Scania

Utvecklingsingenjör inom Powertrain Testing

Rekryterare
Scania
Plats
Sodertalje, Stockholm
Annonserat
den 8 april 2019
Stängs
den 9 april 2019
Ref:
20191206
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Förstår du uttryck såsom egenfrekvens, adiabatisk kompression, Nyquistfrekvens, strypt flöde, PID-regulator, sträckgräns, och for-loop?

Vill du ha en tjänst då du faktiskt får använda mycket av vad du har lärt dig under din utbildning?

Vi söker en positiv, social, problemlösande ingenjör som gillar att jobba i en omväxlande miljö. Din breda tekniska kompetens gör att du lätt förstår hur olika delar kan påverka tekniska system.

Gruppen Test Technology på Scania Tekniskt Centrum STC består idag av åtta medarbetare med kompetenser inom många områden. Gruppens huvuduppgift är att tillgodose provningsbehovet inom motorutveckling på ett lämpligt sätt.

Dina arbetsuppgifter

Provningsbehovet från motorutveckling ändras ständigt, därmed ändras också behovet av förändring i våra provceller. Då en av våra duktiga medarbetare slutar så behöver vi förstärka inom området provcellsutveckling motor. En bred teknisk kompetens hjälper dig att få en helhetsbild över hur komplexa system som finns på motorlaboratoriet fungerar.

Dina uppgifter kommer att variera, men en viktig del kommer vara att undersöka tekniska system. Exempelvis kan du när du kommit in mer i tjänsten börja en månad med att undersöka ett axelsystem, en kylkrets, eller pulserande avgasflöden för att i slutet av månaden implementera nya algoritmer i dess styrsystem.

Allt går inte att utföra perfekt med begränsad tid, därför är det viktigt att kunna avgöra vad som är viktigt och vad som kräver precision. Ibland räcker det med att förstå vilken tiopotens något är på, i andra fall krävs en precision på tiondelars procent. Att förstå när noggrannheten är viktig och att förklara för dina kollegor kommer vara av stor vikt i denna tjänst.

Din profil

Dina uppgifter kommer vara av varierande teknisk natur och bestå av både av analytiskt och praktiskt arbete. Du har en pragmatisk syn på teknik och förstår att allt här i världen inte kan vara perfekt. Vi tror att du är civilingenjör eller har liknande kompetens och att du känner dig bekväm inom många klassiska ingenjörsämnen.

Vi söker en positiv, social, problemlösande ingenjör som gillar att jobba i en omväxlande miljö. Din breda tekniska kompetens gör att du lätt förstår hur olika delar kan påverka tekniska system.

Du behöver också ha förståelse för uttrycken egenfrekvens, adiabatisk kompression, Nyquistfrekvens, strypt flöde, PID-regulator, sträckgräns, och for-loop.

Eftersom effektiv kommunikation är viktigt är flytande svenska och engelska ett krav. Du har lätt för att samarbeta med andra och är som person driven, flexibel och initiativrik.
Scania erbjuder
Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. För dig som bor i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress.

För mer information

Är du intresserad och vill veta mer om tjänsten kontakta gärna gruppchef Lena Höggren, 08-553 829 65, eller utvecklingsingenjör Philip Malmegård, 08-533 718 76.
Ansökan
Din ansökan ska innehålla cv, personligt brev samt relevanta betyg/intyg.
Sök via vår hemsida: www.scania.com/karriär senast den 24april2019. Jobb id: 20191206.

Tveka inte att söka till den här tjänsten på Test Technology!

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Traton Group. För ytterligare information, besök www.scania.com.

Liknande jobb

Liknande jobb