Riksgälden söker erfaren Windowstekniker inriktning datacenter

Rekryterare
Riksgälden
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 25 mars 2019
Stängs
den 12 april 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du vara med och utveckla statens finansförvaltning? Är du en Windowstekniker som vill utvecklas i din roll, jobba med teknik i framkant och göra nytta för Sverige?

Riksgälden

Riksgälden säkerställer att statens finanser hanteras effektivt och att det finansiella systemet är stabilt. I vårt uppdrag ingår bland annat att vara statens internbank, förvalta och finansiera statsskulden, ge statliga garantier och lån och hantera statligt stöd till banker och andra kreditinstitut. Vi arbetar med avancerade lösningar och samverkar med många externa aktörer, så som andra finansiella institut. Det ställer krav på en IT miljö som är säker, flexibel och effektiv.

Vår vision är att tillsammans göra Riksgälden till en förebild både i Sverige och internationellt.

Riksgäldens IT-avdelning består av fyra enheter: IT Infrastruktur, IT Service, IT Utveckling, IT Stab, med kring 55 medarbetare totalt. Arbetet sker i mindre verksamhets- och enhetsöverskridande team där kunskapsnivån är hög, beslut fattas snabbt och varje individ är viktig.

Här erbjuds en arbetsplats där egna initiativ och idéer uppmuntras, med betoning på samarbete inom och mellan teamen. Möjligheten att påverka är stor och kraven på kvalitet genomgående, samtidigt som balansen mellan privatliv och arbetliv är prioriterad eftersom vi månar om våra anställda.

Tjänsten

Vi söker erfarna Windowstekniker med inriktning mot datacenter till vår infrastrukturenhet. Du kommer arbeta med att underhålla den befintliga miljön men också ta fram nya system och tekniska lösningar i utvecklingsprojekt, tillsammans med tekniker och systemutvecklare.

Ditt uppdrag

Du kommer tillsammans med dina kollegor att ansvara för förvaltningsåtgärder och vidareutveckling av vår IT-plattform, med inriktning mot vårt datacenter. Du arbetar med:

  • Utveckling
  • Daglig drift
  • Planerade åtgärder
  • Felhantering

I utvecklingsprojekten bidrar du med expertkunskap vid framtagandet av förvaltningsplaner och nya teknikval. En viktig del i din profession är därför att omvärldsbevaka och hålla dig medveten om teknikskiften och nya möjligheter.

Vi arbetar i team där det är naturligt att alla delar med sig av sin kunskap och lär av varandra. Arbetet sker i huvudsak i våra lokaler i centrala Stockholm. Beredskap och jour kan komma att ingå i uppdraget.

Kompetensprofil och personliga egenskaper

Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning inom IT, eller annan motsvarande kompetens samt att du har genomfört relevanta kurser och utbildningar inom området. Du har mycket goda kunskaper och flerårig erfarenhet av arbete inom Microsoft Windows OS/Server, Active Directory, serverhårdvara, virtualiserade miljöer framförallt Hyper-V.

Det är meriterande om du har goda kunskaper inom ett eller flera av följande områden: IIS, applikationsdrift, PKI, Microsoft SQL Server, Biztalk, powershell-scripting, backuphantering, SAN

Det är även meriterande om du har erfarenhet av administrativ hantering av förändringshantering såsom föredragningar för CAB (ITIL) eller andra motsvarande rutiner.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper. Vilket innebär att du är stresstålig och benägen att ge service i världsklass. Du är även respektfull i både relationer och sätt att kommunicera samt att du kan anpassa dig till målgruppens behov. Du arbetar lika bra i team som individuellt och har en god social och kommunikativ förmåga. Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift.

Då allt arbete inom myndigheten sker med beaktan av risk är det viktigt att du är säkerhetsmedveten och själv har integritet. Det är därför en ytterligare fördel om du har gedigen erfarenhet av strukturerad IT-säkerhet. Riksgälden är en statlig myndighet och det är därför av stor vikt att du har ett etiskt förhållningssätt med en hög etisk och moralisk kompass.

Som anställd vid Riksgälden kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov. Svenskt medborgarskap är ett villkor där anställning är placerad i säkerhetsklass. Det innebär att registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i Säkerhetsskyddslagen.

Kontakt

Om du har frågor är du välkommen att ringa Anders Brouzell, enhetschef infrastruktur, 08-613 52 49. 

Vi tillämpar normalt sex månaders provanställning. Arbetspsykologiska tester och arbetsprover kommer att ingå som en del av rekryteringsprocessen.

Ansökan

Välkommen med din ansökan via www.riksgalden.se/jobb senast den 12 april 2019. Bifoga CV, personligt brev och betyg. Ange referens RG 2019/270

Urvalet av kandidater sker löpande
 

Om Riksgälden

Riksgälden spelar en viktig roll i samhällsekonomin och på den svenska finansmarknaden. Vi ser till att statens pengar hanteras effektivt.

Riksgälden erbjuder medarbetarna en modern, tillgänglig och utvecklande arbetsplats med ett gott samarbetsklimat. Möjligheten att påverka är stor och kraven på kvalité är höga, samtidigt som vi värnar balansen mellan privatliv och arbetliv. Riksgälden erbjuder friskvård och har en aktiv personalförening. Vi är ca 190 medarbetare och vi finns i moderna lokaler i centrala Stockholm. 

Liknande jobb

Liknande jobb