Polismyndigheten

Vi söker dig som vill arbeta som It-tekniker, med placering på Söder i Stockholm

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 4 april 2019
Stängs
den 23 april 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi bygger inga virtuella världar eller pokerbord – det vi utvecklar är avgörande för att brott ska klaras upp, att brottsligheten ska minska och för att alla i Sverige ska känna sig trygga.

Arbetsplatsbeskrivning

Som anställd på Polisens IT-avdelning är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden.

Våra system används i polisernas vardag – dygnet runt, året runt. Från ett ingripande mitt i natten till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång.

Polisens IT-avdelning har cirka 800 medarbetare och ansvarar för all IT som används av myndighetens cirka 30 000 medarbetare. Enheten för Leverans och Support representeras genom lokala regionala servicekontor i Nord/Mitt, Stockholm/Bergslagen, och Syd/Öst/Väst. Servicekontoren sköter bland annat införande, leverans och service av ny teknik, inklusive koordinering och samordning av större leveranser.

Arbetsbeskrivning

Som It-tekniker inom Leverans och Support kommer du huvudsakligen arbeta med att ge andra linjens IT-support på plats till våra slutanvändare inom Polismyndigheten, samt att arbeta med installationer av teknik i olika uppdrag. Mer ingående kommer du att arbeta med användarutrustning så som PC och skrivare, samt med audio- och videokonferensutrustning, telefoni via MxOne, mobiltelefoni och Rakel. Administration av vår utrustning är även en viktig del av arbetet. Du kommer att ha din placering i kvartetet Kronoberg Men resor kommer att förekomma inom det närliggande arbetsområdet.

Beredskaps- och dispatcherarbete kommer även att ingå i tjänsten, samt så förekommer det tyngre lyft och obekväma arbetsställningar.

Du kommer som It-tekniker inom Leverans och Support stöta på en varierad arbetsvardag, samt möta många olika slutanvändare i en intressant arbetsmiljö. Våra kärnvärden präglas av Agila principer och förhållningssätt med inriktning på helheten, där vi i vårt uppdrag fokuserar på lösningar och inte problem. Vi värdesätter god servicekänsla och medarbetardriv, där samverkan och stöttning av varandra står i centrum.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

Gymnasial- eller eftergymnasial utbildning, alternativt motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt som kan bedömas likvärdigt
Arbetat som It-tekniker/on-site.
Goda kunskaper gällande PC, skrivare, kringutrustning och nätverkskommunikationsutrustning
Mycket stor servicekänsla och fokus på att hjälpa våra kunder med tyngd på bra resultat och kvalité
B-körkort och vana att köra bil
Goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift

Det är meriterande om du har:

Kunskap om kommunikationsradiosystem, Rakel, samt kringutrustning för kommunikationsradio
Vana vid att hantera ärendehanteringssystem, exempelvis Remedy ARS
Kunskap om telefoni/mobiltelefoni samt audio/videoutrustning
Kunskap om Active Directory (AD)
 
Personliga Egenskaper

Vi ser framförallt att du:    

Har en positiv inställning till människor och arbete, samt förmåga att vara engagerad, effektiv, tillgänglig och pålitlig
Har ordningssinne, samt ett strukturerat och effektivt arbetssätt
Tycker om att lära dig nya saker och vill gärna dela med dig av vad du kan till andra
Tycker om att lösa problem, samt är flexibel och har förmåga att se möjligheter
Har en god samarbetsförmåga samt är ansvarstagande, noggrann och ser till helheten
Kan arbeta självständigt och ta egna initiativ
Ser att ge god service som en självklarhet  
 
Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:

Laila Mowafi, 072- 586 69 80 / Laila.Mowafi@polisen.se

Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:

Elin Melkersson, 072-221 92 71 /Elin.Melkersson@polisen.se

Fackliga företrädare

Fackliga kontaktpersoner: Kent Svärd, SACO, tfn 010-56 34 211; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-567 70 92; Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 0732-490 422

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader/

Arbetsort: Stockholm

Arbetstid: Flextid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till (t.ex.) jobb.na@polisen.se senast den 23/4 2019. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. A179.495/2019 i mailets ärendemening. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med ref.nr A179.495/2019 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 30 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Liknande jobb

Liknande jobb