Systemutvecklare

Rekryterare
SMHI
Plats
Norrköping (Kommun), Östergötland
Annonserat
den 2 april 2019
Stängs
den 5 maj 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du vara med och ge SMHIs verksamheter användbara, effektiva och flexibla stödsystem? Vill du komma till en modern arbetsplats där utveckling är ett ledord? Välkommen till en spännande myndighet som bidrar till ett hållbart samhälle!

Vi vill välkomna dig till SMHI där IT är en röd tråd i hela verksamheten. IT-avdelningen på SMHI hanterar olika typer av IT-miljöer, tekniker och områden, allt med koppling till SMHIs bidrag till ett hållbart samhälle. SMHI har en utblick mot omvärlden med projekt kopplade till andra länder och kontinenter och det finns en internationell känsla på myndigheten.

Vi söker en systemutvecklare till vårt utvecklingsteam för bland annat dokumenthantering, diarium, e-arkiv och arkivredovisning. Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering i Norrköping.

Din profil

Du har relevant högskoleutbildning eller motsvarande erfarenhet. Meriterande är om du har tidigare erfarenhet av dokumenthantering, diarie- och arkivapplikationer.

Många av SMHIs system är baserade på öppen källkod och Java och driftas i Linux-miljö med klienter på både Linux och Windows, därför behöver du ha erfarenhet av eller kunskap i:

  • Systemutveckling i Java
  • Linux- och Windows-operativsystem
  • Databaser, till exempel Postgresql

Har du erfarenhet av något/några av följande är det meriterande: Spring Framework, applikationstestning, Python, Powershell, kontorsstödsprogram, användbarhet/tillgänglighet, versionshantering och byggservrar.

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper. Som person har du förmåga att ta initiativ och driva frågor på egen hand. Du är analyserande och har en helhetssyn samt ett strategiskt tänkande som du har förmåga att omsätta i det operativa arbetet. Vi tror att du är en person som tycker om variation och stimuleras av kontakten med användarna. Tjänsten passar dig som klarar av att din arbetsdag kan skifta beroende på vad som händer. Eftersom ditt arbete innebär nära samarbete med många andra är det viktigt att du är kommunikativ och har förmåga att skapa goda relationer.

Goda kunskaper i svenska och goda kunskaper i engelska, både i tal och i skrift, är ett krav.

Mer om oss

Gruppen Administrativt verksamhetsstöd och den digitala arbetsplatsen består av 12 personer som arbetar med samordning, förvaltning och utveckling av bland annat intranät, personalsystem, ärendehanteringssystem, dokumenthanteringssystem samt kontorsstöd.

SMHIs IT-avdelning består av cirka 100 medarbetare som arbetar med samtliga delar inom utveckling och förvaltning, från idé till drift inom applikation och infrastruktur. SMHI består av verksamheter som har mycket olika förutsättningar, vilket ställer stora krav på IT.

Vill du veta mer?

För ytterligare information kontakta gärna gruppchef Setareh Yousefi eller HR-specialist Susanne Gullmar.

Fackliga representanter är för SACO Pontus Brander och för ST Kristian Jansson. Samtliga nås via telefon 011-495 80 00 eller via e-post Fornamn.Efternamn@smhi.se.

Din ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2019-05-05.

SMHI är en svensk expertmyndighet med globalt perspektiv och en livsviktig uppgift i att förutse förändringar i väder, vatten och klimat. Med vetenskaplig grund och genom kunskap, forskning och tjänster bidrar vi till att öka hela samhällets hållbarhet. Varje dag, dygnet runt, året om.

Kontaktpersoner

Setareh Yousefi
Gruppchef
011-495 80 00

Susanne Gullmar
HR-specialist

Pontus Brander
Saco
011 495 8000

Kristian Jansson
ST
011-495 80 00

Liknande jobb

Liknande jobb