Scania

Konstruktör till utveckling av kundanpassade lastbilar

Rekryterare
Scania
Plats
Sodertalje, Stockholm
Annonserat
den 9 april 2019
Stängs
den 9 april 2019
Ref:
20191336
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Avdelningen Customized Truck Development ansvarar bland annat för kund- och marknadsanpassningar av lastbilar utanför Scanias typprogram, så kallade S-order, där vi med hjälp av modulsystemet skräddarsyr kundlösningar med korta ledtider. Det är ett område där Scania satsar för att bryta ny mark inom nya segment och nya marknader. Inom S-order är beslutsvägarna korta - vi strävar efter att vara det lilla företaget i det stora, med ett flexibelt och lösningsfokuserat arbetssätt.

Vår grupp RSMC Construction arbetar med kundanpassade anläggningsfordon och frågor som berör lastbilar i den applikationen. Det kan handla om till exempel allhjulsdrift, förberedelser för stödben till kranar och lösningar för användning i gruvor, men även helt andra förfrågningar. Vi undersöker allt som kunden efterfrågar helt enkelt.

Vi är 12 personer med olika erfarenheter som har en utpräglad kultur att hjälpa varandra att lyckas i vardagen. På vår sektion RSM jobbar vi aktivt med att balansera arbetet mellan grupperna och ställa upp för varandra när det behövs. Vi strävar efter att allas kompetens och intressen ska tas tillvara på bästa sätt.
Dina arbetsuppgifter
Vi utgår från kundförfrågningar och tar fram lösningar baserade på Scanias modulsystem. Detta för att på bästa sätt tillfredsställa kunden, utan att pruta på kvalitet eller på att lösningen skall gå att tillverka i Scanias produktionssystem.

Dina uppgifter består av att utreda och besvara S-orderförfrågningar och att utifrån kundorder göra tekniska underlag för att lastbilen ska kunna produceras. Vi arbetar med allt från tidigare undersökta och välbeskrivna S-orderprodukter till nya kombinationer och lösningar. Som konstruktör ingår det även i dina arbetsuppgifter att hantera eventuella avvikelser och att ständigt förbättra våra rutiner och processer. I gruppen förvaltar vi även S-orderprodukter som tidigare utvecklats inom sektionen RSM och ser till att vi kan fortsätta att förse kunden med dessa lösningar.

Arbetsuppgifterna innebär en nära koppling mot andra funktioner inom Scania, som marknad och produktion, och för oss är relationen med kunden och övriga grupper väldigt viktig.

Du arbetar med hela lastbilen och i alla delar av processen, med stor variation och lär dig ständigt något nytt! Vartefter du utvecklas kan du ta dig an svårare arbetsuppgifter och uppdrag tillsammans med dina kollegor. Det är lätt att bredda sig hos oss och att hitta sin roll baserat på vad du är intresserad av. Det är också ett utmärkt sätt att vidareutvecklas på Scania i din framtida karriär.

Tempot är högt och du ser snabbt resultatet av ditt arbete. Närheten till Scanias kunder är unik för oss som utvecklingsfunktion och är något som stimulerar oss varje dag.
Din profil
Du är civilingenjör alternativt högskoleingenjör med en generell profil snarare än ett intresse för att specialisera dig inom ett smalare område. Du har förståelse och ett intresse för hur lastbilen som helhet och dess system fungerar.

Tidigare erfarenhet av Scanias modulsystem, produktstruktur och CATIA V5 är meriterande. Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift.

Arbetet ställer höga krav på flexibilitet, vilja att hjälpas åt, eget driv och ett strukturerat och noggrant arbetssätt.
Scania erbjuder
Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. För dig som bor i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress.
För mer information
Kontakta gärna gruppchef Elsa Jans, 08 553 71113.
Ansökan
Din ansökan ska innehålla cv, personligt brev samt relevanta betyg/intyg.
Sök via vår hemsida: www.scania.com/karriär senast den 24april2019. Jobb id: 20191336.

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Traton Group. För ytterligare information, besök www.scania.com.

Liknande jobb

Liknande jobb