Polismyndigheten

Systemutvecklare inriktning webbtjänster sökes, Stockholm

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 8 april 2019
Stängs
den 24 april 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi bygger inga virtuella världar eller pokerbord – det vi utvecklar är avgörande för att brott ska klaras upp, att brottsligheten ska minska och för att alla i Sverige ska känna sig trygga.

Arbetsplatsbeskrivning

Som anställd på it-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt. 
Våra system används i polisernas vardag – dygnet runt, året runt. Från ett ingripande mitt i natten till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång. 

Polisens it-avdelning har ca 800 anställda och ansvarar för all it som används av myndighetens ca 30 000 medarbetare. 

Polismyndigheten satsar på att öka leveranstakten av e-tjänster och vi söker därför fler utvecklare. Teamet ansvarar för att både utveckla och underhålla polisens samtliga e-tjänster. Arbetet drivs med agila metoder och testdriven utveckling. Teamet levererar kontinuerligt enligt CI/CD, vid utveckling används tekniker som t ex Java, Spring och Angular. Hela teamet deltar regelbundet i utvecklingsavdelningens innovationsdagar där vi tillsammans med andra grupper, arbetar med att komma på nya idéer och där man får möjligheten att testa nya verktyg och arbetssätt. 

Polisens e-tjänst för att kontrollera giltigheten på pass och nationellt id-kort, har fått priset eDiamond Award som mest samhällsnyttiga e-tjänst 2018.

Arbetsbeskrivning

Vi söker både dig som precis har påbörjat din karriär men också dig som har en gedigen erfarenhet. Du kommer att få stort utrymme att växa i en kreativ arbetsmiljö där personlig utveckling är lika självklar som hög kompetens. Vi ser gärna att du har en önskan att lära dig nya saker och delar våra värderingar. Du behöver vara en lagspelare som har lätt för att samarbeta och är kommunikativ. Arbetsuppgifterna ställer krav på att du har en god förmåga att bryta ner komplexa uppgifter. Som systemutvecklare för e-tjänster kommer du få arbeta med ny teknik och möjliget att bidra till ett tryggare och säkrare Sverige genom varje leverans. 

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kvalifikationer

  • Relevant akademisk utbildning eller YH-utbildning inom IT (minst tvåårig), alternativt att du har motsvarande förvärvad kompetens som Polismyndigheten kan bedöma som likvärdig
  • Erfarenhet av frontend/webb utveckling (HTML, CSS och Javascript) med ramverk som t.ex. Angular, React och Bootstrap
  • Erfarenhet av Java
  • Du måste behärska svenska väl, både i tal och skrift.

Vid utveckling av e-tjänster kommer du komma i kontakt med följande, tidigare erfarenhet är meriterade:

Linux, Agila metoder, GIT, Objektorienterad analys och design med UML, Web services (t.ex. REST eller SOAP) , Continuous Integration och Continuous Delivery (CI/CD), Docker och Kubernetes. Microservices, testdriven utveckling och testautomatisering

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:

Daniel Svan 010-56 373 86 , Daniel.Svan@polisen.se

Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:

Elin Melkersson, Elin.Melkersson@polisen.se

Fackliga företrädare

Kent Svärd, SACO, tfn 010-56 34 211; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-56 38710; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010 5677092; Karna Tillheden, Seko Polisen, tfn 010-56 16627

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader

Arbetsort: Stockholm

Arbetstid: Flextid

Tillträde: Enligt överenskommelse 

Funktion: Systemutvecklare

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 24 april 2019. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd HR-konsult.

Varmt välkommen med din ansökan!

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 30 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Liknande jobb

Liknande jobb