FRA

Underrättelseanalytiker till avdelningen för signalunderrättelser

Rekryterare
FRA
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 25 mars 2019
Stängs
den 31 mars 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du göra samhällsnytta och lägga det komplexa informationspussel som bidrar till Sveriges oberoende i världen? Just nu söker vi en analytiker som har den kreativitet och uthållighet som krävs för att lösa avancerade problem och skapa förståelse för vad som egentligen händer i världen. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

Ditt uppdrag

Som analytiker kommer du att arbeta med bearbetning och analys av innehållet i tekniska signaler, företrädesvis kopplade till yt- och luftlägen. Analysarbetet bedrivs både självständigt och i nära samarbete med kollegor. I rollen ingår också metodutveckling och rapportering inom ditt arbetsområde.

Du har kontakt med många olika personer och funktioner internt, men också med våra uppdragsgivare. Arbetet erbjuder goda möjligheter till egen påverkan på arbetsuppgifter i en föränderlig miljö. Tjänsteresor inrikes och utrikes kan förekomma.

Du kan

Vi söker dig som har en gymnasieutbildning med naturvetenskaplig eller teknisk inriktning alternativt har motsvarande kunskaper erhållna på annat sätt. För tjänsten är det en fördel om du tidigare har erfarenhet av analytiskt arbete eller med underrättelserapportering. Tjänsten kräver att du har en god datorvana samt goda kunskaper i svenska och engelska med förmåga att uttrycka dig i både tal och skrift.

Det är en fördel om du har kunskap om sambands- och ledningssystem, liksom militära plattformar, militära förhållanden och teknik. Andra fördelaktiga meriter är att ha arbetat med statistik-, kart- och analysverktyg.

Du är

Vi lägger stor vikt vid din personlighet och söker dig som är bra på att samarbeta och värdesätter kunskapsutbyte för att skapa resultat tillsammans med andra. Du förstår komplicerade underlag och kan med din kompetens och analytiska förmåga hitta svar på komplexa frågeställningar. Du sätter upp höga mål för dig själv och vi förutsätter att du på ett strukturerat och noggrant sätt kan sammanställa och dokumentera resultaten av ditt arbete med god kvalitet.

För att lyckas i rollen behöver vara uthållig och arbeta effektivt tills resultat är uppnådda. Då tjänsten innebär att du har många interna och externa kontakter krävs god förmåga att kommunicera och skapa goda relationer.

Om FRA

FRA är en civil myndighet under Försvarsdepartementets ansvarsområde med ca 800 anställda. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Vi verkar också för ökad informationssäkerhet i samhällsviktig statlig verksamhet.

Som analytiker hör du till avdelningen för signalunderrättelser som bedriver signalspaning enligt lagen om signalspaning i försvarsunderrättelseverksamhet. Avdelningen levererar underrättelserapporter och andra tjänster till myndighetens uppdragsgivare. Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta Fredrik Nordin på telefon 08-471 46 00. Fackliga företrädare nås på samma nummer.

Ansökan sker vi www.fra.se senast 2019-03-31

Liknande jobb

Liknande jobb