Head of PMO till Svensk Travsport AB

Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 9 april 2019
Stängs
den 9 maj 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Söker du ett större sammanhang som kombinerar hanteringen av övergripande, strategiska dimensioner med att utveckla specifika verktyg och metoder för modern projekt-, program- och portföljstyrning? Nu söker vi en Head of PMO till IT-avdelningen på Svensk Travsport AB – huvudorganisationen för den svenska travsporten. En verksamhet som utmärks av gemenskap och passion för sporten.

Här kommer du till en komplex organisation med en nystartad IT-avdelning där det finns stora möjligheter att forma både din roll och ditt verksamhetsområde. Låter det intressant? Läs mer och ansök idag!

Om tjänsten
Som Head of PMO är du bryggan mellan det strategiska arbetet på ledningsnivå och det operativa arbetet i projekten. I rollen ansvarar du för Svensk Travsports samlade projektportfölj, leder program och följer upp pågående och planerande projekt. Du, tillsammans med relevanta intressenter driver agendan gällande utvecklingsplanering och prioritering samt säkerställer att projekten går i linje med etablerade strategier. Head of PMO är en självklar del av IT-avdelningens ledningsgrupp och rapporterar direkt till CIO. 

Du kommer bland annat att: 

• Säkerställa att samtliga projekt har rätt förutsättningar för att leverera framgångsrikt 
• Kontinuerligt förbättra processer, verktyg och KPI:er för projekt-, program- och portföljstyrning samt att dessa hänger ihop med kompetens- och resursplanering, arkitekturstyrning och finansiella processer
• Stötta och coacha projektledare kopplat till projektmodeller, processer och ramverk
• Planera, leda, följa upp och styra program samt samordna projekt
• Forma och facilitera relevanta forum 

Tjänsten är placerad på Svensk Travsport ABs sportkontor vid Solvalla där du bland annat har tillgång till ett träningscenter i byggnaden med gym, träningspass och personlig tränare. Givetvis får du även fri entré till samtliga trav- och galoppbanor i Sverige!

Är det här du?
För att bli framgångsrik i rollen ser vi att du har gedigen erfarenhet från roller som IT-projektledare och under åren samlat på dig en bred teknisk förståelse. Troligen har du dessutom teoretisk och praktisk erfarenhet av vanligt förekommande projektmodeller och kunskap om agil utvecklingsmetodik. Vidare ser vi också erfarenhet av budgetarbete och att skapa nyttokalkyler. 

Troligen är din strukturerade och analytiska sida stark. Du har även förmågan att växla mellan perspektiv och kan koppla ihop det övergripande målet med det dagliga arbetet i projekten. Vidare är du också kommunikativ och bekväm i roller med ett flertal interna och externa kontaktytor där du också behöver förhandla och ibland styra. Du coachar gärna och gillar att dela med dig av dina kunskaper och erfarenheter. 

Meriterande är att ha erfarenhet av change management och att ha arbetat med upphandlingar. Har du dessutom relevanta certifieringar inom området samt intresse för hästsport är det också meriterade. Flytande kunskaper i både svenska och engelska är ett krav. 

Vill du veta mer?
I denna rekrytering samarbetar Svensk Travsport AB med Level Recruitment. Vänligen sök tjänsten genom att klicka på "ansök"-knappen här intill. Vid frågor vänligen kontakta rekryteringskonsult Marcus Grahn på 08-120 50 429. Urvalet av ansökningar sker löpande. Välkommen in med din ansökan!

Om Svensk Travsport
Svensk Travsport är huvudorganisation för den svenska travsporten. Vi leder, organiserar och utvecklar travsporten samt fungerar som ett serviceorgan för landets travsportsintressenter. Plattformen för all vår verksamhet är tävling, känslor och gemenskap – alltid med travhästen i centrum. 

Svensk Travsport utgör en sammanslutning av de 32 travsällskapen med totalisatortillstånd (speltillstånd) och 39 av landets travklubbar samt sju basorganisationer (de aktivas organisationer). Svensk Travsport har även ett antal dotterbolag, bl.a. Hästsportens Administrativa Center och TR Media AB. Svensk Travsport äger 90 procent av aktierna i ATG (AB Trav och Galopp), medan Svensk Galopp äger 10 procent av aktierna och båda organisationerna är därmed representerade i ATGs styrelse. 

För mer information: https://www.travsport.se/artikel/om_oss

Liknande jobb

Liknande jobb