Systemutvecklare med inriktning mot systemförvaltning

Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 4 april 2019
Stängs
den 26 april 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Som systemutvecklare på avdelningen It-utveckling arbetar du tillsammans med arkitekturgruppen med att ta fram ny lösningsarkitektur i nya utvecklingsprojekt, såväl interna som externa. Du utvecklar integrationer och tar fram kalkyler samt deltar i förstudier och projekt för vidareutveckling och nyutveckling av system. Detta med syfte att konvertera och modernisera Finansinspektionens (FI:s) applikationsportfölj samt säkerställa att systemen på bästa sätt stödjer verksamhetens behov. Du är även med och driver förvaltnings-, utvecklings- och förnyelsearbetet av FI:s förvaltningsmiljö.

FI har under senare år stärkt sitt fokus på digitalisering och it-stöd, vilket resulterat i att it-organisationen vuxit. På it-området strävar vi mot att utnyttja framtidens teknologier för att på bästa sätt stödja verksamheten på FI.

Vi söker dig som har en akademisk utbildning inom it, data eller teknik samt några års erfarenhet av it-utveckling. Har du en examen som civilingenjör, systemvetare eller motsvarande är det meriterande. Det är också en fördel om du arbetat med lösningsarkitektur och alla delar av systemet (frontend, backend, integration etc.), agila metoder samt kravanalys tillsammans med verksamheten. Kunskaper inom C#, .NET och Visual Studio är en förutsättning för arbetet, liksom grundläggande kunskaper inom SQL. Vidare ser vi gärna att du är förtrogen med systemintegration samt TFS eller motsvarande för test, byggen och deploy. Certifiering inom Microsofts produkter är meriterande.

Som person är du självgående, uthållig och initiativtagande. Du tar ansvar för din uppgift och har ett analytiskt förhållningssätt. Vidare bidrar du med gott samarbete och är tydlig i ditt sätt att kommunicera. Arbetet på FI förutsätter hög integritet och att du kan uttrycka dig väl på svenska och engelska i tal och skrift.

För ytterligare information är du välkommen att kontakta avdelningschef Peter Arvidson på 08-408 980 59.

Vi tillämpar normalt sex månaders provanställning. En anställning vid Finansinspektionen kan innebära att säkerhetsprövning och registerkontroll genomförs enligt bestämmelser i säkerhetsskyddslagen.

Välkommen med din ansökan innehållande cv, personligt brev och relevanta betyg senast den 26 april 2019. Arbetspsykologiska tester kommer att ingå som en del av rekryteringsprocessen.

FI arbetar för finansiell stabilitet, väl fungerande marknader och ett gott konsumentskydd. Här arbetar cirka 500 personer med olika erfarenhet och bakgrund på en arbetsplats som präglas av samarbete och kunskapsutbyte. På FI är du med och påverkar den finansiella marknaden. Tillsammans arbetar vi för samhällsnyttan och du kan göra skillnad!

Liknande jobb

Liknande jobb