Polismyndigheten

Vi söker nu dig som vill stärka teamet med ytterligare testkompetens

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 25 mars 2019
Stängs
den 10 april 2019
Kategori
Databas, Säkerhet
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Arbetsplatsbeskrivning

Som anställd på IT-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt. Våra system används i polisernas vardag dygnet runt, året runt. Från ett ingripande mitt i natten till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång.

Polisens IT-avdelning har cirka 800 anställda och ansvarar för all IT som används av myndighetens cirka 30 000 medarbetare. Polismyndigheten växer så det knakar.

Vi i gruppen gränsövervakning- och passagerarsystem har ett helhetsansvar för nyutveckling och systemförvaltning av system som används för att bevaka våra gränser och motverka och förebygga grov brottslighet och terrorverksamhet. Vi är inne i en spännande expansiv fas med nya utvecklingsuppdrag och ny teknik. Vi söker nu dig som vill hjälpa oss i vårt uppdrag genom att stärka teamet med ytterligare testkompetens.

För att lyckas med vårt uppdrag arbetar vi i nära samverkan med den polisiära verksamheten samt ligga långt fram när det gäller utveckling av nya spännande tekniska lösningar.

Arbetsbeskrivning

Du kommer att jobba i ett positivt och engagerat agilt team med systemutvecklare, testare, uppdragsledare, scrum-master och kravanalytiker. Som testare arbetar du nära utvecklare och kravställare när du tar fram testscenarier och i arbetet med att säkerställa att kvalitet och testbarhet är väl förankrat. Du kommer även att bidra till vår utveckling genom att vara med och planera och utveckla teamets teststrategi för att fortsätta leverera högklassig mjukvara. Vi arbetar enligt moderna agila principer vilket ger stora möjligheter för alla att vara med och påverka arbetssätt och vår vardag. För att vara ett högpresterande team arbetar vi tillsammans med kontinuerliga förbättringar och testarna är en vital del i det arbetet.

Vi jobbar nära verksamheten och det är viktigt att ha god förståelse för hur polisen arbetar och vilka behov de har. Du kommer därför erbjudas möjlighet till studiebesök i den operativa polisverksamheten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har: 

  • Examen från en minst 3 år lång utbildning inom för tjänsten relevant område på universitet/högskola, alternativt att du har motsvarande förvärvad erfarenhet som Polismyndigheten kan bedöma som likvärdig 
  • Erfarenhet av att arbeta som testare
  • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska

Det är meriterande om du har erfarenhet av följande:

  • Test inom komplexa systemmiljöer
  • Erfarenhet av att granska kravdokumentation för att säkerställa att kraven är mät- och testbara 
  • SQL
  • Har god förståelse för agil testning
     

Personliga egenskaper 
Vi söker dig som är nyfiken, uppfinningsrik och som vågar ta för sig. Då arbetet sker i team är det viktigt att du kan samarbeta med andra. Det är viktigt att du är prestigelös och har förmåga att sätta dig in i och förstå verksamhetens utmaningar. Du behöver ha mycket god analytisk förmåga och förmåga att prioritera då du hanterar en stor mängd information avseende verksamhetskrav, lagstiftning och olika användargrupper. 

Utöver att vara en engagerad och erfaren testare ser vi även att du: 
• Har stor drivkraft 
• Är strukturerad och ansvarstagande 
• Är en god kommunikatör och lagspelare 
• Har god förmåga att arbeta både självständigt och i grupp 

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:

Anette Kröger, 073-068 69 07 / Anette.Kroger@polisen.se  

Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:

Elin Melkersson, 072-221 92 71 /Elin.Melkersson@polisen.se

Fackliga företrädare

Fackliga kontaktpersoner: Kent Svärd, SACO, tfn 010-56 34 211; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-567 70 92;  Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 0732-490 422

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader/

Arbetsort: Stockholm

Arbetstid: Flextid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till (t.ex.) jobb.na@polisen.se senast den 10/4 2019. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. A153.972/2019 i mailets ärendemening. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med ref.nr A153.972/2019x via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering 

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 30 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Sök jobbet

Ansök via e-post

Liknande jobb

Liknande jobb