flexibel och effektiv.

Vår vision är att tillsammans göra Riksgälden till en förebild både i Sverige och internationellt.

Riksgäldens IT-avdelning består av fyra enheter: IT Infrastruktur, IT Service, IT Utveckling, IT Stab och består av totalt cirka 55 medarbetare. Arbetet sker i mindre verksamhets- och enhetsöverskridande team där kunskapsnivån är hög, beslut fattas snabbt och varje individ är viktig.

Här erbjuds en arbetsplats där egna initiativ och idéer uppmuntras med en stark betoning på samarbete inom och mellan teamen. Möjligheten att påverka är stor och kraven på kvalitet genomgående, samtidigt som balansen mellan privatliv och arbetliv alltid är viktig för individens välmående.

Tjänsten

I rollen som systemtekniker ansvarar du tillsammans med teamet för att upprätthålla och förvalta Riksgäldens System Center produkter. Arbetet sker i nära samarbete med Riksgäldens verksamhet och kollegor på IT.

Du kommer primärt att ha ansvaret för vår SCOM miljö som idag kör SCOM 2016 som kommer uppgraderas till 2019 under hösten. Utöver det kommer du tillsammans med resten av teamet ansvara för Service Manager och Orchestrator. 

Tjänsten innebär:

- Drift och förvaltning av System Center Produkterna, framför allt SCOM
- Utveckling och omvärldsbevakning inom området
- Problemlösning rörande plattformen
- Efterlevnad enligt arkitektur/-säkerhetsriktlinjer
- Konfigurering/installation och löpande uppgradering av plattformen
- Dokumentation av rutiner

Kompetensprofil och personliga egenskaper

Vi söker dig som har högskoleutbildning eller motsvarande kunskap förvärvad genom arbetslivserfarenhet. Du har djupa kunskaper inom SCOM med minst 3 års erfarenhet. Du bör även ha goda kunskaper inom Service Manager, Orchestrator och powershell.

För att lyckas i rollen som Systemtekniker hos oss behöver du vara ansvarstagande, kvalitetsmedveten och ha en tydlig yrkesstolthet som gör att du gärna lär av, lär ut och samarbetar med dina kollegor. Du är stresstålig och benägen att ge god service. Du är även respektfull i både relationer och i ditt sätt att kommunicera samt att du kan anpassa dig till målgruppens behov. Du arbetar lika bra i team som individuellt. Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper. Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift.

Då allt arbete inom myndigheten sker med beaktan av risk är det viktigt att du är säkerhetsmedveten och själv har integritet. Riksgälden är en statlig myndighet och det är därför av stor vikt att du har ett etiskt förhållningssätt med en hög etisk och moralisk kompass.

Som anställd vid Riksgälden kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov. Svenskt medborgarskap är ett villkor där anställning är placerad i säkerhetsklass. Det innebär att registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i Säkerhetsskyddslagen.

 

 Kontakt

Om du har frågor är du välkommen att ringa Helena Tillvén, Enhetschef IT Service, tfn. 0701-871038

Vi tillämpar normalt sex månaders provanställning. Arbetsprover kommer att ingå som en del av rekryteringsprocessen.

Ansökan

Välkommen med din ansökan via www.riksgalden.se/jobb senast den 12 april Bifoga CV och personligt brev. Ange referens RG 2019/272

Urvalet av kandidater sker löpande

 

Om Riksgälden

Riksgälden spelar en viktig roll i samhällsekonomin och på den svenska finansmarknaden. Vi ser till att statens pengar hanteras effektivt.

Riksgälden erbjuder medarbetarna en modern, tillgänglig och utvecklande arbetsplats med ett gott samarbetsklimat. Möjligheten att påverka är stor och kraven på kvalité är höga, samtidigt som vi värnar balansen mellan privatliv och arbetliv. Riksgälden erbjuder friskvård och har en aktiv personalförening. Vi är ca 190 medarbetare och vi finns i moderna lokaler i centrala Stockholm.

Liknande jobb

Liknande jobb