Scania

Konstruktör elektrifiering transmissionsutveckling

Rekryterare
Scania
Plats
Sodertalje, Stockholm
Annonserat
den 9 april 2019
Stängs
den 9 april 2019
Ref:
20191369
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Scanias elektrifieringsresa accelererar och centralt inom detta skifte är elektrifieringen av transmissioner. Elektrifiering av Scanias produkter är en förutsättning för Scanias skifte mot hållbara transportlösningar vilket gör att vi nu har största fokus på detta område.

Till gruppen, som ansvarar för elektrifiering av Scanias växellådor och därigenom våra elmaskinsmoduler, söker vi nu en konstruktör som vill vara med och påverka hur Scanias elektrifierade drivlinor ser ut framöver.

Dina arbetsuppgifter

Som konstruktör utgör du en viktig del i utvecklingen och kvalitetssäkringen av vår elektrifierade drivlinor. Du får möjlighet att ingå ett konstruktionsteam med mycket erfarna konstruktörer där du kommer att påverka och ta ansvar för hela transmissionen.

Ditt ansvar kommer finnas inom konstruktion av elmaskinshus, axlar, lager, kugg, manövrering, olje-/kylsystem och integrering av elmaskin, resolver, manövrering och givare.

Du kommer att ha ett tätt samarbete med gruppens provningsingenjörer för att genom snabba iterationer utmana din konstruktion och erhålla snabb återkoppling på uppsatta acceptansvillkor.

Arbetet som konstruktör på gruppen ger ett unikt helhetsansvar och där du har möjlighet att erhålla förståelse för hur våra elektrifierade fordon används av slutkund. Arbetet möjliggör kontakt med flera tvärfunktioner inom företaget såsom med andra konstruktionsgrupper, marknad, inköp och produktion.

Arbetet innebär även kontakt med våra kollegor på MAN Truck & Bus och med externa leverantörer runt om i Europa.

Din profil
Vi söker dig med positiv attityd, eget driv, strukturerat arbetssätt och stor ansvarskänsla. Du är tekniskt lagd med känsla för dimensionering och optimering.

Erfarenhet från konstruktion, oljesystem, hållfasthetsfrågor, tillverkningsmetoder och avancerad CAD-modellering är meriterande.

Du har en akademisk utbildning och sannolikt minst 3 års erfarenhet av konstruktionsarbete. Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift.

För mer information
För mer information kontakta gruppchef Almir Alagic, 08-553 702 39.

Ansökan
Ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior. Urval kommer att ske löpande. Välkommen att skicka in din ansökan.

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Traton Group. För ytterligare information, besök www.scania.com.

Liknande jobb

Liknande jobb