API-utvecklare till Handelsbanken i Stockholm

Rekryterare
Handelsbanken
Plats
Stockholms län, Stockholm
Lön
Fast lön
Annonserat
den 1 april 2019
Stängs
den 1 april 2019
Ref:
30BAE782-29EA-4C82-BB9B-4ACE179D57B8
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Här får du en inspirerande och utmanande roll där du kommer att forma framtidens integrationslösningar inom Open Banking!

Som API-utvecklare på Handelsbanken i Stockholm kommer du att jobba nära tekniken och integrationsstrategin. Här kommer fokus vara inom API Management, vilket innefattar bl.a. Open Banking.

Vi erbjuder dig

Här erbjuds du vara en del av en organisation som förespråkar samarbete och prestigelöshet, där ni tillsammans som team kommer jobba mot gemensamma mål. Du kommer få en hög tilltro i din yrkesroll som specialist inom API Management och få en stor frihet att kunna påverka beslut och processer.

Du kommer verka inom ett område som kommer vara avgörande för bankens fortsatta utveckling. Ett område som också är i stora förändringar där många nya tekniker och lösningar är i fas att implementeras in i verksamheten. Därav kommer din roll både bli utmanande och stimulerande, där du kommer få vara med och skapa framtidens banklösningar!

Det här gör du hos oss

Som API-utvecklare hos Handelsbanken kommer du att få möjlighet att vara med i en ny satsning inom området API Management, där du kommer vara en del av integrationsteamet som också innefattar delarna Integration och säkerhetslösningar.

Här kommer du bl.a. att:

  • Inneha en roll där du är specialiserad inom API-lösningar inom API-management.
  • Jobba mot många kontaktytor, både nationellt och internationellt.
  • Utveckla och förbättra befintlig miljö.
  • Bygga framåt och förbereda för framtidens integrationslösningar inom Open Banking.
  • Ha omvärldsbevakning och utvärdera nya tekniker och verktyg inom ditt område.

Ditt team och arbetsplats

Du kommer ingå i API-teamet där du kommer samarbeta tillsammans med andra utvecklare, arkitekter och systemansvarig. Ditt kontor ligger på Torsgatan, mitt i centrala Stockholm.

Mer om dig

För att lyckas i rollen som API-utvecklare ser vi gärna att du har en teknisk bakgrund, samt att du har:

  • Fördjupad kunskap inom en eller flera plattformar inom API-management.
  • Arbetat i en mer omfattande och komplex miljö i större skala.
  • Tekniska kunskaper inom API-lösningar, MQ, REST och XML eller motsvarande.
  • Förståelse kring säkerhetslösningar inom integration och API:er.

Vi ser också att du är en person som trivs i en organisation som värnar om sin kultur kring prestigelöshet och samarbete. Du brinner för att hitta nya lösningar genom att testa nya verktyg och tekniker, samtidigt som du har förståelse för den befintliga miljön och hur den fungerar och påverkas utifrån teknik och regelverk. Då du kommer ha många kontaktytor både internt och externt är det ett krav att du kan kommunicera på både engelska och svenska.
 

Handelsbanken

Handelsbanken är Nordens mest internationella bank. Att vi har över 400 kontor i Sverige och bankkontor i runt 20 länder i världen gör oss också mer tillgängliga än någon annan bank i Norden.

Den absoluta nyckeln till vår utveckling och lyckade resultat är våra medarbetare. Hos oss tar du egna initiativ, eget ansvar och fattar egna beslut. Du är med och påverkar både verksamheten och din utveckling. Utvecklas du, utvecklas banken. Handelsbanken är en trygg arbetsgivare med goda villkor för sina anställda och en sund syn på work life-balance.

Handelsbanken

Liknande jobb

Liknande jobb