Systemtekniker / driftstekniker

Plats
Karlstad (Stad), Värmland
Annonserat
den 8 april 2019
Stängs
den 5 maj 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Karlstads universitet / Centrala stödfunktioner / IT-avdelningen

Karlstads universitet präglas av aktiv samverkan med det omgivande samhället i kombination med akademisk excellens. Karlstads universitet har cirka 16 000 studerande och drygt 1 200 anställda. Ett demokratiskt synsätt, jämställdhet och mångfald är grunden för vår verksamhet. Vi strävar efter en mångfald av bakgrunder och kompetenser som berikar verksamheten. Läs mer om att arbeta på Karlstads universitet https://www.kau.se/jobba-hos-oss

Gillar du att lösa tekniska problem och sätter en stolthet i att hjälpa oss att bevara en stabil och säker driftsmiljö?
Tycker du om att lära dig nytt och inte är främmande för att vara med i nya spännande utvecklingsprojekt?

Beskrivning

IT-avdelningen är en del av universitetets stödfunktioner och har drygt 35 anställda. Avdelningen fungerar som servicefunktion gentemot hela universitetet och bidrar med stöd och utveckling inom områdena IT och AV-teknik. Avdelningen jobbar i team med olika kompetensområden som till exempel IT-stöd för personal och studenter, drift, underhåll och utveckling av verksamhetssystem.

Vi på IT-avdelningen sätter en stolthet i att ha en dynamisk, öppen miljö med högt i tak och vi satsar mycket energi på kontinuerlig kompetensutveckling.

Du ingår i ett team tillsammans med andra systemtekniker där du bland annat arbetar med drift och underhåll av systemlösningar, virtualiseringsmiljöer, backup-lösningar och annan IT-infrastruktur.

Arbetsuppgifter

Som systemtekniker hos oss kommer du att arbeta med komplexa driftsmiljöer med mycket eget ansvar och stora möjligheter att utveckla din kompetens. IT-avdelningen är en viktig part för hela verksamheten i sin verksamhetsutveckling.

Arbetet utförs i huvudsak på plats på IT-avdelningen men distansarbete kan förekomma och även resor till konferenser, utbildningar och träffar med andra universitet och högskolor.

I arbetsuppgifterna ingår att ansvara för driften av olika verksamhetssystem vilket inkluderar uppgraderingar, problemlösning och övervakning. Det ingår även att ha kontakt med verksamhetsföreträdare och tillsammans med dessa planera uppgraderingar och att delta i olika verksamhetsförbättringsprojekt. Du kommer även att medverka som en resurs för hela IT-avdelningen kring olika sorters supportärenden och problemlösning.

Kvalifikationer

Arbetsuppgifterna spänner över flera områden och nedan ser du vad vi har för krav och önskemål. De personliga egenskaperna är för tjänsten av lika stor vikt som de andra skallkraven.

De personliga egenskaper vi söker är;

  • Stark egen drivkraft och vilja att lära sig nya områden
  • Ha en väl utvecklad problemlösningsförmåga
  • God förmåga att prioritera arbetsuppgifter och vara öppen för att omprioriteringar kan behövas
  • Få saker "ur händerna", d.v.s. driva en arbetsuppgift hela vägen in i mål
  • God kommunikations- och samarbetsförmåga
  • Kan arbeta strukturerat och självständigt
  • Vara öppen för att arbeta i grupp och ha ett gott kundbemötande

Övriga skallkrav

  • Erfarenhet av Windowsplattformen främst server (2012R2 och framåt) men även klient-sidan
  • Erfarenhet av drift och underhåll i komplexa miljöer
  • Behärska svenska och engelska i tal och skrift

För tjänsten bör du även ha erfarenhet av Powershell, Säkerhetsarbete och Linux samt erfarenhet av att arbeta med SQL.

Utbildning på högskolenivå är meriterande liksom erfarenhet av lagringsmiljöer och nätverk. Intresse och/eller erfarenhet av virtualiseringsmiljöer (VMware, Hyper-V) ses även det som positivt för tjänsten.

Hos oss på IT-avdelningen vid Karlstads universitet är arbetsmiljön god och tillsammans lägger vi grunden för en arbetsplats som präglas av en positiv människosyn, med lust och engagemang i arbetet. Vi verkar systematiskt för en social, ekonomisk och miljömässigt hållbar samhällsutveckling. Som vår nya medarbetare kan du förvänta dig att din kompetens tillvaratas, arbetsuppgifter som innebär lärande och ger hög grad av självständighet. Arbetsvillkoren hos oss ger bra förutsättningar för ett hållbart arbetsliv och balans i livet. Vi ser fram emot din ansökan!

Villkor

Anställningen är en tillsvidareanställning som kan inledas med provanställning. Tillträde snarast enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansökan görs i universitets rekryteringsverktyg Varbi som du når genom att logga in nedan via länken. Till ansökan bifogas personligt brev och CV med dokumenterad beskrivning av kvalifikationer förhållande till anställningen och dess innehåll.

Sista ansökningsdag är 2019-05-05

Välkommen med din ansökan!

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför kontakter med säljare av rekryteringstjänster.