Vill du leda och utveckla team Drift och Support på Livsmedelsverket?

Rekryterare
Livsmedelsverket
Plats
Uppsala (Län)
Annonserat
den 5 april 2019
Stängs
den 23 april 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

På Livsmedelsverket arbetar vi med något som ingen kan vara utan, maten. Vi erbjuder intressanta och utvecklande arbetsuppgifter i frågor som berör alla människor och viktiga samhällsfunktioner.

Har du bra förståelse för driftfrågor, är driven och kan skapa gott arbetsklimat? Gillar du att leda personal och jobba för att hitta lösningar som säkerställer verksamhetens behov? Vi söker nu en teamchef för vår drift och support inom IT- och Serviceavdelningen, som vill vara med att säkerställa en framtidssäker driftmiljö. Här får du arbeta i en verksamhet med ett meningsfullt syfte och bidra till samhällsnyttan.

Varför Livsmedelsverket? 
Livsmedelsverket jobbar med frågor om säker och hälsosam mat till många målgrupper – alla ska känna matglädje och må bra av maten. Vi är nu inne i ett expansivt skede och har stort behov av att arbeta med digitalisering för att stödja verksamhetens viktiga utveckling. Som teamchef för Drift och Support får du en viktig roll i detta arbete.

På Livsmedelsverket har vi hög delaktighet och stort engagemang i allt vi gör, och vi månar om vår personal. Läs mer om vad vi kan erbjuda dig: https://www.livsmedelsverket.se/om-oss/jobba-hos-oss1

Arbetsuppgifter
Som chef för team Drift och Support har du personal- och arbetsledningsansvar för dina sju medarbetare i det dagliga arbetet. Du coachar och utvecklar dina medarbetare samt hjälper till med prioriteringar och arbetsfördelning. I den här rollen behöver du arbeta proaktivt och drivas av förändringsarbete samt att ständigt förbättra leveransen för att säkerställa en säker, stabil och kostnadseffektiv IT-drift och att ge bra support och stöd till våra användare. Du tar fram rutiner och arbetsprocesser för teamet, ansvarar för upphandlingar och uppföljning av leverantörer samt projektleder olika utvecklingsprojekt.

IT-säkerhet är ett viktigt område som kommer att kräva extra insatser de kommande åren. Vi kommer inom två år att flytta till nya lokaler i centrala Uppsala och ansvaret för att ta fram en ny teknisk infrastruktur och flytt av vår datorhall ingår i ditt uppdrag. Som teamchef ingår du också i avdelningens ledningsgrupp för planering, uppföljning och utveckling av hela avdelningens verksamhet.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har för tjänsten relevant IT-utbildning, gärna inom data/IT-infrastruktur eller motsvarande. Du ska ha erfarenhet av att leda människor, exempelvis som projektledare eller chef. Erfarenhet av budget- och personalansvar samt verksamhetsplanering ses som fördelaktigt.

Du behöver ha lång erfarenhet av IT-drift och det är meriterande om du från tidigare arbeten är van att hantera avtal och leverantörer, samt att hantera en drift- och supportorganisation med tillhörande processer. Det är fördelaktigt om du har erfarenhet av att driva utredningar, projekt och upphandlingar samt har erfarenhet av att arbeta med förvaltning och IT-säkerhet. Erfarenhet av ITIL, Cobit eller dylikt och Kanban som arbetsmetoder är meriterande. Du talar och skriver bra på svenska och engelska.

Som person har du en god kommunikativ och pedagogisk förmåga. Du har förmåga att arbeta mål- och resultatorienterat, liksom operativt och långsiktigt. Du fattar tydliga beslut och kan prioritera och delegera arbetsuppgifter, självklart har du också stort intresse för ledarskap och förmåga att skapa engagemang kring uppsatta mål. Du har god samarbetsförmåga och bygger goda relationer med personer i din omgivning. För att lyckas i rollen behöver du klara att hantera många frågor samtidigt och vara kreativ i ditt sätt att hitta nya möjligheter. Vi lägger stor vikt vid dessa personliga egenskaper.

Svenskt medborgarskap
Anställningen är säkerhetsklassad och vi gör en säkerhetsprövning med registerkontroll enligt bestämmelserna i säkerhetsskyddslagen. Du måste därför vara svensk medborgare.

All tillsvidareanställd personal vid Livsmedelsverket är krigsplacerad inom myndigheten.

Kontakt: För mer information är du välkommen att kontakta IT-chef Kristina Essén. Fackliga företrädare är Leif Pedersen ST, och Karin Neil Persson, SACO. Samtliga nås på telefon 018-17 55 00.

Sista ansökningsdag: 2019-04-23. Ansök via platsannonsen på livsmedelsverket.se/lediga jobb.

Anställningsform: Tillsvidareanställning, heltid

Tillträde: Omgående, enligt överenskommelse

Område/avdelning: Området Strategisk utveckling och stöd, IT- och Service avdelningen

Diarienummer: 2019/01364

Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Betyg och intyg som styrker din ansökan tas med vid en eventuell intervju.

Välkommen med din ansökan!

Denna rekrytering sker helt genom Livsmedelsverkets försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Säker mat, bra dricksvatten, ärlig mat och bra matvanor – det är vårt recept på matglädje. Livsmedelsverket är Sveriges myndighet på livsmedelsområdet. Här arbetar landets främsta experter på livsmedel med vetenskap, råd och kontroll.
På Livsmedelsverket erbjuds intressanta arbetsuppgifter inom viktiga samhällsområden som livsmedel, hälsa, miljö och djurskydd. Totalt är vi cirka 630 medarbetare, varav drygt 330 i Uppsala och ytterligare 300 arbetar med livsmedelskontrollen ute i landet.

Liknande jobb

Liknande jobb