IT-säkerhetsspecialister till vår teknikenhet

Plats
Solna (Kommun), Stockholm
Annonserat
den 25 mars 2019
Stängs
den 22 april 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi söker nu kreativa it-specialister till vårt team vid teknikenheten. Du jobbar i nära samarbete med andra specialister och kompetensteam. I detta är du bland annat med och utför tekniska säkerhetsgranskningar samt rådgivning och granskning av it-arkitektur, design och teknikval.

Vill du bidra till att skydda Sverige och vårt demokratiska samhälle? Hos oss får du arbeta i en mångfacetterad verksamhet där tillit, kollegialitet och professionalism värdesätts högt. Tillsammans gör vi skillnad – för ett säkert Sverige.

Ditt uppdrag

På Säkerhetspolisen har vi it-system som har mycket höga krav på säkerhet och konfidentialitet. Vår operativa verksamhet har specialutvecklade system som är anpassade för våra olika verksamhetsområden. Som it-säkerhetsspecialist är du med och utför tekniska säkerhetsgranskningar samt rådgivning och granskning av it-arkitektur, design och teknikval för dessa system. Du stöttar hela myndigheten med din kompetens inom it-säkerhet.

Ingen dag är den andra lik och du kommer att ställas inför utmaningar som ställer höga krav på kreativitet och tekniskt kunnande. Du kommer att ha en expertroll i it-säkerhetsfrågor för förvaltning, i tekniska projekt och i vår övriga verksamhet.

Tillsammans med dina kollegor är du en del i att ta fram nya initiativ för att möta de nya utmaningarna på it-säkerhetsområdet som ny teknik och utveckling medför. I detta ingår både utbildningsverksamhet och kunskapsspridning. Arbetet kommer även att innehålla inslag av omvärldsbevakning och det är viktigt att du håller dig uppdaterad med vad som sker på teknikområdet. Det finns goda möjligheter till kompetensutveckling.

Arbetet sker i huvudsak dagtid och resor inrikes ingår i uppdraget. Du tillhör teknikenheten som ingår i avdelningen för verksamhetsstöd. Avdelningen bedriver myndighetsgemensam verksamhet inom områdena ekonomi, fastighet och service, HR, kommunikation och teknik.

Din kompetens

För denna roll ser vi att du har högskoleexamen inom relevant område, gärna teknisk med inriktning säkerhet, alternativt har du tillgodogjort dig motsvarande kunskap genom arbetslivserfarenhet. Du har flerårig arbetslivserfarenhet av säkerhetsarbete i en it-verksamhet. Du har goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av att utföra tekniska säkerhetsgranskningar och/eller har erfarenhet av arbete som omfattas av Säkerhetsskyddslagstiftningen. Vidare meriter är om du har arbetat med agil utveckling, i större it-projekt och/eller om du deltagit i eller utfört riskanalyser. Ytterligare plus är om du innehar tekniska certifieringar eller kursintyg inom it- och/eller informationssäkerhet samt har erfarenhet av myndighetsarbete.

Dina egenskaper

Du har ett stort intresse för vad som händer inom it- och informationssäkerhetsområdet och du är öppen för att lära dig nya saker. Du tar initiativ, är självgående och van att ta eget ansvar. Svåra utmaningar och problem är motiverande och du arbetar metodiskt och strukturerat tills du hittat en lösning. Du ser detaljer som andra missar och kommer med nya infallsvinklar när du har en uppgift framför dig. Vi jobbar i team vilket gör att du behöver ha en god samarbets-och kommunikationsförmåga och att du kan diskutera komplicerade frågor med både tekniker och icke-tekniker. Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Om Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisen skyddar Sverige och demokratin, medborgarnas fri- och rättigheter och den nationella säkerheten. Det gör vi genom att förhindra och avslöja brott mot rikets säkerhet såsom terrorism och spionage samt att skydda den centrala statsledningen.

Vi har cirka 1 400 medarbetare med olika bakgrund såsom polis, samhällsvetare, tekniker, administratör, språkvetare, jurist, ingenjör och psykolog. Tillsammans arbetar vi mot Säkerhetspolisens vision, ”Ett säkert Sverige”, för att värna det öppna och demokratiska samhället. Huvudkontoret ligger i Solna med verksamhet över hela landet.
Om Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisen värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten, och vi eftersträvar en jämn könsfördelning.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 70 52. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 71 29, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.

Ansökan
Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten och vi eftersträvar också en jämn könsfördelning.

Ansökan sker via vår hemsida och ska ha kommit in senast 2019-04-22

Ansök här

 

Liknande jobb

Liknande jobb