Gruppchef Devops - SKANDIA IT "Shared functions"

Rekryterare
Skandia
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 1 april 2019
Stängs
den 1 maj 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi söker dig som har ett genuint intresse för Agil leverans med DevOps som möjliggörare och vill leda ett kompetent och motiverat team tekniska specialister. Vill du hjälpa Skandia att fortsätta accelerera tempot från leverans till release och deploy samt ta ansvar för en infrastrukturell förflyttning? Då vill vi ha kontakt med dig. Vi söker nu en Gruppchef DevOps som kommer att ingå i ledningsgruppen för Shared Functions inom Skandia IT delivery.

På Skandia är vi tillräckligt små för att just du ska göra skillnad och samtidigt tillräckligt stora för att du ska kunna växa och utvecklas. Låter det spännande ? Kontakta oss nu!
 

DIN ROLL

Vi söker nu en Gruppchef inom DevOps till Shared Functions. Teamen inom gruppen har det övergripande ansvaret för Skandia ITs distribuerade utvecklingsmiljöer, utvecklingsverktyg samt förmågan till kontinuerlig och samordnad leverans hela vägen ut i produktion.

Du kommer att vara en del av ledningsgruppen för ”IT Shared functions”. Du får ansvaret för en ny gruppering på ca 20 medarbetare + konsulter med kompetenser inom miljöstöd, DevOps-team, releasekoordinering, monitorering, prestandatest, infrastruktur. Du får ansvar för viktiga komponenter för att utveckla vidare DevOpskulturen med målsättningen att gå mot Release on demand.

Du kommer att vara Leverans- och Funktionsansvarig för området vilket innebär ett totalansvar för leverans både avseende utveckling och drift samt förvaltning. Exempelvis kan det handla om infrastrukturleveranser, teknisk support, insatser för att korta ledtider, planering, genomförande och analys av prestandatester mm.

Större delarna av Skandias leverans befinner sig inom ramen för SAFe och en ny organisation finns på plats för att på bästa möjliga sätt stödja de agila strömmarna och leveranstågen. Nuvande leveransorganisation består av fyra SAFe-tåg där din grupp är en gemensam funktion som ska stötta samtliga tåg samt bygga och distribuera förmågan till Skandias SAFe-team. Som Leveransansvarig ansvarar du för att säkerställa att leveranser sker i enlighet med det som beslutas inom ramen för SAFe-metodiken som Skandia IT tillämpar. Du kommer att arbeta nära roller som RTE (Release Train Engineer) Scrum master samt Produktledning.

I rollen ingår fullt personalansvar där du som ledare coachar och utvecklar dina medarbetare. Du ansvarar för budget och resursfördelning inom ditt område och du ansvarar för att gruppen ständigt innehar rätt kompetens samt rätt numerär. Du arbetar även proaktivt för att bygga förtroende med relevanta intressenter för gruppens arbete och måluppfyllelse och du är ansvarig för SLA, förvaltningsplaner, budget samt risker

Tre huvudsakliga ansvarsområden kommer finnas;

  1. Leveransansvar för all utveckling i området,
  2. Funktionsansvar (FA) för Skandia ITs utvecklingmiljöer och utvecklingsverktyg i distribuerad miljö, primärt för .NET och Java, dvs du har ansvar för området ur ett strategiskt och taktiskt perspektiv.
  3. Processansvar för Release och vår förmåga till kontinuerlig och samordnad leverans, hela vägen ut i produktion.

VARFÖR SKANDIA

På Skandia är engagemang, ansvarstagande och en vilja att utvecklas några av de egenskaper vi värderar högst. Vi tror att samarbete tar oss längre än vad någon enskild person kan göra. Och vi tror på en organisation där mångfald och jämställdhet är lika självklart som att vi sätter våra kunder först.

Just nu är Skandia är inne i en spännande förändring – en utveckling som IT i allra högsta grad är en del av. Skandia IT bygger nu en framåtlutad och stark IT-leverans som stöttar verksamheten i dess förflyttning genom ett modernt agilt arbetssätt och ökad digitalisering.

DIN PROFIL

Vi söker dig som har erfarenhet av tekniskt ledarskap och personalansvar helst inom både applikationsutveckling och infrastruktur. Du har troligen deltagit i att implementera DevOps-tänk i organisationer eller så har du erfarenhet av att driva arbetet med att snabba upp leveransprocesser från utveckling till release och produktionssättning. Du är skicklig på att få samarbetet mellan Utveckling och IT-Operations att fungera väl.

Vi tror att du kommer från en organisation eller roll där du medverkat i att implementera moderna Agila arbetssätt och kanske även modeller för Agile scaling. Du har varit med och drivit igenom större förändringar. Erfarenhet från komplexa verksamheter som exempelvis försäkring eller bank är en fördel. För denna roll bör du ha en relevant högskoleutbildning eller motsvarande. Arbetet kräver även att du har goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.

Personliga egenskaper

Som person drivs du av att göra skillnad. Du är van att leda i och driva förändring och du har förmåga att skapa och kommunicera målbilder till såväl din egna grupp som till olika delar i verksamheten.

Du är en stabil, tydlig och coachande ledare som tror på dina medarbetares kapacitet och har en god kommunikativ förmåga. Du trivs i en leveransinriktad miljö och är van vid att samarbeta med verksamheten och dess intressenter. Du har god förståelse för såväl IT/teknik som affär och är van vid att balansera perspektiv och att prioritera.

DIN ANSÖKAN

I denna rekrytering samarbetar Skandia med Boxhill AB. Urval och intervjuer kommer att ske löpande. Du söker enklast tjänsten via "ansök-knappen" i annonsen. På ett enkelt och snabbt sätt bifogar du ditt CV. Vi lovar - inga krångliga ansökningsformulär. Om du har specifika frågor angående tjänsten eller hur du ansöker så är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult ann.bender@bhill.se.

Varmt välkommen med din ansökan!

För att följa lagar angående Personuppgiftshantering och för att kunna ge dig statusuppdatering under rekryteringen ber vi dig att EJ skicka ansökningar via e-mail utan via Ansökningsknappen.
 

Om Skandia

Skandia är ett pensionsbolag som erbjuder tjänstepension med förebyggande hälsoförsäkring för att du ska kunna bygga grunden till en trygg pension och vara frisk på vägen dit. Vi förvaltar mer än 600 miljarder åt våra 2 miljoner kunder och låter pengarna jobba på ett sätt som ger bra avkastning och samtidigt bygger ett bättre samhälle. Hos oss finns också en bank för bolån och sparande som möjliggör att hantera hela din ekonomi från pension till räkningar.

Liknande jobb

Liknande jobb