Polismyndigheten

Gruppen för Beslutsstöd söker Qlik-utvecklare!

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 10 april 2019
Stängs
den 2 maj 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi bygger inga virtuella världar eller pokerbord – det vi utvecklar är avgörande för att brott ska klaras upp, att brottsligheten ska minska och för att alla i Sverige ska känna sig trygga.

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu flera Qlik-utvecklare till vårt team som önskar vara med och göra verksamhetsnytta för hela polismyndigheten. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor att utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Gruppen för Beslutsstöd ansvarar för datainsamling och utveckling av BI-verktyg som används av hela Polisen för uppföljning och analys. Polismyndighetens verksamhet styrs av händelser i samhället, vilket leder till att vi ständigt måste tänka snabbt och agera på plötsliga behov. Som Qlik-utvecklare arbetar du med att möta verksamhetens behov genom nyutveckling av BI-verktyg samt vidareutveckling och förvaltning av befintliga verktyg. Du kommer att vara med och ta fram verktyg som används både på operativ samt strategisk/taktisk nivå, med huvudsyftet att ge polisen informationsövertaget.

Arbetsbeskrivning

I din nya roll kommer du arbeta i spännande uppdrag med att designa, modellera och integrera data från många olika datakällor. Du är ofta med i hela arbetet från krav till färdig applikation, hela tiden med verksamhetsnyttan i fokus.

Våra Qlik-utvecklare har en stark gemenskap där vi hjälper, stöttar och utmanar varandra. Vi ser att du är en prestigelös lagspelare som vill hjälpa teamet framåt oavsett uppdrag. Du bevakar den tekniska utvecklingen för att se vilka delar vi bör implementera inom myndigheten för att fortsätta hålla oss i framkant.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som:

 • Har relevant universitets-/högskole-, yrkeshögskole- eller eftergymnasial utbildning inom IT, alternativt motsvarande förvärvad erfarenhet som Polismyndigheten kan bedöma som likvärdig
 • Minst tre års erfarenhet av utveckling i QlikView/Qlik Sense
 • Behärska svenska väl, både i tal och skrift

Meriterande
Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har kunskaper inom:

 • Qlik-arkitektur
 • Versionshantering
 • NPrinting
 • GeoAnalytics
 • Utveckling av egna extensions
 • R, Python, Java, VB-script etc.
 • Administration av Qlik-installationer och arbete i klustrad servermiljö
   

Personliga egenskaper
Arbetsuppgifterna ställer krav på att du är proaktiv och har ett serviceinriktat förhållningssätt till verksamhet, kollegor, chefer och andra som berörs. Du måste vara nyfiken på att lära dig mer inom ditt kompetensområde och kunna göra det på egen hand. Vi ser vidare att du har personlig drivkraft, samt är van vid att proaktivt lösa problem och införskaffa relevant information eller kunskap när det behövs. Du är ansvarstagande, engagerad och strukturerad med starkt driv.

Du behöver även vara en god kommunikatör och lagspelare som kan hantera många kontaktytor samt ha god förmåga att arbeta både självständigt och i grupp.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:
Hanna Gäddman Johansson, hanna.gaddman-johansson@polisen.se.

Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:
Emmy Angeklint, emmy.angeklint@polisen.se

Fackliga företrädare

Kent Svärd, SACO, tfn 010-56 34 211; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-56 38710; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010 5677092; Karna Tillheden, Seko Polisen, tfn 010-56 16 627

Övrig information

Övrig information:
Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Stockholm/Kungsholmen
Arbetstid: Flextid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Systemutvecklare, It-avdelningen, Polisiära gemensamma system, Beslutsstöd

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 2 maj 2019. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd HR-konsult.

Varmt välkommen med din ansökan!

Liknande jobb

Liknande jobb