Scania

MEKANIKER - ELEKTRIFIERADE FORDON & DRIVLINESTYRSYSTEM

Rekryterare
Scania
Plats
Sodertalje, Stockholm
Annonserat
den 25 mars 2019
Stängs
den 25 mars 2019
Ref:
20191094
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Ta chansen att vara med och utveckla framtiden i form av elektrifierade fordon och nya generationer styrsystemen för drivlina!

Scania är på en resa som innebär stora tekniska steg inom effektivare drivlinor, utsläppspåverkan samt lösningar för elektrifiering. Gruppen stöttar avdelningen NE (Powertrain Control System Development) med praktiskt kompetens och kreativitet och arbetar med två fokusområden: elektrifierade fordon och prototypkablage för drivlina. Detta innefattar bland annat nybyggnationer, anpassningar och installationer av kablage och komponenter på fordon. Då vi jobbar i alla utvecklingsfaser har du som mekaniker en stor frihet att vara med att påverka hur idéer ska bli till konkreta lösningar och omsättas i praktiken. Du kommer att ha en löpande dialog med ingenjörer, konstruktörer samt övriga inblandade i projekten. Vi är inblandade i ett antal projekt med varierande arbetsuppgifter, vilket ställer krav på flexibilitet.

Arbetsuppgifter
Du kommer arbeta i en grupp med sju mekaniker. Vi söker en person som i huvudsak kommer att jobba med kablagebyggnation, ombyggnationer av elsystem relaterade till drivlinestyrsystem, SW-uppdateringar och parametersättning samt support på klimatprov vid behov. Tjänsten innefattar även hybridbyggnationer både helfordon och komponentinstallationer. Du kommer att få en stor bredd i dina arbetsuppgifter och kommer ständigt att ställas inför nya utmaningar. Detta kommer att ge dig stora möjligheter till personlig utveckling.

Din profil
Vi söker dig som är serviceinriktad och en lagspelare. Du är lösningsfokuserad, flexibel samt har en vilja att påverka. Du håller dina lovade leveranser med hög kvalitet och tycker om att arbeta i en värld under ständig förändring. Du kan arbeta självständigt men det inspirerar dig även att aktivt få bidra med dina idéer i ett mindre arbetslag. Lämplig bakgrund är en mekaniker/elektriker med fordonsinriktning, datorvana och kunskap om fordonselsystem. Erfarenhet från elarbete med högspänning är meriterande. Du behärskar såväl svenska som engelska i tal och skrift. C-körkort är meriterande.

Vi erbjuder
Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress.

Ytterligare information
Kontakta gärna Ravi Elia gruppchef Elektrifierade Fordon & Drivlinestyrsystem tel 08 553 826 07, ravi.elia@scania.com

Ansökan
Ansökan ska innehålla personligt brev och CV. Urval sker löpande

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Traton Group. För ytterligare information, besök www.scania.com.

Liknande jobb

Liknande jobb