Förvaltningsledare med erfarenhet av systemutveckling

Rekryterare
Sveriges Riksdag
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 11 april 2019
Stängs
den 1 maj 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Önskar du ett utvecklande och varierande arbete i en modern it-miljö?

Riksdagsförvaltningens it-avdelning söker nu en förvaltningsledare med teamkänsla och flerårig erfarenhet av systemutveckling till förvaltningsområdet Myndighetssystem.

Dina arbetsuppgifter

Som förvaltningsledare ansvarar du för förvaltningsområdets utvecklingsuppdrag, arbetar fram underlag för budget- och resursbehov. Du ansvarar även för uppföljning inom förvaltningsområdet. Du planerar och genomför aktiviteterna tillsammans med teamet. Arbetet sker i nära dialog med verksamheten och andra professioner inom it.

Förvaltningsområdet Myndighetssystem arbetar med nyutveckling och förvaltning av egenutvecklade system som stödjer olika arbetsprocesser inom Riksdagsförvaltningen. Teamet, som arbetar agilt, består idag av åtta personer i roller inom utveckling, test, ux och krav.

Dina kvalifikationer

Du har en utbildning med teknisk inriktning och flerårig arbetslivserfarenhet av systemutvecklingsuppdrag.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av ekonomisk planering, budgetering och deltagande i både förvaltningsuppdrag och projekt. Du kan kommunicera om teknik och lösningar på ett pedagogiskt sätt. Det är meriterande om du är certifierad inom förvaltningsledning, projektledning eller ledarskap.

Vi söker dig som

 • har flera års erfarenhet av att leda team inom systemutveckling
 • har förmåga att skapa och bidra till ett gott samarbetsklimat där medarbetare kan växa och utvecklas
 • inom givna förutsättningar och ekonomiska ramar kan genomföra prioriterade förvaltningsaktiviteter utifrån gemensamt satta mål
 • har erfarenhet av agila arbetsmetoder
 • har erfarenhet av att arbeta med behovs- och kravanalys
 • kan bidra till enhetens fortsatta utveckling.

Det är viktigt att du har en god förmåga att prioritera och leda arbetet på ett tryggt sätt. Ditt arbetssätt kännetecknas av lyhördhet, prestigelöshet och öppenhet där teamets kompetens tas till vara och får möjlighet att utvecklas.

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper, särskilt din förmåga att samarbeta och kommunicera i tal och skrift på svenska.

Svenskt medborgarskap krävs, eftersom anställningen är placerad i säkerhetsklass.

Vi erbjuder dig

Ett spännande och omväxlande arbete på en modern it-avdelning med hög kompetens och roliga utmaningar. Parallellt med våra leveranser arbetar vi för att utveckla oss själva och vårt arbetssätt där ditt engagemang kan göra skillnad.

It-avdelningen består av cirka 120 medarbetare med uppdraget att tillhandahålla system och tjänster som stöder den parlamentariska processen och dialogen med medborgarna. Avdelningen är fördelad på tre enheter.

Riksdagsförvaltningens it-avdelning är en central del av det stöd som ges till kammaren, till riksdagens ledamöter och till den övriga myndighetsförvaltningen. It- avdelningens stöd är också ett viktigt inslag för kommunikationen med allmänheten.

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid

Riksdagsförvaltningen tillämpar provanställning.

Kontakta oss 

 • Sonja Almgren, sektionschef, 08-786 58 59
 • Johanna Back, sektionschef, 08-786 68 88
 • Lars Eriksson, Saco, 08-786 40 00
 • Ann-Charlotte Eklund, ST, 08-786 40 00
 • Francesco André, Seko, 08-786 40 00

Ansökan

Välkommen med din ansökan.

Sista ansökningsdag är den 1 maj 2019. 
Referensnummer: 2086-2018/19

Ansökningsformulär 

Liknande jobb

Liknande jobb