Datastrateg

Rekryterare
Tillväxtverket
Plats
Stockholm, Östersund, Arjeplog
Annonserat
den 8 april 2019
Stängs
den 28 april 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Tillväxtverket är en nationell myndighet som stärker företagens konkurrenskraft och förbättrar näringslivets och regionernas utveckling. Vår vision är ett Sverige med fler företag som vill, kan och vågar. Vi är en kunskapsmyndighet med professionella, kompetenta och engagerade medarbetare. Här kan du påverka både din och Sveriges framtid.

Tillväxtverket arbetar ständigt med lärande och utveckling av kunskap som vi själva och andra kan agera på. Det omfattar bred kunskap om samhällsutvecklingen och villkoren för företagande i olika delar av näringslivet och i olika delar av landet, men också ”inre” kunskap om vår egen verksamhet och hur vi genomför effektiva uppdrag. För att utveckla vårt kunskapsbyggande, liksom användningen och spridningen av vår kunskap tar vi nu nästa steg mot en mer innovativ och datadriven myndighet. 

Målet är att etablera en datastrategi och en dataplattform, som med vårt och andras data, tillsammans med moderna tekniker inom dataanalys, visualisering och AI, höjer vår utvecklingsförmåga. Förändringsresan har påbörjats med kartläggning av behov och möjligheter samt inventering och informationsmodellering av våra befintliga datakällor. 

Vi söker nu en datastrateg som kan vara med och driva initiativet i nära samarbete med uppdragsledaren.

Om tjänsten

Tjänsten är placerad i Östersund, Stockholm eller Arjeplog och finns på enheten Data och Systemstöd under avdelning Kunskapsutveckling. Eftersom tjänsten är nyinrättad kommer du själv vara med och utforma din roll och bidra i arbetet med att utveckla och implementera datastrategin och dataplattformen. Du kommer också vara med och bygga det team och de samarbeten som behövs för att lyckas i uppdraget.

Du kommer driva och/eller agera inom områden som:
• Utveckla, realisera och förvalta en myndighetsgemensam datastrategi och lösning för en dataplattform 
• Omvärldsbevaka potential och driva fram handlingsalternativ för införande av moderna datadrivna tekniker som bidrar till innovationshöjd och verksamhetsutveckling
• Smartare verksamhetsprocesser för förenkling och effektivisering med stöd i samlat och tillgängliggjort data 
• Informations-, begreppsmodellering och datakartläggning
• Dataförsörjning, datakvalitet, informationssäkerhet, öppna data

Arbetet är myndighetstäckande vilket ställer höga krav på din förmåga att ta ett helhetsperspektiv och att kommunicera tydligt. Du arbetar med långsiktiga, breda mål men agila och iterativa metoder på vägen. Du kommer samverka med både interna och externa aktörer och skapa nära samarbeten inom enheten, avdelningen samt IT-enheten.

Vi söker dig som har:

• Relevant examen från högskola/universitet eller motsvarande erfarenhet
• Efarenhet av utveckling och/eller införande av datastrategier, dataplattformar, datadrivna tekniker eller liknande
• Erfarenhet av verksamhetsutveckling med digitalisering i fokus
• Erfarenhet av samarbete, samverkan och dialog med olika aktörer
• Erfarenhet av att kommunicera både i tal och skrift

Följande är meriterande:

• Erfarenhet av verksamhetsutveckling och styrning inom offentlig förvaltning
• Erfarenhet av verktyg och metoder för dataanalys, maskininlärning och datavisualisering
• Erfarenhet av agila arbetsmetoder och processer
• Erfarenhet av behovsdriven utveckling och tjänstedesign

Som person söker vi dig som är analytisk, strategisk och handlingskraftig. Du har en god samarbetsförmåga och trivs i en kommunikativ roll. Du är självklart genuint intresserad av digitalisering och nya tekniker. Vi förväntar oss att du lever upp till vår medarbetar- och chefspolicy som uttrycker de förväntningar vi har på alla medarbetare.

Anställningsform och sista ansökningsdag

Anställningen är en tillsvidareanställning. Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Sista ansökningsdag är den 28 april 2019.

Mer information och kontakt

För mer information om arbetsuppgifterna är du välkommen att kontakta enhetschef Ulrica Morelid, 08-681 91 56. Frågor om rekryteringsprocessen besvaras av HR-strateg Mari Hammarbäck Ekroth, 08-681 91 64. Fackliga företrädare är Imber Råbock, Saco, tfn 08-681 91 73 och Robert Berggren, ST, tfn 08-681 92 37.

Kontoren i Stockholm och Östersund är aktivitetsbaserade, vilket innebär att du dagligen väljer plats utifrån dina arbetsuppgifter. Tillväxtverket eftersträvar ett arbetssätt där digitala och tekniska lösningar underlättar det dagliga arbetet. Här kan du läsa mer om vilka anställningsvillkor och förmåner vi erbjuder.  Vi har även ett publikt intranät. Välkommen att läsa mer på våra medarbetarsidor.

Tillväxtverket vill tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi eftersträvar en arbetsmiljö där varje medarbetare ges möjlighet att kombinera yrkes- och privatliv för balans i livet.

Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från annonsförsäljare. 

Liknande jobb

Liknande jobb