Finance Application Advisor med fokus på ständig förbättring

Rekryterare
SJ
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 28 mars 2019
Stängs
den 28 april 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

SJ:s ambition är att bli ett av Sveriges mest digitala före­tag och är nu mitt uppe i en IT-transformation. För finansfunktionen kommer detta att innebära ett helt nytt IT-landskap med SAP:s affärssystem S/4 HANA i fokus. För att landa implementeringen, som hanteras av en projektorganisation, samt säkerställa att utvecklings- och förbättringsarbetet fortsätter när implementationen är satt utökar vi nu vårt team som är integrerat i finansfunktionen.

SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. Koncernen omsätter cirka 7,8 miljarder SEK och har 4 500 medarbetare. Som marknadsledande tågoperatör knyter SJ ihop Sverige, liksom Skandinaviens huvudstäder. Varje dag väljer 130 000 personer att resa med någon av SJs 1200 avgångar från 284 stationer.

Arbetsbeskrivning

Som Application Advisor ingår du i finansfunktionens SAP Application Competence Center som säkerställer utveckling, implementering samt förvaltning av de system som stödjer SJ:s verksamhet inom finans, planering & budget och ekonomistyrning. Teamet ansvarar för förvaltning av affärssystemen fördelat på systemförvaltning och verksamhetsförvaltning och bidrar starkt till att skapa en processinriktad verksamhet och ett ökat fokus på affärsmässighet. I rollen ingår även att säkerställa tekniska bokslut samt att ingå i verksamhetsdrivna projekt. Inom ramen för teamet samlas historik, kunskap och erfarenheter från tidigare faser vilka blir mycket betydelsefulla i det framåtriktade arbetet. Teamet är en naturlig och väsentlig del av de utvecklingsprojekt som drivs inom SJ-koncernen och utgör navet i S/4 HANA´s CI-cykel.

Vad kan SJ erbjuda dig?

SJ erbjuder en tjänst med fokus på utveckling och ständig förbättring där du kastas rakt in i implementationen av nästa generations ERP-system. Du blir löpande involverad i verksamhetens frågeställningar vilket syftar till att skapa snabbare beslutsvägar och möjligheten att generera effektiva lösningar. SJ är en del av lösningen för att Sveriges klimatmål ska nås och alla våra tåg i Sverige är märkta med Bra miljöval. Som medarbetare märker du tydlig att vi som arbetsgivare har ett stort fokus på miljö- och hållbarhet. Du har din arbetsplats på SJs moderna kontor i centrala Stockholm.

Vem söker vi?

Vi söker dig som har relevant akademisk examen, företrädesvis civilingenjör, systemvetare eller civilekonom tillsammans med gedigen erfarenhet av systemutveckling och förvaltning. Vi ser gärna att du har erfarenhet av SAP, har du kunskap om S/4 HANA är du självklart särskilt intressant för oss. Du är en van projektledare med utmärkta kunskaper inom BI samt budget- och prognosverktyg. Din förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska är mycket god.

I den här rekryteringen fäster vi stor vikt vid personliga egenskaper. Vi söker dig som är drivande och som arbetar strukturerat och metodiskt. Du är resultatinriktad, handlingskraftig och har förmåga att göra rationella bedömningar i komplexa sammanhang. Du utmärker dig genom ditt affärsmässiga och strategiska förhållningsätt, ditt engagemang, din kreativitet och din förmåga att skapa goda relationer på alla nivåer. Du drivs av att skapa funktionella och effektiva lösningar som verkligen stödjer verksamheten och affären.

Kontakt

I den här rekryteringen samarbetar SJ med Experis Finance. För mer information om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Malin Magnusson 076-780 68 64.

Vi ser gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt.

Varmt välkommen med din ansökan!

Liknande jobb

Liknande jobb